Pozdrav budućim kolegama!

Musica

Junior member
Učlanjen(a)
18.12.2010.
Broj reagovanja
0
Rancic je napisao(la):
Dobro došao "Mušica",
ovi te zezaju.
Kao mali si pecao na plovak i maštao o potocima. 
Pa si za potok kupio bolonjez od 4 metra  :doh: :'(???? -
Ima, video sam,  majstora što pecaju mrenu i na 'leba uvaljan u tucan kameni ugalj, što ti ne bi sa štapom od 4 metra pecao u potoku od 2 metra.  :bleh: Samo držiš štap na pola i milina. Samo pecaš lososa tom tehnikom.
Druga riba neće u našim potocima.
Sistem  vezuješ jedno na drugo - kraj za početak ili obrnuto - nikako po dužini - teško za bacanje. :-* :bleh:
Gotove muve nemoj da kupuješ. Navataš muve i super lepak - pa na udicu.  :whistle: :smoke:
Za skakavca i cvrčka veće udice, za mrave male.... jedino stršljen jebe stvari, ali je mamac - zajebalo vek.
Meni se najbolje pokazao uštrojen komarac. Ubija ribu.  :yeswink: Valjda ispušta neki miris, jebem li ga.
Ne znam samo da l' u Formax-u vataju muve i lepe.
Pecao bi, al kako da znaš gde je riba i kako se izvlači.  :doh: :D :D   
:doh: El si ti nosio taj štap i plovak na pecanje kad si bio mali.
Riba je u vodi, a kad upecaš ideš unazad dok ne izađe na obalu.
Što se tiče bacanja, drži štap čvrsto i ne puštaj, a ostalo bacaj.
Da l' može da se peca sa obale.
Može. Ako počne kiša možeš i iz auta - kroz prozor.
Da li se može mušičariti na rekama sa mnogo granja, širokim par metara.
Može da se operiše slepo crevo i motornom testerom.
Al' dobro,  rešio si malo da se zezaš - super - ionako počela zima - pametnija posla nemamo osim da se dobro zajebavamo.
Izbegavao sam stručne termine - indogene funkcije, šmercovanje mahakalice, principe moralne dijestetike....
Znači ribu čim vidiš - spazio si je.
Dobrodošao na zezanje.  :D :D :D :D

Mislio sam da je pecanje na plovak jedina alternativa, a za potok nisam ni znao da postoji, sve dok mušilčarenje nisam otkrio... Znam da uvek ima po neki kreten na forumu. :bleh:

Goci

Hero member
Učlanjen(a)
03.04.2007.
Broj reagovanja
1
Ovo je Rančićev najači post ikada, skidam kapu!!

:respect1:

saleja

Senior member
Učlanjen(a)
14.07.2010.
Broj reagovanja
3
posto volis prirodu, ne volis cvorove...muce te leanderi i ostale zavrzlame.
ovaj sistem se zove '' pametniji popusta'':

http://www.youtube.com/watch?v=eGk3iFyMsi0

Rancicu  :respect1:

stefan_kg

Junior member
Učlanjen(a)
12.08.2010.
Broj reagovanja
0
Dobrodosao Musica!

Ja sam izgleda letos izabrao dobar trenutak da se registrujem ovde,kako te docekase jebacki nastrojeni ja bih na tvom mestu zaboravio i na musicarenje i plovkerenje,a verovatno bih i zaobilazio mesta gde se ribolovci mogu sresti! :D :bleh:
Samo polako,ne zuri,prokrstari netom i nadji sta te interesuje,pa posle lagano u nabavku pribora...ima jos vremena do aprila...

Rancicu al' si ga srocio  :tbumb:

Goci

Hero member
Učlanjen(a)
03.04.2007.
Broj reagovanja
1
Musica je napisao(la):
3) Pecao bih na jezeru, jer nemamo reka za mušičarenje, ali kako u jezeru da jurim ribu kada ne znam gde je? Da li ovaj hobi podrazumeva da uvek znamo gde je riba?
Ajd da i ja dam neki savet uz mog ugla, mada će na ovo pitanje različiti ljudi različito odgovoriti... I biću kratak, jer se na ovo može odgovriti i sa 10 strana texta i da i to bude malo.

Na jezeru možeš da loviš grabljivice imitacijama ribica (strimerima) ili belu ribu sitnim mušicama, na površini ili ispod nje.

Nisi rekao na koja jezera misliš, ali pošto spominješ Formax, verujem da su to neka nizijska ciprinidna jezera sa babuškama, bodorkama, crvenperkama, štukama, bandarima...

Ove dve poslednje ribe ćeš loviti strimerima, a kako - čitaj redom teme o mušičarenju ovih riba na forumu, imaš sve lepo sortirano. Važno je jedino napomena da će ti za bandara poslužiti isti štap koji ćeš koristiti i za lov bele ribe (recimo nešto klase 5 dužine 2,55 ili 2,7 m), dok ti za štuku treba recimo klasa 7.

