Mixmaster je napisao(la):Koliko ja znam Shimano je vlasnik Loomisa, a siguran sam da nema nekog znacajnog razloga da ne kupi jos neku slicnu firmu. Testirao sam vecinu modela njihovih stapova i preporucujem ih svakom musicaru sa ovih prostora. Shimano Biocraft, koji kosta oko 90 eura kavalitetniji je i od GLoomis GL2 i SAGE Fli i Launch, Orvis Silver Label itd., a kosta manje nego sto ovi stapovi kostaju kod lopova i svercera!!!!
Moram ovdje malo da se upetljam sa svojim vidjenjem Shimano stapova.. Ne znam koliko kostaju, niti koliko kosta Sage Fli (Launch je 40% jeftiniji nego Fll..) ali ni jedan Shimano stap pa tako ni Biocraft ne moze ni primirisati pomenutim Sageovim stapovima! Ni jedan. Na zalost, ne mogu da pronadjem link gdje su Biocraft stapovi zbilja ozbiljno testirani, sve u svemu, nista posebno! A tako ni njihove rolne. Ako je cijenom negdje blizu tamo kod vas, onda je Vision GT-four puno bolji izbor, mislim da ga neki ovdje na forumu imaju i to mogu povrditi. Da Shimano ima dobre mjenjace za bicikkle i jos kojesta je nesto sasvim drugo, stapovi i rolne im koliko god bljestavo izgledali u ducanu - i nisu bog zna sta.