Shimano Biocraft

Veso2

Junior member
Učlanjen(a)
25.06.2007.
Broj reagovanja
0
Mixmaster je napisao(la):
Koliko ja znam Shimano je vlasnik Loomisa, a siguran sam da nema nekog znacajnog razloga da ne kupi jos neku slicnu firmu. Testirao sam vecinu modela njihovih stapova i preporucujem ih svakom musicaru sa ovih prostora. Shimano Biocraft, koji kosta oko 90 eura kavalitetniji je i od GLoomis GL2 i SAGE Fli i Launch, Orvis Silver Label itd., a kosta manje nego sto ovi stapovi kostaju kod lopova i svercera!!!!

Moram ovdje malo da se upetljam sa svojim vidjenjem Shimano stapova.. Ne znam koliko kostaju, niti koliko kosta Sage Fli (Launch je 40% jeftiniji nego Fll..) ali ni jedan Shimano stap pa tako ni Biocraft ne moze ni primirisati pomenutim Sageovim stapovima! Ni jedan. Na zalost, ne mogu da pronadjem link gdje su Biocraft stapovi zbilja ozbiljno testirani, sve u svemu, nista posebno! A tako ni njihove rolne. Ako je cijenom negdje blizu tamo kod vas, onda je Vision GT-four puno bolji izbor, mislim da ga neki ovdje na forumu imaju i to mogu povrditi. Da Shimano ima dobre mjenjace za bicikkle i jos kojesta je nesto sasvim drugo, stapovi i rolne im koliko god bljestavo izgledali u ducanu - i nisu bog zna sta.

lucky

Founding father
Urednik
Učlanjen(a)
14.11.2005.
Broj reagovanja
3
Pozdrav Veso,
Ajde da se i ja malo umešam, čisto da ga zatupim do koske. Najveći problem u ovoj zemlji je postojanje crnog tržišta, takva je situacija.. :whistle: Nekima je OK da kupe štap ili čekrk kod šanera i dripca i to je OK, neki se toga gnušaju, što je opet OK, jednostavno to je individualna izbor i kao takav nemože ta podlegne kritici. E sad ako uporedimo cene na crnom tržištu one jesu mnogo primaljive i u odnosu na leganan pribor za svakog prijemčljive. Štap koji realno košta 250 evra kod šanera može da se nađe za 100 evra, kod preprodavca za 150 evra i to je to. Svaka dalja analiza u odnosu cene i kvaliteta gubi smisao. Jednostavno nije realna...GTFour koji koša oko 250 evra sada košta kao Shimano i svako, ali svako će pre da kupi GTFour, naravno ako nema prepreku kupovine kod mulećara.
Ako zaboravimo na trenutak postojanje crnog tržišta i krenemo u ozbiljnu analizu odnosa cene i kvaliteta, onda ja mogu da kažem da u odnosu na cenu Shimano nije uopšte loš. Naprotiv. Ja nisam nešto testirao njihov pribor. Imam Daiwu koji besomučno trošim, ali sam par puta klackao ili ajde da se bolje izrazim kratko testirao štapove i čekrke firme. ovo nije ozbiljna analiza i nemogu da budem kategoričan i da stojim iza reči koje ću reči koje ću izgovoriti postojan kao klisurine, ali opet mogu da dam sud. Uh...teško je bre da se bude ovako zvaničan i kao ozbiljan  :doh:
Znači čekrci mi ne deluju loše uopšte. uUltegra ima lep dizaj, deluje pouzdano, mada sam od ozbiljnih ili bolje rečeno ozbiljnog mušičara, koji lovi ide u ribe, troši pribor, pročitao kao i ostali  da je govno. Tj. da ume da uštipa konac. Verujem da je istina, mada sam zbunjen.