Suvom mušicom probaj da loviš ribe onda kada ih vidiš na površini, najčešće u periodu proleće-jesen, veoma retko zimi. Ako na tvom jezeru ima crvenperki i bodorki trebalo bi da bude dobre zabave. Mada bi mogao da se učiš na beovicama, kojih po pravilu ima 10x više i lakše se love.

Kada ne vidiš ribe na površini, onda možeš da probaš na malu nimfu, recimo na udici 18-20. Za početak će ti puno pomoći mali indikator trzaja, koga možeš koristiti bukvalno kao plovak. Čak između njega i nimfice možeš staviti neku olovnu dramljicu, iako to mušičari čistunci ne rade. Ali početniku koji ima iskustva u lovu na plovak će koristiti. Ako nemaš gde da kupiš mali fly indikator iskoristi obični mali plovak, recimo nosivosti 0,3 g. Razlika od lova na plovak je što nema dugog čekanja, već zabaciš, sačekaš da nimfica potone, zadržiš u mestu 10-20 s, pa malo privučeš pri čemu će se nimfica podići donekle simulirajući dizanje neke larve insekta sa dna, pa opet pustiš da tone. Sve u svemu, treba nimfici dati malo živosti, ipak je to veštački mamac i neća ga riba smazati kao crva ili glustu. I naravno nema bacanja prihrane, ne mamiš ribu, nego je tražiš, bacaš tamo gde predpostaviš da je riba, pa ako ih nema menjaš mesto.

Dok loviš bodorke i crvenperke nimficama, veoma je realno da ćeš dobiti i babušku ili neku drugu belu ribu koja tu živi (krupaticu, deveriku...) ili nekog malog predatora poput sunčice ili sitnog bandara.

Rancic

Hero member
Učlanjen(a)
26.09.2008.
Broj reagovanja
1
Musica je napisao(la):
Mislio sam da je pecanje na plovak jedina alternativa, a za potok nisam ni znao da postoji, sve dok mušilčarenje nisam otkrio... Znam da uvek ima po neki kreten na forumu. :bleh:

Sad si me zbunio načisto.

Nisi ni znao da potok postoji.  :eek: Rođen i odrastao u Sahari  :'( :-X. Izvini, pa nesam znao. Što jes, jes - tamo nema potoka.
Alal ti na mašti - maštao si o potoku, a nisi imao pojma da postoji. Fenomenalno.  :whistle:
Tek kad si otkrio mušičarenje otkrio si i prirodnu pojavu zvanu - potok.  :doh: E, da, to ide vezano.
:doh:Kako da čovek mušičari ako nema potok.  :'( 
Zajebano, a bogami i nikako.
Znam tako neke koji ne mogu da seru ako se ne drže za šljivu.  :whistle:

Za ovo drugo si u pravu. Uvek ima neki kreten na forumu. :D

gegula

Hero member
Učlanjen(a)
14.10.2009.
Broj reagovanja
0
auu jebo te al je ovde dosadno,a musica je.. pa ga ne vadi :hammer: :hammer: :hammer: :hammer:

Rancic

Hero member
Učlanjen(a)
26.09.2008.
Broj reagovanja
1
Ne stvarno, sad bez sve zajebancije, evo malo pomoći. Meni je ovo pomoglo.

Goci

Hero member
Učlanjen(a)
03.04.2007.
Broj reagovanja
1
Sve je Ok na ilustraciji osim stava, nemere se na jednu nogu stajat.

sašaPI

Full member
Učlanjen(a)
25.03.2009.
Broj reagovanja
124
Rančić i Goci u svom elementu  :D a kako je mušici  :doh: neću ni da zamišljam,strah mesamo da nedaj bože digne ruku na sebe !  :hammer:  :hammer:  :hammer:

denmil

Full member
Učlanjen(a)
07.02.2010.
Broj reagovanja
129
Jel ovo hobotnica musicari ili musica hobotnicari ?

Rancicu objasni, da znamo sta se dogadja... :hammer: :hammer: :hammer:

Rancic

Hero member
Učlanjen(a)
26.09.2008.
Broj reagovanja
1
denmil je napisao(la):
Jel ovo hobotnica musicari ili musica hobotnicari ?

Rancicu objasni, da znamo sta se dogadja... :hammer: :hammer: :hammer:
Nemam dovoljno znanja, nisam instruktor.  :(
Ipak je ovo - Casting haos. :hammer: :hammer:
A meni je mnogo pomoglo. :smoke:  :blush:

Djole Nis

Hero member
Učlanjen(a)
24.10.2007.
Broj reagovanja
1
More jesi samo i titulu smo razotkrili

FCHI Rancic