MUSICARSKA LIGA ZMK SSRS 2017

sasats

Hero member
Učlanjen(a)
18.12.2008.
Broj reagovanja
28
maricu, ako sam dobro razumeo ovog tvog amerikanca ....po medjunarodnom pravilniku brkovi nisu posebno definisani ali je njihov stav da predstavljaju indikator pa ih ne koriste jer ce verovatno i sudija slicno da protumaci?

Tihi83

Hero member
Učlanjen(a)
18.10.2011.
Broj reagovanja
0
Maricu imam par pitanje vezano za odgovor Olsena, zasto mislis da biti rekao da je nesto sto on promovise i prodaje nelegalno, tebi nekom liku iz Srbije???

Da napomenem Olsen se bavi proizvodnjim tih predveza i prodaje ih i to za lepe pare!!!

Drugo zasto mislis da te toliko bitne i toliko vazne brkove reprezentacija USA nije koristila na svetskom kad je pecanje bez brkova HENDIKEP???

Oko hendikepa se i povela prica, jer si ti bio jedan od zagovornika da je stavka u nasem pravilniku koja zabranjuje brkove glupa i da smo zbog nje HENDIKEPIRANI!!!

Moje vidjenje Olsenovog odgovora je sledece, on ti je rekao da je dozvoljeno! Ali ti isto nismo koristili jer nismo zeleli da nas neko nahvata jer nismo sigurn da li je dozvoljeno.

Jesam li ja lud ili ti on u dve recenice rekao dve kontra diktorne stvari???

Stvarno zelim da cujem tvoje odgovore na pitanja ako moze!!!

Sent from my iPad using Tapatalk

maric

Hero member
Učlanjen(a)
11.05.2009.
Broj reagovanja
603
Sale a pitao sam se gde si ti ;) nije zabranjeno izricito ali oni OVE godine nisu hteli da se drkaju sa tim ;) sta ti mislis o svemu tome? I.as li neko misljenje iako ga predsednici klubova nece uvaziti ali mozemo da kenjamo u prazno. Da vidim kako si ti to razumeo.

neba

Hero member
Učlanjen(a)
01.02.2014.
Broj reagovanja
124
Realno sada ovaj forum bi trebao da digne spomenik MM-u i  jednom zbog prelepih fotografija i drugom koji vec 2 godine puni stranice foruma i lige ,i to sa svega par postova i jednim parom brkova  :hammer:

Neni bilo loše da se prebroje postovi vezani za ovu problematiku  :hammer: mozda se upise u Ginisovu knjigu  :hammer:

sasats

Hero member
Učlanjen(a)
18.12.2008.
Broj reagovanja
28
maric je napisao(la):
Sale a pitao sam se gde si ti ;) nije zabranjeno izricito ali oni OVE godine nisu hteli da se drkaju sa tim ;) sta ti mislis o svemu tome? I.as li neko misljenje iako ga predsednici klubova nece uvaziti ali mozemo da kenjamo u prazno. Da vidim kako si ti to razumeo.
moje misljenje je da se i dalje gura stara prica . po svaku cenu opravdati brkove . evo i amerikanci nisu nacisto oko toga jer je ocigledno da je to indikator a nije precizno zabranjeno pravilnikom . indikator je zabranjen pa zato ne prave eksperimente i ne vezuju masne na predvez da im ne natrljaju dupe .
mi sada imamo bolji pravilnik jer smo precizno definisali problematiku i mislim da bi oni trebali da prevedu nas i dopune svoj pravilnik

maric

Hero member
Učlanjen(a)
11.05.2009.
Broj reagovanja
603
Tihi83 je napisao(la):
Maricu imam par pitanje vezano za odgovor Olsena, zasto mislis da biti rekao da je nesto sto on promovise i prodaje nelegalno, tebi nekom liku iz Srbije???

Da napomenem Olsen se bavi proizvodnjim tih predveza i prodaje ih i to za lepe pare!!!