pedjabg

Hero member
Učlanjen(a)
31.05.2007.
Broj reagovanja
5
??? Laki, pa ti napravi sistematizaciju radnih mesta crnog trzista ribolovne opreme: saneri, prepr(o)davci...
Pa u cemu je razlika izmedju njih? Mislim da bi nasa i strane policije i narocito osiguravajuca drustva sve to istom metlom cistili.
Ups, izvinjavam se sto promasujem temu topics-a, ali ni domaci distributeri, uljucujuci i Shimanove proizvode, nece moci da normalno rade i da budu PRITERANI da u ime proizvodjaca uvazavaju reklamacije kupaca sve dok im je obim prodaje zbog crnog trzista tako minoran, uvek ce se (naravno, neopravdano, ali glasno i spremno) izgovarati crnim trzistem i nemogucnosscu normalnog rada. Tu je musicarenje najvise osteceno, jer je krug musicara, dakle trziste, ionako malo. Kod varalicara i plovkarosa losi efekti prep[lavljivanja saniranom robom su bitno manji, zbog velike popualcije ovih ribolovaca.
Da ne omasim potpuno: nemam nikakav utisak sa Shimano priborom, ali mislim da ga tzv. "zasluzni" musicari  i  "elita" izbegavaju jer nije fancy.

Z

Zakula

Guest
Ja sam pre tri meseca pazario najnoviji Shimano Biocraft chekrk,i samo mogu da kazem da je babaroga!!Promenio sam i video, dosta chekrka u svojoj karijeri mushicharskoj,ali nisam naishao na tako dobar chekrk,za tako "malo" para....Perfektno izbalansiran,lagan,perfektan drill,estetski uradjen do koske,jednom rechju sam previshe impresioniran.....Prezadovoljan :drool: :drool: :drool:!!!Plus,nikada mi nije ushtipao konac.... :whistle: :whistle: :bleh: :bleh:

milojeminic

Newbie
Učlanjen(a)
24.06.2007.
Broj reagovanja
0
pedjabg je napisao(la):
ali ni domaci distributeri, uljucujuci i Shimanove proizvode, nece moci da normalno rade i da budu PRITERANI da u ime proizvodjaca uvazavaju reklamacije kupaca sve dok im je obim prodaje zbog crnog trzista tako minoran, uvek ce se (naravno, neopravdano, ali glasno i spremno) izgovarati crnim trzistem i nemogucnosscu normalnog rada.
U potpunosti podrzavam crno trziste, evo javno tvrdim da bih pre kupio neki SAGE, HARDY, WINSTON, ORVIS.....nego jednostsvno receno lose shimano modele. Podrzavam nakupce, preprodavce, svercere bas iz razloga ogromne drskosti nasih distributera. Pogledajte samo zastupnika za Orvisa LAV-MD iz Pozege, toliku drskost nisam uspeo da primetim nigde kao kod nas. Stapove i ostalu opremu prodaju do 200% skuplje nego sto je to na zapadu. Da ne lutam mnogo, Shimano je ne toliko poverljiva firma za kupovinu musicarske opreme, po kvalitetu moze se svrstati u grupu sa ne proverenim firmama kao sto su Falcon, Hakuyo.... firmama koje modele prodaju po 4-5 puta manjim cenama od istaknutog Shimana. Dosta dobra prezentacija i marketnikg na nasem trzistu primamljuju neoprezne kupce. Kao sto je vec neko rekao imaju dobre menjace za bicikle i drugu opremu, ali u ribolovackoj modi daleko, daleko zaostaju za renomiranim proizvodjacima. Od plovkaroskih stapova, preko valaricarskih stapova i rolni do musicarskog pribora, koje proturio sam kroz ruke i u skoro svemu nasao manje ili vece zamerke koje me okrecu drugim proizvodjacima. Posebnu paznju treba posvetiti neverovatno losim modelima musicarskih stapova, odnos cene i kvaliteta sigurno nije zadovoljen. Znajuci politiku naseg naroda "Ako ne znas sta je dobro, gledaj sta je skupo", pije vodu kod zaslepljenih kupaca, nevini pocetnici i zaludjenici padaju na svaj, lepo pakovanje, visoku cenu i emisije Lov i Ribolov gde je SportCOM iz Nisa umesao prste pa pokloni koji stap radi reklame, bruka jedna. Bilo koji od musicarskih stapova firme shimano ne moze da pridje po kvalitetu najjeftinijem SAGE-ovom modelu kao sto je Launch, a da ne pricam od malo boljem Fli ili VT2, SP, TCR, SLT.......ili jednom T3 , Zero Gravity..........kako je moj pokojni deda govorio "Jos kamion pasulja pa da bude nesto od tebe". Ali ne bi trebalo da zabrinjava kupce, jer svestrana firma kao sto je Shimano (ne bi me iznenadilo da se pojave na trzistu sa klima uredjajima, monitorima, hladnjacima za aute......) ne moze da proizvodi kvalitet koji zahteva ozbiljan potrosac!

