U prečniku ti je to max 2cm. Uzmeš šaransku udicu na nju vežeš tako da ti deluje proporcionalno i gledaj original recept jer na njemu je pokazano da se materijal veže samo na gornjem delu vrata udice a nikako oko celog vrata udice. To je važno zbog ubadanja. Ako vežeš materijal oko vrata udice iako mokar i mekan lakše je tako promašiti ribu, imaosam par promašaja baš sa takvim glo bugom, odmaj sam ga rasturio i koristim samo ove vezane po original receptu i sa njima nemapromašaja. Ok, važno je i to da se malo ispraksaš kada mu lupiti kontru jer on usisava a ne grabi hranu pa prebrze i prerane kontre rezultiraju promašajem. Jednom kada se on zakači svojim mesnatim debelim ustima otkačivanja nema osim ako se podvuče pod nešto ili oko nečega pa pukne predves. Ako se lovi kod lokvanja nikako ne valja pokušavati šarana od 10tak kila zaustaviti u mestu...on se zaleti u lokvanje i tu struna 0,40 puca ko paučina. Ja sam uradio par grešaka prošle gdine i izgubio 2 krasna divljaka zbog lokvanja i mog pokušaja da ih okrenem u drugom pravcu. Da sam im pustio da projure kroz te lokvanje sa vrhom štapa visoko podignutim možda bi struna samo blago zapela ali i prošla pored svih lokvanja, posle bi ga dobio na otvorenom. Najbolje je ga je probati dobiti na otvorenom mada najčešče ga nalazimo u lokvanjim....vegetaciji.