Drugo zasto mislis da te toliko bitne i toliko vazne brkove reprezentacija USA nije koristila na svetskom kad je pecanje bez brkova HENDIKEP???

Oko hendikepa se i povela prica, jer si ti bio jedan od zagovornika da je stavka u nasem pravilniku koja zabranjuje brkove glupa i da smo zbog nje HENDIKEPIRANI!!!

Moje vidjenje Olsenovog odgovora je sledece, on ti je rekao da je dozvoljeno! Ali ti isto nismo koristili jer nismo zeleli da nas neko nahvata jer nismo sigurn da li je dozvoljeno.

Jesam li ja lud ili ti on u dve recenice rekao dve kontra diktorne stvari???

Stvarno zelim da cujem tvoje odgovore na pitanja ako moze!!!

Sad cu kao ti. Pod broj jedan Lazes. Nigde Maric nije rekao da je zabrana brkova u Pravilniku glupa niti sam igde spominjao brkove cak sta vise Miti sam u oci rekao sta mislim o tome i to odmah nakon takmicenja. Moja prica se vrtela oko Fipsa i oko toga sta je po njima dozvoljeno a sta mi ne koristimo. Molim te nadji gde sam ja rekao da su brkovi legalni?? Mi jesmo Hendikepirani jer su neki ljudi ograniceni kao taraba. Sto se tice olsena covek je lepo napisao. Dozvoljeno je ali mi ne koristimo i molim te ne spinuj pricu i ne dovodi ljude u zabludu.

maric

Hero member
Učlanjen(a)
11.05.2009.
Broj reagovanja
603
sasats je napisao(la):
moje misljenje je da se i dalje gura stara prica . po svaku cenu opravdati brkove . evo i amerikanci nisu nacisto oko toga jer je ocigledno da je to indikator a nije precizno zabranjeno pravilnikom . indikator je zabranjen pa zato ne prave eksperimente i ne vezuju masne na predvez da im ne natrljaju dupe .
mi sada imamo bolji pravilnik jer smo precizno definisali problematiku i mislim da bi oni trebali da prevedu nas i dopune svoj pravilnik

E a sad se vrati par postova gore i vidi sta je Maric napisao. Ali isto tako ne mohu da kazem da Mita nije bio pravu da su Fipsom bili dozvoljeni. Nas Pravilnik to nije definisao covek je kaznjen i zavrseno. Sledece godine je to definisano i cao.

Baki-Pa

Hero member
Učlanjen(a)
12.09.2013.
Broj reagovanja
1
I sad su još kivniji na njega jer ih je i tako kažnjen pocepao. Sujeta je čudo.

emporio djuzini

Senior member
Učlanjen(a)
21.07.2010.
Broj reagovanja
0
E da ne bi bilo to to pitao sam ga da li Americka repreyentacija peca sa sistemom sa brkovima sa zadnje dve slike i on je odgovorio ovako -Not during competitions. We just use sighters with knots spaced and least 30 cm apart. I don't think anybody used long sighter tags this year because there isn't a rule addressing them so we tried to be cautious and make sure we didn't do anything illegal.

I sta kaze Olson!?
Lepo kaze misli da je dozvoljen, a ipak ne bi da rizikuje!!!
Sumnja da ih IKO koristi, jer ne postoji detaljno objašnjenje dužine
i nisu hteli da rizikuju!!!

Nas desetorica cemo razlicito prevesti isti tekst.

I ajde sto cemo ga prevesti, nego cemo i tumaciti na razlicite nacine.

Izvukao rec iz konteksta, tvoj drug Olson kaze da je dozvoljeno! Zasto ga onda ne koristi?

OLSON KAZE DA JE DOZVOLJENO, ALI GA IPAK NA TAKMICENJIMA NE KORISTI, ZATO STO NIJE SIGURAN,

I MILAN MARTIC KAZE DA JE DOZVOLJENO ZATO STO NIJE EKSPLICITNO ZABRANJENO, I KORISTI GA!!!