milojeminic

Newbie
Učlanjen(a)
24.06.2007.
Broj reagovanja
0
Mr.Zakula je napisao(la):
Ja sam pre tri meseca pazario najnoviji Shimano Biocraft chekrk,i samo mogu da kazem da je babaroga!!Promenio sam i video, dosta chekrka u svojoj karijeri mushicharskoj,ali nisam naishao na tako dobar chekrk,za tako "malo" para....Perfektno izbalansiran,lagan,perfektan drill,estetski uradjen do koske,jednom rechju sam previshe impresioniran.....Prezadovoljan :drool: :drool: :drool:!!!Plus,nikada mi nije ushtipao konac.... :whistle: :whistle: :bleh: :bleh:

Gospodine Zakula predpostavljam da ste iz Nisa. Moram da vas piram koje ste to cekrke do sada koristili i uporedjujete ih sa Shimano Biocraft-om? Jedan Danielsson, Loop, Sage, Hardy su nezamislivo bolji do tog modela koji vi koristite. A videcete nakon jedne sezone sta se dogadja sa njim. Cekam odgovor.

witch

Hero member
Učlanjen(a)
23.11.2005.
Broj reagovanja
9
milojeminic je verovatno iz nekog grada blizeg mestu proizvodnje Sage, Loop, Tibor, RR, Abel...cekrka. Nije iz Nisa, koji je tako zaostao. Zato i mrzi sve sto dolazi iz Nisa. Muve, trgovci, ribolovci, sajtovi... A opet posecuje ovaj sajt i naziva ga Niskim, sa velikim N.
Ne volim da upucujem ljude na sajt dvojnik, ali ovo je odlicna prilika da ukazemo zalutalom nedobronamerniku. Samo treba otkucati com umesto org. E, to je specijalno mesto za one koji imaju nesto protiv nas.
Ne poznajem milojeminica, ali ga pozivam da sa bilo kojim stapom pokusa da ulovi jednu na pet mojih riba, dok koristim Shimano, Culture, Bambulu, gazim u pirotskim gumenjacima i nosim ubijene ribe u torbi! :hammer:
Cekam odgovor. :whistle:
Ja najcesce koristim veoma kvalitetan pribor i odlicno prepoznajem kvalitet. Cekrk Shimano Biocraft je vrhunska naprava, o kojoj treba da pisu oni koji je koriste, a ne oni koji u lopovskim budzacima kupuju musicarski pribor, placajuci ga preskupo. Samo kod nas ima takvih budala koje ce da plate za ukradeni stap, koji se odavno ne proizvodi, 200 ili 300 evra. Pa, da je toliko vredan, prodao bi se u zemlji gde je i ukraden! Ne bi prelazio granice i hiljade kilometara. Ovce traze sverceri. Ovce za sisanje. Ovde ih ima i neko ih razmnozava. Cela Evropa zna da musicari iz zemalja bivse Jugoslavije koriste pribor koji je ukraden. To je velika sramota koju bi trebalo da prikrivamo, a ne da se njome hvalimo i favorizujemo, kao sto to cini milojeminic i njegovi drugari sa...

