Shimano Biocraft

witch

Hero member
Učlanjen(a)
23.11.2005.
Broj reagovanja
9
Danas sam video ovaj cekrk. Iako imam 3 dobra cekrka, pozeleo sam da ga posedujem. Sta da radim?

Prilozi

• shimano.jpg
    shimano.jpg
    156,4 KB · Pregleda: 557

MMartic

Hero member
Učlanjen(a)
16.05.2006.
Broj reagovanja
149
Ja sa Ultegrom imam lose iskustvo, "stipa" strunu sa donje strane, ovaj nisam video. Cekaj. Na crno trziste dodje puno dobrih cekrka po niskim cenama pa dodji pa biraj!

lucky

Founding father
Urednik
Učlanjen(a)
14.11.2005.
Broj reagovanja
3
Koliko sam ja provalio biocraft je najjaca serija koju Shimano izbacuje. Verujem da je bolji od Ultegre, a ja Ultegru prosto obozavam, mada je zbog cene nisam kupio!

sumadinac

Hero member
Učlanjen(a)
30.01.2006.
Broj reagovanja
164
Ovaj biocraft sam vide na Drini, ima ga jedan bugarin koga je doveo Mladjo iz Uzica, nisam imao priliku da ga probam ali vidim da ga on nosi.

witch

Hero member
Učlanjen(a)
23.11.2005.
Broj reagovanja
9
"Stipa strunu?!?!" Milance, sta ti je? Da ga nisi nabavio na crnom trzistu? Ja trenutno nemam ni jedan Shimano cekrk, ali sam siguran da, ako nista drugo, oni prave opasnu "gvozdjuriju". Pogledajmo samo njihove cekrke namenjene ostalim vidovima sportskog ribolova i bice nam jasno da nema razloga da njihovi musicarski cekrci ne budu odlicni. Mnogi musicari ovde koriste Shimano Ultegra cekrke i, kad ga uporedimo sa modelima "napuhanih" firmi, koji kostaju visestruko, dobijamo neverovatno povoljan rezultat u korist Shimana. Uzgred, uz ovaj cekrk se dobija i jednogodisnja prava garancija, tako da, ako "ape" strunu, zamene ti ga. A kosta oko 120 eura. Ukradeni i polovni, svercovani cekrci na crnom trzistu u ovom rangu i nisu mnogo jeftiniji, s obzirom da cika Mixy ima maksimalni popust u Sport Comu.
P.S. Isao sam ponovo da ga merkam, malopre. Blista pod reflektorima, u izlogu prave, pravcijate prodavnice. Privlaci paznju, ma..cu mu .e.em!

simpson_H

Hero member
Učlanjen(a)
13.05.2007.
Broj reagovanja
8
Mixe veruj i meni na rec ali iskustva vlasnika Shimano cekrka su vrlo cudna. Znaci, ne poznajem ni jednog kome je trajao vise od 3 sezone. Ovo se narocito odnosi na gorespomenutu Ultegru!!!
Ok je rezon kupiti u prodavnici i pritom dobiti garanciju. Na black marketu se obicno kupuju visestruko skuplji cekrci upola cene, ali ne treba zaboraviti da su to obicno proizvodjaci koji daju life time garanciju. Tuzno je da jedan proizvodjac tipa Shimana daje samo jadnih godinu dana garancije za svoj top model. Tek onda bih posumnjao u njegov kvalitet.

sumadinac

Hero member
Učlanjen(a)
30.01.2006.
Broj reagovanja
164
Ne znam koliko je dobra ta life time garancija jer ko zna do kad ce se proizvoditi taj model, mozda bude promasaj pa prekinu proizvodnju za 6 meseci, pa ode garancija.

simpson_H

Hero member
Učlanjen(a)
13.05.2007.
Broj reagovanja
8
Ih bre pa nije to Mika ili Pera iz komsiluka, to su sve ozbiljni proizvodjaci. A nije ni bitno proizvodi li se taj model uopste posle xy godina. Onda ti daju njegovog naslednika ili kako se dogovori. Ovo se obicno odnosi na originalnog prvog vlasnika i garancija se obicno ne prenosi. Al sama rec lifetime uliva dosta poverenja u neki proizvod, a cekrci su obicno vrlo jednostavne sprave (gledano sa tehnicke strane).

sumadinac

Hero member
Učlanjen(a)
30.01.2006.
Broj reagovanja
164
Naravno da nije, ali ja govorin iz licnog iskustva jer su me izradili za shimano masinicu (slona) kako je ja zovem, pre pet godina sam je kupio za mladicu, znas kakve su to masine kao cekrci za izvlacenje drva, kapacitet spulne 150m 0.50mm, i na mladici od 5 kg prilikom zamaranja rucica mi ostala u ruci. A ima life time granciju, e posto sam se ja njima obratio za to oni su mi rekli da garancija vazi sve dok se proizvodi taj model, a proizvodio se tri meseca, nekih 1000 komada. Bruka jedna za masinicu marke Shimano, a za cenu da ne pricam 550 eura.

simpson_H

Hero member
Učlanjen(a)
13.05.2007.
Broj reagovanja
8
Alo bre Sumaher, lifetime je lifetime, kao i za Kingston memoriju. E sad sto nasi trgovci to tumace kako je njima volja, je druga stvar. Napises lepo email shimanu sta su ti rekli u servisu ovde kod ovlascenog distributera, a oni mu zavrnu usi.

sumadinac

Hero member
Učlanjen(a)
30.01.2006.
Broj reagovanja
164
To si u pravi Kingston se proizvodi boga pitaj od kad, ali ja sam pristalica TakeMS memorija garancija 10 godina, sasvim dovoljno!

