MUSICARSKA LIGA ZMK SSRS 2017

maric

Hero member
Učlanjen(a)
11.05.2009.
Broj reagovanja
603
Ok dosta je bilo zezanja ajmo sad na Pravilnik. Posto smo lepo izdefinisali brkove, qurly q, onda clan 31. stav 3 o mazanju predveza, I juan worma i ostale zajebancije idemo dalje. Ima li jos nekih nedoumica?

Baki-Pa

Hero member
Učlanjen(a)
12.09.2013.
Broj reagovanja
1
Juan worm kod nas ne sme da se koristi jer je napravljen od extrudiranog silikona: str. 8 pravilnika čl. 32

MMartic

Hero member
Učlanjen(a)
16.05.2006.
Broj reagovanja
149
Baki-Pa je napisao(la):
Juan worm kod nas ne sme da se koristi jer je napravljen od extrudiranog silikona: str. 8 pravilnika čl. 32

San Juan worm se pravi od šenila i nije zabranjen ni po našem ni po FIPS Pravilniku...

oholi

Moderator
Urednik
Učlanjen(a)
16.12.2007.
Broj reagovanja
1.682
Baki, to sa prodajom ribe nije povezano sa tobom. ;) ne duvam inace,
A inace nije juan worm problematican, nego squirmy.
Juan je uvek bio dozvoljen.

Sent from my ATH-AL00 using Tapatalk

maric

Hero member
Učlanjen(a)
11.05.2009.
Broj reagovanja
603
Senil moze to nije problem I Tihi je to lepo naveo negde. Silikon ne moze I to je to.

PROTA71

Hero member
Učlanjen(a)
26.12.2007.
Broj reagovanja
249
Tihi83 je napisao(la):
2015godin Milan Martic je kaznjen po vise tacki!

Zako zabranjuje lov potocne pastrmke u pomenutom periodu, apsolitno se slazem. Koliko je tad pastrmki ulovljeno?! Da je bilo ko ulovio pastrmku i odneo je kuci to je za svaku osudu! Nema tu kolaterale kako je ti pominjes.

Taj isti zakon nije zabranio ribolov na tom delu reke vec je ribolov uredno dozvoljen u tom periodu, a za svaku ulovljenu vrstu koja je u rezimu zabrane je obaveza da se nepovredjena vrati u vodu, sto je i ucinjeno!!!

Licni stav da u tom periodu netreba pecati jer se moze uloviti i pastrmka u tom delu reke nikako nije stavka zakona koja zabranjuje ribolov.

E sad da je gore pomenuti gospodin, otisao u deo reke na kom je ZABRANJEN RIBOLOV U TOM PERIODU, to bi bilo za svaku osudu!

Zabrana LOVA(izlova,ubijanja,nosenja) jedne vrste ribe je jedan pojam u zakonu, a ZABRANA RIBOLOVA na delu reke nesto totalno drugo!!

Evo vam primer Djetinje gde se celu zimu uredno peca pastrmka na spin i na musicu i niko nije kaznjen!!! Ali samo na slobodnom delu reke kroz grad gde ne vazi zabrana ribolova!!! I svaka riba ulovljena je uredo vracena u vodu!!! A odlicno znamo ko je cuvar na tim vodama i da svoj posao radi maksimalno kvalitetno i korektno! E sad ako ti mislis da civar i covek koji je naj zasluzni za odlicno stanje Djetinje ne zana da radi svoj posao onda ne znam sta bih ti rekao!!!

Sent from my iPad using Tapatalk

Hvala na iscrpnom odgovoru, krivac je kažnjen, imenovan i voleo bih da lepo imenujete svaki put a ne da se pozivate na drugarstvo sa nekim anglosaksoncima, važi!!??
Doveden sam malo u zabludu jer se toliko pominjala USA reprezentacija, i hoću/neću koristiti..pa čisto da se razjasni nama neupućenima koji nemamo drugare u Flipsu/Čipsu i ostalim agencijama, fondacijama ili čemu već!!
Ciljni ribolov klena je u pitanju, pastrmska voda, klena ima koliko i u gornjem delu....Zar nije bilo bolje gajdovati po Kolubari po tebi znanim terenima, ha!!??
Zakoni i pravila služe da bi se pridržavali istih a ne kršili...slažete li se cenjeni kolega a ne tumačili na sebi svojstven način i po ličnom nahođenju!!?
Nadam se da razumete u kom pravcu se moja pitanja dalje i sama tematika razvija!!?? Jel neke stvari kritikujemo i osuđujemo, a dečije bolesti su u pitanju, početak i mogućnost greške je velika, učimo se na svojim greškama...a sa druge strane od kad je Sveta i Veka, "Zakon" je tu neumoljiv, "ZABRANA" postoji, nema tumačenja, nema Užica i Djetinje...vidiš do čega je dovelo, sad se širi pošast, lepo si primetio (samo te čekam) i pročitao u Ribolovu članak..može se na Gradcu, ma možemo sad i mi u Centru Užica, jurim klena!! Ko kako radi, nije da Ti i Ja o tome raspravljamo, već da se svima po istim aršinima!!!
Veći prekršaj je krivolov, slažeš li se..? I nemoj sad o tome jel poneto ili nije...
Pozdrav.