StY_EsoX

Senior member
Učlanjen(a)
21.02.2006.
Broj reagovanja
1
Mixmaster je napisao(la):
milojeminic je verovatno iz nekog grada blizeg mestu proizvodnje Sage, Loop, Tibor, RR, Abel...cekrka. Nije iz Nisa, koji je tako zaostao. Zato i mrzi sve sto dolazi iz Nisa. Muve, trgovci, ribolovci, sajtovi... A opet posecuje ovaj sajt i naziva ga Niskim, sa velikim N.
Ne volim da upucujem ljude na sajt dvojnik, ali ovo je odlicna prilika da ukazemo zalutalom nedobronamerniku. Samo treba otkucati com umesto org. E, to je specijalno mesto za one koji imaju nesto protiv nas.
Ne poznajem milojeminica, ali ga pozivam da sa bilo kojim stapom pokusa da ulovi jednu na pet mojih riba, dok koristim Shimano, Culture, Bambulu, gazim u pirotskim gumenjacima i nosim ubijene ribe u torbi!

@Mix
Ovakvi postovi su samo stvarno niski udarci i provokacije... nek tebi ide na cast sve sto si dosad napisao... tvoji postovi stvarno nisu za komentarisanje jer su previse cinicni i ofarbani mrznjom prema tvojim neistomisljenicima. Ocigledno da se nisi ni trunku promeni, cak mi se cini da je doza cinizma i mrznje u tvojim postovima znatno porasla. Ipak si ti ponajvise kumovao nastanku "dvojnika".... mozda se iz ovih tvojih kreativnih postova izrodi i jos jedan novi sajt, jer ne zele svi da pecaju na shimana u tigar cizmama i da ulovljne klenove prodaju na pijaci (ovo poslednje nemoj smatrati kako provokaciju jer je to deo jedne tvoje price).... nezelim sa tobom da ulazim u bilo kakvu raspravu jer besmisleno a i nezelim da neko neprimeti raliku....

@Laki
Laki stvarno nije korktno da se na stranicama musicarenja.org non-stop nalaze sitne (ne bas uvek tako sitne ali dobro zamskirane) provokacije upucene svima nama koji smo se nekad trudili da pomognemo ovom sajtu, dok nismo digli ruke i krenuli svojim pute. Nisam ni prestajao da pratim ovaj forum ali jednostavno pored ovakvih postova nemam volje da bilo sta napisem, ili ulazim u bilo kakvu raspravu.

lucky

Founding father
Urednik
Učlanjen(a)
14.11.2005.
Broj reagovanja
3
Kako ja NEpodnosim da kada se probudim ujutru i lepo napravim ness kafu...i sedem za komp da vidim ovakve postove. Uh...odmah krene da me boli glava. Deo posta Mixmasterasam editovao. Prosto. Esox samim tim tvoj post malo gubi smisao, ali da ostavljam. Neću da ulazim u polemiku com org. Ako ima provokacija ima i kod Vas i život ide dalje. Ja nisam nezahvalan prena Vama koji ste učestvovali u razvoju ovog sajta. Hvala Vam  Sada je on za Vas šugav i sl. ma nemam snage za dalju diskusiju, ima toliko lepih tema
@Minic Veoma lepo edukujete mlad naraštaj. Da kupuju UKRADENU robu. jao kako je to lepo i moralno. A sajt je needukativan, prost i nekulutran! :doh: Da li znate da je bilo koje učešće u trgovini šanirane robe kažnivo zakonom. Ako panduri kod šanera upadnu u trenutku dok vi ili neko drugi kupuje štap i Vas će skembati. Brinem za Vas i zato ću Vas edukovati. Kada kupujete robu sasatajte se sa prodavcima na skrovititim mestima. Otvorite četvoro oči, možda vas posmatraju inspektori!