A poenta nije dal cemo mi izmeniti pravilnik ili ne
POENTA JE DA MILAN MARTIC ZELI OPRAVDA SVOJ POSTUPAK
I DA JE BIO U  PRAVU I DA JE NEOSNOVANO KAZNJEN.

I U NICEMU VISE

MARICU HVALA TI STO SI KONSULTOVAO TVOG DRUGA OLSONA

NJEGOV ODGOVOR CE SVIMA POJASNITI O CEMU SE RADI

eko

Hero member
Učlanjen(a)
19.02.2009.
Broj reagovanja
130
sasats je napisao(la):

sasats, upravo tako...
Ali znaš kako se kaže, dokon pop i goveda krsti  :doh:

Tihi83

Hero member
Učlanjen(a)
18.10.2011.
Broj reagovanja
0
maric je napisao(la):
Sad cu kao ti. Pod broj jedan Lazes. Nigde Maric nije rekao da je zabrana brkova u Pravilniku glupa niti sam igde spominjao brkove cak sta vise Miti sam u oci rekao sta mislim o tome i to odmah nakon takmicenja. Moja prica se vrtela oko Fipsa i oko toga sta je po njima dozvoljeno a sta mi ne koristimo. Molim te nadji gde sam ja rekao da su brkovi legalni?? Mi jesmo Hendikepirani jer su neki ljudi ograniceni kao taraba. Sto se tice olsena covek je lepo napisao. Dozvoljeno je ali mi ne koristimo i molim te ne spinuj pricu i ne dovodi ljude u zabludu.

Tvoja prica se vrtela da je glupo da mi samo sebe hendikepiramo, ali otom potom nacicu, citiracu pa da vidimo ko je lazov a ko nije!!!

Ne spinujem samo sam te lepo pitao bez ikakve lose namere ti se nesto brecas na mene a nema potrebe!

Ti ovde spinujes i na moja tri pitanja dajes jedan polovican odgovor i nesto me napadas i tako pokusavas da se branis. Pa nisam ti ja druze kriv sto sam u prepisci sa Olsenom video rupe!!!

I nemoj zaboravljati deo onaj najbitni gde je Olsen obrazlozio njihovo nekoriscene brkova!

maric

Hero member
Učlanjen(a)
11.05.2009.
Broj reagovanja
603
Xaxaxa carevi. Nadji Tihi i postavi ovde molim te. Jebo vas Mita sve na kamari. Ja pokusavam jednu pricu da ispeglam vi se jos drzite Mite. Lepo vam kazem i covek lepo napisao. Ko je tu lud nemam pojma. Ja postavljam jedno glupo pitanje a vi odgovorite : Da li bi Ameri sigurno bili kaznjeni da su imali brkove???Ae da vidim ko je vezao sa Bogom i ko zna odgovor? Bas me interesuje. Lepo sve objasnjeno i treba da se stavi tacka na glupu pricu. Sta je tesko reci pogresili smo. Ispravili smo u Pravilniku i cao i necemo da se drkamo sa brkovima da nas ne bi mozda kaznili. Ko hoce da se jebe dobice crveni karton i cao. Al da se ja bavim glupim problematikama pa nemam vremena. A da li ce neko da stoji u vodi i veze brkove pa da kida zubima kad dodje sudija e jbg bas.

Tihi83

Hero member
Učlanjen(a)
18.10.2011.
Broj reagovanja
0
Evo sta je meni moj veliki prijatelj Paul Bourcq(sekretar FIPS-a) napisao za brkove!!!

That would in fact be considered and addition to the leader and therefore prohibited.  I have personally used a number of "tags" like this, some straight some curly cues in years past.  What we found very successful with Team USA Youth when I was coaching was simply using green tub mucilin or other floatant to float our sighters on the water when fishing light nymphs.  It works very well.  And provides less drag.  I did ask the Fips board and they all agreed that it would be a leader addition. 

Thanks, let me know if you have any other questions.

Paul Bourcq

Vrh Dno