Mariću, izdrži..
MM....ja bih to pre nazvao M&M....(Martić &Marković ili Marković&Martić)...i ostalim učesnicima...Bistro u Novoj Ligi 2017.

Tihi83

Hero member
Učlanjen(a)
18.10.2011.
Broj reagovanja
0
neba je napisao(la):
Zakon zabranjuje ciljani lov vrste u lovostaju,i to je prekrsaj ,to sto neki traze rupe u zakonu pod izgovorom da love drugu vrstu ribe je dosta ozbiljniji i zakonski i moralni prekrsaj ,nego krsenje pravilnika lige koji nije obuhvacen zakonom drzave u kojoj zivimo. I tu nema reci ,demagogije itd
zakon je zakon i treba se postovati,svakome na cast

Interesantno kako se pravila i zakon tumace po licnom interesu
Sta je definicija "ciljani lov" i gde ona postoji?

Kako je po zakonu regulisano pecanje na rekama koje imaju vise razlicitih vrsta a koje su u razlicito vreme u zabrani(klen i pastrmka)?

A obrazlozi situaciju gde se na Djetinji uredno peca pastrmka u sred te zabrane, a da ti napomenem da o Djetinji brigu vodi jedan od najboljih ribocuvara u Srbiji?!

Molicu bez licnih tumacenja, zakon i pravila me zanimaju!

Sent from my iPad using Tapatalk

oholi

Moderator
Urednik
Učlanjen(a)
16.12.2007.
Broj reagovanja
1.682
Proticu, ti da znas koliko klena odnosno pastrmke ima u gornjem a koliko u donjem delu ne bi tako pricao. Realno je da nemas pojma koliko gde ribe ima. Gradac sam pregazio ceo ko zna koliko puta.
Vi volite da tupite.
Aj nek mi neko objasni u cemu se razlikuje nimfarenje klena od pastrmke? Ko moze da tvrdi sta je ciljan lov na pastrmku? Da sam bacao strimere pa i da bude kao ciljan lov.... Al i to je diskutabilno jer klen vrlo rado jede i strimere. Da si ga tako lovio znao bi.
Btw najveca pastrmka taj dan je uhvacena oko 1-2 km od usca gradca u kolubaru....u kolubari. I tako....

milan_mj

Full member
Učlanjen(a)
11.06.2011.
Broj reagovanja
0
Kakva je vama zabava, i dalje ista prica...predvez, brk,cvor, indikator  :doh:
Tih sad kad pocne opet liga pa kad pocne, duvao mu vetar u ledja, imao nedozvoljenu udicu, krio ribu u cizmi, imao bolje mesto, Vucic naredio da izgubim.... ma bezi, ludnica...

pera

Hero member
Učlanjen(a)
24.01.2010.
Broj reagovanja
1
I takooo što bi rekao radašin,prođe 50 strana pisanija a rešenja jok,sve isto i u krug.
Kad već pomenu MVB ,šta bi sa čizmama,vetrom i ostalim sranjima.

Slaviša oko moje ne jedi se. :whistle:

oholi

Moderator
Urednik
Učlanjen(a)
16.12.2007.
Broj reagovanja
1.682
Milane, ladna i duga zima :)
U ligi ovih sranja nema. Bar ih ja ne primecujem. Verovatno jer padobranci koji podbadaju a ne takmice se nisu ni blizu. Ima trzavica al nije strasno.

pera

Hero member
Učlanjen(a)
24.01.2010.
Broj reagovanja
1
pera je napisao(la):
I takooo što bi rekao radašin,prođe 50 strana pisanija a rešenja jok,sve isto i u krug.
Kad već pomenu MVB ,šta bi sa čizmama,vetrom i ostalim sranjima.

Slaviša oko moje ne jedi (ljuti )se. :whistle:

Vrh Dno