pedjabg

Hero member
Učlanjen(a)
31.05.2007.
Broj reagovanja
5
:( Siguran sam da je deda Miloja Minica bio u pravu za kamion pasulja pride! :mad:
U najvecoj meri slazem se sa sadrzajem editovanog posta Mixmastera u vezi crnog trzista. Takav stav sam izneo i dok sam bio inicijalno na forumu sajta ?.com i vreme ce (nadam se) pokazati da li je to za sta se Minic zalaze zaista nas srpski trgovacki brend. Ne slazem se donekle sa nacinom na koji je Mixmaster to uradio, ali on nije bitno iskocio iz svoj profile-a, a vec su se dve licnosti prepoznale. Nekad zaista samo iznosenje problema nije dovoljno za reakciju, vec ocigledno kod onih sa inetrnim mozdanim talasima tek nacin iznosenja proizvodi efekat, tj. dovodi do identifikacije sa recenim. :hammer: Tj., kako se kaze u postovima rekacija, do "provokacije"... Opet mali Napoleoni sebi previse pridaju vaznosti i ne shvataju an generale pricu. Vec vidjeno ("Deja vu").
Linija manjeg otpora ili zamena teza? Pa kad ne moze da prodaje na obim, "LAV MD" mora na cenu. A kako da proda na obim kad je musicarsko trziste preplavljeno tim priborom? Mesto da se resenjem nepravilnosti stvore uslovi za obaraje cena kod legalnih zastupnika i distributera, Miloje pledira da se vise kradene robe donese i valja? Super... Nisam advokat "LAV MD"-a, vec se moraju, pre njihove satanizacije, stvoriti uslovi da u normalnim uslovima rada oni pocnu da prave "greske u koracima" pa da ih se kritikuje ili bojkotuje. Ali, ni tad prica Miloja Minica nema tezinu, jer podrzava nezakonitost.
Da li ovo citaju i nadlezni organi?

poljo

Junior member
Učlanjen(a)
08.06.2006.
Broj reagovanja
0
Aman ljudi zar svaki post mora da se zavrsi sa vasim pre...anjima ko ima duži dal Nišlije ili neko drugi. Voljeo bih vidjeti da se jedna tema , barem , izgura do kraja a da niko nikoga ne uvrijedi.
Kriminal je kriminal pa bilo to preprodaja čekrka ili fabrika.
Predlažem Miksu koji ima dobre odnose sa prodavcima ove opreme da napravi jedno-dva pecanja kao test i da nas upozna ovom opremom.Mislim da bi to djelotvornije bilo nego sva ova silna prepiska.
Šimano ima vrhunske mašine za druge vrste ribolova.Tačka.Stela nema na svijetu konkurencije. Niti jedna firma nije nije napravila nesto tako pouzdano i sigurno. Pecam gotovo trideset godina i isprobao sam more tih spravica. Nov sam musičar i nemam nikakv sud o ovoj vrsti opreme. Daj te , ljudi neke konkretna iskustva.Molim Vas.

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
10
igrao sam se Shimano Biocraft čekrkom. Stvarno ostavlja utisak na čoveka, več na prvi pogled daje poverenje u kvalitet. Lepo radi ma izgleda zaista fantastično. Ipak ja nisam njega koristio kao neki ljudi koji su imali slaba iskustva. Nisam ga koristio celu sezonu ili više...samo sam se igrao sa tim čekrkom. Najbolje če da znate koliko je kavalitetan ako ga kupite i pecate sa njime ;) Pribor, ipak, ne treba silovati.

Poljo...pridružujem se Lazzinom potpisu ;)

lucky

Founding father
Urednik
Učlanjen(a)
14.11.2005.
Broj reagovanja
3
Poljo potpis i sa moje strane! ja prvi ne želim frku i rasprave na sajtu. Provokatora ima i biće ih, na nama je do ih iskuliramo koliko god možemo!  :smoke:

Z

Zakula

Guest
Koliko sam krupnih klenova,pastrmki i shtuka izvuko za ova tri meseca chekrkom Shimano Biocraft XT 5/6,toliko neki ljudi sa sajta nisu uhvatili za ceo zivot svojim vrhunskim chekrcima marke Loop,Sage,itd....On i dalje radi kao zmaj,kao da je juche izasho iz prodavnice....

Vrh Dno