Pozdrav budućim kolegama!

Musica

Junior member
Učlanjen(a)
18.12.2010.
Broj reagovanja
0
nespetro je napisao(la):
Dobro nam dosao Musica. Na prva dva pitanja ces naci odgovore u temama o cvorovima.
         3)Musicarenje mozemo podeliti na lov riba koje vidimo, tj one koje kupe sa povrsine,  i njih pokusavamo uhvatiti imitacijama odraslih jedinki i emergerima, i lov riba koje ne vidimo a predpostavljamo da su tu, njih lovimo tezim nimfama i mokrim musicama.Musicarenje na jezeru podrazumeva pre svega strpljenje. Posmatrajuci koji insekti se trenutno nalaze oko vode, plasiramo odgovarajucu imitaciju i .... cekamo.
         4)Naravno
         5)Mislim da ne treba uciti zabacivanje sa jutuba. Nema ni jednog dobrog prikaza i samo ces nauciti pogresno. Kad budes odlucio da se ozbiljnije posvetis ovom hobiju i nabavis odgovarajuci pribor, lako cemo objasniti osnovne, pravilne pokrete. Zato je najbolje da za sada sacekas sa ucenjem zabacivanja.
          6)Brzina i nacin izvlacenja ribe ce ti zavisiti od pribora koji koristis, a pre svega od debljine predveza.
Moze se musicariti na svim rekama bez obzira na velicinu. A ako ima prepreka, granja, visokih obala i slicno, samo se primenjuju razlicite tehnike zabacivanja.

Veliko hvala na odgovorima. Na ovo što ću sada pitati, želim da mi odgovorite sa DA ili NE. Naime, shvatio sam da se beking prvo vezuje za čekrk, potom beking za strunu i struna čvorom (čvorove ne volim!) ili konektorom za peander, a peander (opet čvorom ili alkicom) za tipetu?

nespetro

Hero member
Učlanjen(a)
25.09.2009.
Broj reagovanja
381
DA 
Sta je peander nisam bas razumeo ali sigurno mislis na konusni predvez

Musica

Junior member
Učlanjen(a)
18.12.2010.
Broj reagovanja
0
nespetro je napisao(la):
DA 
Sta je peander nisam bas razumeo ali sigurno mislis na konusni predvez

Pardon, leander. Mnogo me brine kako ću to sam povezati...

maxfly

Senior member
Učlanjen(a)
22.10.2010.
Broj reagovanja
13
Evo pogledaj ovaj clip....
Ja sam takodje pocetnik i sve sam na svom stapu vezao po ovim instrukcijama...pogledaj i ostale njihove clipove.Odlicni su....
Pozdrav...

http://www.youtube.com/watch?v=mSvBM_HQHoU&feature=related

Musica

Junior member
Učlanjen(a)
18.12.2010.
Broj reagovanja
0
maxfly je napisao(la):
Evo pogledaj ovaj clip....
Ja sam takodje pocetnik i sve sam na svom stapu vezao po ovim instrukcijama...pogledaj i ostale njihove clipove.Odlicni su....
Pozdrav...

http://www.youtube.com/watch?v=mSvBM_HQHoU&feature=related
Da li se alkica vezuje za omcu konektora, potom za tipetu? :blush:

maxfly

Senior member
Učlanjen(a)
22.10.2010.
Broj reagovanja
13
ako si pogledao onaj clip pogledaj ovaj..to je nastavak...

http://www.youtube.com/watch?v=SHFAIfiH1Dk&feature=related

Musica

Junior member
Učlanjen(a)
18.12.2010.
Broj reagovanja
0
maxfly je napisao(la):

Pogledao sam ali pitam za alkicu jer bih hteo da izbegnem cvorove. Dakle alkica spaja konektor i predvez, ali kako?

Musica

Junior member
Učlanjen(a)
18.12.2010.
Broj reagovanja
0
Musica je napisao(la):
maxfly je napisao(la):

Pogledao sam ali pitam za alkicu jer bih hteo da izbegnem cvorove. Dakle alkica spaja konektor i predvez, ali kako?

Shvatio sam. I predvey i konektor imaju omcicu koja se spaja sa alkicom. Da li predvez ima omcicu?

