MUSICARSKA LIGA ZMK SSRS 2017

Tihi83

Hero member
Učlanjen(a)
18.10.2011.
Broj reagovanja
0
PROTA71 je napisao(la):
Jedno pitanje za istaknutog radnika i trudbenika sportskog takmicenja u musicarenju republike nam Srbije, Tihomira Lukica...
- Ko je na*ebao 2015, ucemu i kako??

I jedna konstatacija a po cinjenicama Zakona, potocna pastrmka je u zabrani lova u petiodu od 1.10-1.03...nema kolaterala, nema drugacijeg tumacenja, rupa u zakonu!!! Nije bilo ni placene republicke dozvole za datu godinu pa prema tome vise prestupa koji su za osudu i po babi i po stricevima, ali "bratski"ocigledn9 bas i ne!!!??
Inace ima mnogo boljih terena za selektivan lov krupnog klena od Gradca na Kolubari oko Lazarevca (sto je mnogo blize Beogradu)nadam se da se bar u tome slazemo..
Ako je moguce barem neko misljenje uvazenog sagovornika..
Veliki pozdrav svim ucesnicima Lige 2017.

Послато са LG-D373 уз помоћ Тапатока
2015godin Milan Martic je kaznjen po vise tacki!

Zako zabranjuje lov potocne pastrmke u pomenutom periodu, apsolitno se slazem. Koliko je tad pastrmki ulovljeno?! Da je bilo ko ulovio pastrmku i odneo je kuci to je za svaku osudu! Nema tu kolaterale kako je ti pominjes.

Taj isti zakon nije zabranio ribolov na tom delu reke vec je ribolov uredno dozvoljen u tom periodu, a za svaku ulovljenu vrstu koja je u rezimu zabrane je obaveza da se nepovredjena vrati u vodu, sto je i ucinjeno!!!

Licni stav da u tom periodu netreba pecati jer se moze uloviti i pastrmka u tom delu reke nikako nije stavka zakona koja zabranjuje ribolov.

E sad da je gore pomenuti gospodin, otisao u deo reke na kom je ZABRANJEN RIBOLOV U TOM PERIODU, to bi bilo za svaku osudu!

Zabrana LOVA(izlova,ubijanja,nosenja) jedne vrste ribe je jedan pojam u zakonu, a ZABRANA RIBOLOVA na delu reke nesto totalno drugo!!

Evo vam primer Djetinje gde se celu zimu uredno peca pastrmka na spin i na musicu i niko nije kaznjen!!! Ali samo na slobodnom delu reke kroz grad gde ne vazi zabrana ribolova!!! I svaka riba ulovljena je uredo vracena u vodu!!! A odlicno znamo ko je cuvar na tim vodama i da svoj posao radi maksimalno kvalitetno i korektno! E sad ako ti mislis da civar i covek koji je naj zasluzni za odlicno stanje Djetinje ne zana da radi svoj posao onda ne znam sta bih ti rekao!!!

Sent from my iPad using Tapatalk

Tihi83

Hero member
Učlanjen(a)
18.10.2011.
Broj reagovanja
0
maric je napisao(la):
Jer koliko vidim brkovi jos uvek ni do dan danas regulisani FIPS ovim pravilnikom. Nasim jesu i to je dobro.
Procitaj odgovor koji sam dobio od Paul-a i sve ce ti se samo kasti. Ako te uopste zanima sta misli FIPS!!!

maric

Hero member
Učlanjen(a)
11.05.2009.
Broj reagovanja
603
Ok u redu je. Ali moras priznati da Pravilnikom nije definisano i da nisi pitao ne bi imao pojma. Jel tako? Kao sto sam ja pitao Olsena i Todda.

Baki-Pa

Hero member
Učlanjen(a)
12.09.2013.
Broj reagovanja
1
Koje su to tačke po kojima je Milan Martić kažnjen? I da vidimo da li se te tačke kose ili su u skladu sa tadašnjim pravilnikom.

Tihi83

Hero member
Učlanjen(a)
18.10.2011.
Broj reagovanja
0
maric je napisao(la):
Ok u redu je. Ali moras priznati da Pravilnikom nije definisano i da nisi pitao ne bi imao pojma. Jel tako? Kao sto sam ja pitao Olsena i Todda.
Maricu pravilnik je kao sto Marko napisa radjen u skladu sa osnivnim principima musicarenja. Ako je pecanje na worm-a(silikonski gumu), i pecanje sa brkovima osnovni princip musicarenja onda mozemo reci da se brkovi mogu tumaciti kao dozvoljeni jer nije zabranjeno! Po meni nije i zato drzim stav od prvog dana da i ako nije eksplicitno nigde navedeno da visak najlona mora odseci, tvrdim da taj visak najlona(ko i sto ga Olsen deklarise)jeste indikator i nesme se koristiti!!! A to je i potvrdio gospodin iz FIPS-a!!!

