Moj Marryat CMR, legendarni model, prava lepotica na stapu, sa mehanizmom poput svajcarskog sata, SWISS MADE, se isto rasklackao posle par godina upotrebe. Jednostavno, ucvrstio sam ga, popravio. RST cekrk, jedan od njihovih top-modela, takodje je morao kod majstora. Svaki cekrk, kao i bilo koja druga naprava, uredjaj, masina, mora da se odrzava i povremeno otklone eventualni kvarovi. Treba podsetiti da se Ultegra prodavala i preko Loomisa, koji svakako nije za potcenjivanje. Ovaj Biocraft je napravljen u Kini, sto ne mora da znaci nista lose. Japanska firma otvorila pogon u Kini. Pametno. Isti bi bio i da su ga proizveli u Japanu, ali bi bio skuplji. Potpuno isti, identican. I ja ne znam cekrk koji je slicne cene, a i kvaliteta. Aco kaze da ima boljih za 120 eura. Koji su to? Ko kaze da su bolji?
Milance kaze da se Shimano bavi FF opremom uzgred. Trebalo bi da vidi specijalno izdanje Shimano Biocraft- Born To Fly kataloga, posebno stampanog za musicare. U njemu sam video izbor od pet razlicitih serija musicarskih stapova, dva odlicna cekrka, dve vrste konaca, predveze... Koliko ja znam Shimano je vlasnik Loomisa, a siguran sam da nema nekog znacajnog razloga da ne kupi jos neku slicnu firmu. Testirao sam vecinu modela njihovih stapova i preporucujem ih svakom musicaru sa ovih prostora. Shimano Biocraft, koji kosta oko 90 eura kavalitetniji je i od GLoomis GL2 i SAGE Fli i Launch, Orvis Silver Label itd., a kosta manje nego sto ovi stapovi kostaju kod lopova i svercera!!!!