Goci

Hero member
Učlanjen(a)
03.04.2007.
Broj reagovanja
1
Zanimljiva ova pitanja, eto teme za jedan textić za naredni broj Spin & Fly magazina i rubriku Školica mušičarenja: Beking + Fly line + konusni predvez + predvez + muva, kako sve to povezati...  :)

Musica

Junior member
Učlanjen(a)
18.12.2010.
Broj reagovanja
0
Goci je napisao(la):
Zanimljiva ova pitanja, eto teme za jedan textić za naredni broj Spin & Fly magazina i rubriku Školica mušičarenja: Beking + Fly line + konusni predvez + predvez + muva, kako sve to povezati...  :)

Super je ideja. Otvoriću tu temu, pa može da posluži početnicima... 8)

djole10

Junior member
Učlanjen(a)
13.08.2010.
Broj reagovanja
0
Ovde, izgleda, svaki početnik otvara temu koja će koristiti drugim početnicima.
Član sam drugih goruma, ne vezano za mušičarenje, gde adminima odgovara da svako pitanje bude jedna tema, dok na drugim gledaju da sve slične teme objedine u jednu radi lepše preglednosti.

Rancic

Hero member
Učlanjen(a)
26.09.2008.
Broj reagovanja
1
Dobro došao "Mušica",
ovi te zezaju.
Kao mali si pecao na plovak i maštao o potocima. 
Pa si za potok kupio bolonjez od 4 metra  :doh: :'(???? -
Ima, video sam,  majstora što pecaju mrenu i na 'leba uvaljan u tucan kameni ugalj, što ti ne bi sa štapom od 4 metra pecao u potoku od 2 metra.  :bleh: Samo držiš štap na pola i milina. Samo pecaš lososa tom tehnikom.
Druga riba neće u našim potocima.
Sistem  vezuješ jedno na drugo - kraj za početak ili obrnuto - nikako po dužini - teško za bacanje. :-* :bleh:
Gotove muve nemoj da kupuješ. Navataš muve i super lepak - pa na udicu.  :whistle: :smoke:
Za skakavca i cvrčka veće udice, za mrave male.... jedino stršljen jebe stvari, ali je mamac - zajebalo vek.
Meni se najbolje pokazao uštrojen komarac. Ubija ribu.  :yeswink: Valjda ispušta neki miris, jebem li ga.
Ne znam samo da l' u Formax-u vataju muve i lepe.
Pecao bi, al kako da znaš gde je riba i kako se izvlači.  :doh: :D :D 
:doh: El si ti nosio taj štap i plovak na pecanje kad si bio mali.
Riba je u vodi, a kad upecaš ideš unazad dok ne izađe na obalu.
Što se tiče bacanja, drži štap čvrsto i ne puštaj, a ostalo bacaj.
Da l' može da se peca sa obale.
Može. Ako počne kiša možeš i iz auta - kroz prozor.
Da li se može mušičariti na rekama sa mnogo granja, širokim par metara.
Može da se operiše slepo crevo i motornom testerom.
Al' dobro,  rešio si malo da se zezaš - super - ionako počela zima - pametnija posla nemamo osim da se dobro zajebavamo.
Izbegavao sam stručne termine - indogene funkcije, šmercovanje mahakalice, principe moralne dijestetike....
Znači ribu čim vidiš - spazio si je.
Dobrodošao na zezanje.  :D :D :D :D

gegula

Hero member
Učlanjen(a)
14.10.2009.
Broj reagovanja
0
sta reci posle ovog ,covek ti sve lepo objasnio pa i slep bi naucio sad da peca. :doh: :doh: :doh: :doh: :doh: :doh: :doh:

djole10

Junior member
Učlanjen(a)
13.08.2010.
Broj reagovanja
0
Rancicu al' objasni co'eku. :hammer: Sad decko ni plovak više neće da hvata u ruke.

Nego Mušica lepo ti napiši odakli si pa će se već neko javiti da te uputi u ove mutne vode iz kojih nema izlaska. I samo goooooooglaj, sve će ti se samo kasti.

saleja

Senior member
Učlanjen(a)
14.07.2010.
Broj reagovanja
3
poz musice i ja sam isto tako pocetnik, mog ti reci da si sve dobio na tacnu.
Procitavsi Rancicev post, promenjen mi je totalno pogled na ovaj plemeniti sport i na moje delovanje kroz njega....
Batali knjige video skole i brdo stvari sa neta to sve LAZU,,,Pazljivo prouci svaku njegovu recenicu i drs se toga, ako nekome pecarosu slucajno izgledas sasavo, nebrini se jer si mlad, u krajnjem slucaju izvadice ribu pa ce ti dati.
jedino ovo za strsljene, to batali :))))))))))

Vrh Dno