Baki-Pa

Hero member
Učlanjen(a)
12.09.2013.
Broj reagovanja
1
Tvoj stav je potpuno pogrešan. Žalosno je što su taj tvoj stav prihvatili i drugi. Divim ti se kako si uspeo da utičeš na njih.

oholi

Moderator
Urednik
Učlanjen(a)
16.12.2007.
Broj reagovanja
1.682
Pa da, ne setih se djetinje i Djere ono kad ste me bacali na lomacu.... Hahah vrh...  Al nema veze, zabavljajte se samo :)

Sent from my ATH-AL00 using Tapatalk

maric

Hero member
Učlanjen(a)
11.05.2009.
Broj reagovanja
603
Tihi83 je napisao(la):
Maricu pravilnik je kao sto Marko napisa radjen u skladu sa osnivnim principima musicarenja. Ako je pecanje na worm-a(silikonski gumu), i pecanje sa brkovima osnovni princip musicarenja onda mozemo reci da se brkovi mogu tumaciti kao dozvoljeni jer nije zabranjeno! Po meni nije i zato drzim stav od prvog dana da i ako nije eksplicitno nigde navedeno da visak najlona mora odseci, tvrdim da taj visak najlona(ko i sto ga Olsen deklarise)jeste indikator i nesme se koristiti!!! A to je i potvrdio gospodin iz FIPS-a!!!

Ma nigde nisam ni rekao da su osnovni principi musicarenja. Da se ja pitam ja bih uveo samo dryfly pecanje. Nego kazem da brkovi nisu definisani Fips Pravilnikom za razliku od silikonskih tela i picki materini>

29.11.  Appendages that alter the original concept of an artificial fly or bodies made of moulded/shaped plastic, moulded/shaped silicone or moulded/ shaped rubber are banned (moulded/shaped imitations of worms, eggs, baitfish, maggots, twisters…). Round material is acceptable, as it is extruded.

oholi

Moderator
Urednik
Učlanjen(a)
16.12.2007.
Broj reagovanja
1.682
Baki-Pa je napisao(la):
Tvoj stav je potpuno pogrešan. Žalosno je što su taj tvoj stav prihvatili i drugi. Divim ti se kako si uspeo da utičeš na njih.
Baki, izvini, al najdobronamernije da te pitam nesto, nije mi jasno....

Zasto pises coveku koji te je stavio na ignore? Nema svrhu.

I drugo, bolje njega da slede nego neke koji vole cika Makjavelija pa pecaju nakon zvizduka sudije.

(A sad cu da se zavalim u fotelju i uzivam :) )

Baki-Pa

Hero member
Učlanjen(a)
12.09.2013.
Broj reagovanja
1
Baki-Pa je napisao(la):
Dobro se sećam da je Tihi tražio najdrastičniju kaznu 2015. Mogu to da iskopam ali, jednostavno, nemam nameru. Slažem se sa njim da se neko kazni ako prekrši pravilnik, apsolutno. Pravilnik tada nije bio precizan kao ovaj sada i nije bilo osnova za neku kaznu.Traženje drastične kazne kada je sve bilo u povoju, kada se trebalo krenuti iz gotovo ničega je suludo. Znam da me je dotični stavio na ignore pa ne vidi šta pišem, ali mi i nije cilj da on to pročita, već mi je cilj da pročitaju ostali članovi foruma i vide šta se ovde dešava.

Pažljivije pročitaj.

Baki-Pa

Hero member
Učlanjen(a)
12.09.2013.
Broj reagovanja
1
Znam da imaš obavezu prema sponzoru, to si mi i sam rekao kada smo išli zajedno na Gradac. Sećaš se kad je bila ona utakmica pa smo se vozali naokolo? Tada si mi rekao da ne bi video svetsko da ti Tihi nije pomogao finansijski, što svakako poštujem od strane Tihog. Obaveza prema sponzoru nije laka, tako si sam izabrao.

oholi

Moderator
Urednik
Učlanjen(a)
16.12.2007.
Broj reagovanja
1.682
"Tvoj stav je potpuno pogresan" - pogresno jer se direktno obracas Tihomiru.

Tihomirov/ osobin/ kretenov stav je potpuno pogresan.- recenica koja je u ovom slucaju primerenija.

E, a voleo bih i komentar na drugi deo mog posta, ako nije problem.
Inace, cika Makjaveli je gospodin kojeg povezuju sa recenicom "cilj opravdava sredstvo". Za slucaj da ti treba objasnjenje. Mada ne treba sigurno. Pametan si ti, ja samo malo bockam :)

Baki-Pa

Hero member
Učlanjen(a)
12.09.2013.
Broj reagovanja
1
Ne vidim svrhu polemisati sa tobom. Pokušavaš da skreneš temu..... Ako misliš time da sam pecao posle zvižduka sudije na Gradac openu, možda jesam, možda nisam. Ja taj zvižduk nisam čuo, niti bi ta jedna riba nešto promenila u mom plasmanu. Čak poslednju promenu nisam ni pecao, što mogu da ti potvrde svi koji su pecali u tom sektoru. Možda 2-3 minuta što svakako nije dovoljno da se neka pozicija otpeca. I meni to ne smeta, tako sam izabrao. A Tihomira si Ti nazvao kretenom, ja nisam.

oholi

Moderator
Urednik
Učlanjen(a)
16.12.2007.
Broj reagovanja
1.682
Pa nemoj se raspravljati.
I jos jedna besplatna lekcija, ja ga nisam nazvao kretenom. Al ako ne uvidjas to onda se izvinjavam sto sam te precenio. :)

Vrh Dno