MMartic

Hero member
Učlanjen(a)
16.05.2006.
Broj reagovanja
149
E ovako stoji stvar Mix! Visoko postujem preduzece SHIMANO i trosim njihove masinice dugi niz godina, kao i opremu za bicikle. Sve najbolje o njima osim cene - malo su ipak skupi. Ja imam 2 Ultegre (3/4 i 5/6) koje su presle zavidnu kilometrazu u mojim rukama posle nekoliko godina pecanja. Prilicno su vec olupane ali problem je posto posle nekog vremena pocnu da se vrte nepravilno - "setaju" kada ih pogledas odozdo (zazor izmedju stacionarnog i rotacionog dela se menja, povecava i smanjuje). I onda ustine strunu od 70EUR. Ja mislim slucajno. I onda ustine ponovo i precepi je tako da visi na 1/3 precnika. I onda Milance njegove Ultegre stavi u fioku posto ga je sramota da ih nekome proda. Posluzice za mog klinca kada stigne do prvih pegavih riba. SHIMANO je odlicna firma ali se fly-fishing opremom bavi uzgred, tek da bi je imala u ponudi. Verujte posvecenim proizvodjacima koji zive od fly-fishing opreme a a ne od menjaca, kocnica, pogona, stekova, masinica ,...
:) :-9 ;-9 :)))

Aco

Junior member
Učlanjen(a)
05.07.2006.
Broj reagovanja
0
Gledao sam taj cekrk u radnji.Na prvi pogled solidno izgleda,lepo radi,dobra kocnica ali kad sam ga malo bolje pogledao nije to ono sto trazim.Dugme za skidanje spulne je tako postavljeno da pri malom dodiru(sto se cesto moze desiti) spulna garantovano spada.Nestvarno je lagan,bas me interesuje od kakvog je materijala.A tek kad sam na stopi video made in Kina......mada i nisu neke pare 120 € ali za tu lovu moze covek kupiti mnogo bolje od proverenih proizvodjaca Fly opreme

witch

Hero member
Učlanjen(a)
23.11.2005.
Broj reagovanja
9
Moj Marryat CMR, legendarni model, prava lepotica na stapu, sa mehanizmom poput svajcarskog sata, SWISS MADE, se isto rasklackao posle par godina upotrebe. Jednostavno, ucvrstio sam ga, popravio. RST cekrk, jedan od njihovih top-modela, takodje je morao kod majstora. Svaki cekrk, kao i bilo koja druga naprava, uredjaj, masina, mora da se odrzava i povremeno otklone eventualni kvarovi. Treba podsetiti da se Ultegra prodavala i preko Loomisa, koji svakako nije za potcenjivanje. Ovaj Biocraft je napravljen u Kini, sto ne mora da znaci nista lose. Japanska firma otvorila pogon u Kini. Pametno. Isti bi bio i da su ga proizveli u Japanu, ali bi bio skuplji. Potpuno isti, identican. I ja ne znam cekrk koji je slicne cene, a i kvaliteta. Aco kaze da ima boljih za 120 eura. Koji su to? Ko kaze da su bolji?
Milance kaze da se Shimano bavi FF opremom uzgred. Trebalo bi da vidi specijalno izdanje Shimano Biocraft- Born To Fly kataloga, posebno stampanog za musicare. U njemu sam video izbor od pet razlicitih serija musicarskih stapova, dva odlicna cekrka, dve vrste konaca, predveze... Koliko ja znam Shimano je vlasnik Loomisa, a siguran sam da nema nekog znacajnog razloga da ne kupi jos neku slicnu firmu. Testirao sam vecinu modela njihovih stapova i preporucujem ih svakom musicaru sa ovih prostora. Shimano Biocraft, koji kosta oko 90 eura kavalitetniji je i od GLoomis GL2 i SAGE Fli i Launch, Orvis Silver Label itd., a kosta manje nego sto ovi stapovi kostaju kod lopova i svercera!!!!

simpson_H

Hero member
Učlanjen(a)
13.05.2007.
Broj reagovanja
8
Pa dobro Mix ti kupi taj cekrk, meni ni iz dzepa ni u dzep. Samo sam dobronamerno pokusao da te odgovorim da ne bacas pare. Ja nemam Shimano cekrk, eto nisam znao da ih Milance ima i ima direktno (lose) iskustvo sa 2 komada. Ja znam za jos 4 provereno. Za to sto cekrk "stipa" strunu je direktno odgovorna osovina koja se iskrivila. Tu nema odrzavanja vec budzenja, jer je kriv materijal od kog je izradjena i katastrofalan proracun dimenzija osovine i sile koju ista trpi. Pazi ako si ti uspeo da "sredis" Marryat CMR (inace odlican tradicionalni cekrk), Shimanu u tvojim rukama dajem najvise jednu sezonu.

Vrh Dno