Divlja svinja u centru nisa

100ka

Hero member
Učlanjen(a)
27.06.2007.
Broj reagovanja
47
:D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D
Boko za ovo imas 2 plusa od mene jedan odma, a drugi preksutra.
Dobro ne bas odma ;)

MMartic

Hero member
Učlanjen(a)
16.05.2006.
Broj reagovanja
149
E ove Mix-ove "cevčice" me uvek razvesele. Verovali ili ne "+" za Mix-a

pedjabg

Hero member
Učlanjen(a)
31.05.2007.
Broj reagovanja
5
Mixmaster:
"U Nišu ne postoji hotel Beograd, ali zato postoji kvart koji se zove "Beograd Mala", najružniji deo grada. Verovatno je tamo i završila ova divlja svinja."

Pa ako nista drugo, u Bgd-u nema niceg nishkog u negativnoj konotaciji, koliko znam, a i Nishlije su rado vidjeni gosti ovde.
Svaka slicnost i veza sa karakterom Beogradjana je u tom pogledu sasvim slucajna, jel'?
Sto se za Nislije, bar prema Mixmasterovom postovanju ne bi moglo reci. Ili se Nislije od takvog postovanja ogradjuju?

U vezi toga, secam se da je ranije bilo price da Zagrepcani imaju "kompleks Beograda". Sluzeci vojsku tamo, uverio sam se da postoji izvestan, tada zdrav (bar medju svetom koga sam znao), rivalitet, ali da o kompleksu nema ni govora; iako se uvazavalo da je Bgd prestonica drzave, Zg je dozivljavan kao sopstvena prestonica, kao i Bgd kod Beogradjana. Ali je u tadasnjem Zg-u i tadasnjem Bgd-u stosta bilo drugacije nego sada. Sad ni uBgd-u ni u Nishu nije kao sto je bilo...
(Vidi se da sam zagazio u godine. Over & Out).

ttttt

Full member
Učlanjen(a)
01.04.2006.
Broj reagovanja
1
Postojala je javna kampanja protiv "beogradizacije" koju je vodila TV5 a vec dugo se prica o stetnosti centralizovanog ekonomskog i politickog sistema. Sve to je izazvalo da osecaj lokal-patriotizma bude jaci nego sto bi trebalo. Naravno, lokal-patriotizam ne podrazumeva omalozavanje drugih ali kod nas je sve naopako pa i to.
U svakom slucaju Niska "Beograd Mala" je dobila naziv, ko zna kad, a na osnovu svog polozaja a ne po lepoti ili ruznoci, tako da ne donosi nikakvu negativnu konotaciju, naprotiv.

Sjekloca

Full member
Učlanjen(a)
01.10.2007.
Broj reagovanja
0
Ma ljudi, 'aj' da se ne lazemo: Beograd-mala jeste dobila ime po lokaciji (stari Beogradski drum), ali isto tako jeste sinonim za geto... Jeste, tamo zivi veliki broj Cigana ili Roma (ko kako hoce da ih zove, po meni ni jedno ni drugo nije uvredljivo... malo mi je milije srcu kad neko kaze Ciganin nego Rom... bliskije mi dodje), naselje je vrlo haoticno gradjeno, s minimumom infrastrukturnih uslova, ali... sve se menja! Sad tamo nicu vrlo uslovni objekti, voze se fini auti, setaju se skupa odela... ali se isto tako za Djurdjevdan ne moze proci od mirisa jaganjaca! Fakat! I da se ne lazemo jos, takvih mesta ima u svakom gradu u ovoj zemlji. Da, na kraju, budem iskren: da ih nema - bilo bi steta!

100ka

Hero member
Učlanjen(a)
27.06.2007.
Broj reagovanja
47
E aj da se vratimo mi na temu ljudi, O.K. je sve to sto Mixic ne voli BG i sto bratja Cigani zive u Beogradskoj mahali (nije O.K. sto zive u losim uslovima bez, struje vode i tome sl.), ali sta bi sa veprinom BRE?

Evo Sjeki ti si lovac. Sta bi ti konkretno uradeo da si bio na mestu onih likova sto su snimili veprinu iz kola?
Bi li ga maloko ceshnuo branikom  :bleh: ili bi odjurio kutji po karabin :machinegun:?

Sjekloca

Full member
Učlanjen(a)
01.10.2007.
Broj reagovanja
0
Ih, da sam ja bio u autu... Pazi, za slucajeve krajnje nuzde ili ekstremnih situacija (kao sto je, recimo, bila ova s veprom) u kaseti na vratima baja nosi GVOJZE... i to 0.44, da ne bude zabune. Im'o bih da ga izbusim k'o dete tikvu! :smoke:

pedjabg

Hero member
Učlanjen(a)
31.05.2007.
Broj reagovanja
5
Vas dvojica ste bez dileme stvoreni jedan za drugog!  ;)
Ja vas pratim u ocekivanju kobasica, paprikasa, dimljenih vesalica, itd.

lucky

Founding father
Urednik
Učlanjen(a)
14.11.2005.
Broj reagovanja
3
Sjekloca je napisao(la):
Ih, da sam ja bio u autu... Pazi, za slucajeve krajnje nuzde ili ekstremnih situacija (kao sto je, recimo, bila ova s veprom) u kaseti na vratima baja nosi GVOJZE... i to 0.44, da ne bude zabune. Im'o bih da ga izbusim k'o dete tikvu! :smoke:
Oooo nemogu da verujem. Ovaj sjekloca je Dirty Harry.  :'(
Do You feel lucky punk ??

Sjekloca

Full member
Učlanjen(a)
01.10.2007.
Broj reagovanja
0
Ma Laki, Hari je dirty... a ja sam ti jedno suvo zlato... k'o jabuka! :D

Roda Fly

Junior member
Učlanjen(a)
01.09.2007.
Broj reagovanja
0
Gasterbajter, Nišlija, se vrnuo u svoj rodni kraj, na odmor.
Šeta tako on kroz Niš, divi se kako se sve izgradilo (a odakle gu pare?), pa puno kola, pa narod dobro obucen.
Dodje na most, gleda u Nišavu kako fino tece, milo mu bi oko srca, sjeti se mladosti ... pa ce se okupa ...
Skide se on nasred mosta, pa gleda kako da skoci, kad neki Cigani s obale poceše da vicu: - Alo, Kume, bre! Šta si bre naumio?
- Pa da se okupam u moju Nišavu!
- Nemoj Kume, molim te bre! Nije ti to zdravo da skaceš ...
- Što bre?
- Pa sve ce se upropastiš, bre kume. Mi tu vadimo školjke ... nemoj kume da skaceš, molim te bre!
- Ma kakve bre školjke u Nišavu ... to neje bilo nikad!
I skoci.
Nakon minute izlazi on iz Nišave, sav krvav, tetura:
- Pa koje su vi ove školjke ... sav se iseko'!
- Od Yugo, kume ... od Golf, od Ladu ...

Vrh Dno