DANGEROUS CREATURES

100ka

Hero member
Učlanjen(a)
27.06.2007.
Broj reagovanja
47
zvezdan je napisao(la):
Setio sam se i slucaja kad sam loveci klena po potocima u brdima iznad Kladova,naleteo na babu,staru Vlajnu koja se,sudeci po njenom izgledu, bavila okultnim radnjama posle ponoci po potocima i sumarcima.To je bila jedna od onih malih,sitnih krvopija,vecito zabradjenih u one odvratno braon marame,sa crnim pepeljasto prasnjavim suknjama,i opancima navucenim na neke vunene carape iako je bilo leto.Elem, baba je,cim me je ugledala, pocela da me kune na Vlaskom i da baca prasinu u mom pravcu,sve kezeci se i zapomagajuci kao de doziva nekoga.Nisam mogao da verujem,ne znam sta je moglo da joj zasmeta kod mene,mozda bicikla,mozda stap kojim sam mahao(u stvari ko zna sta je pomislila videvsi me kako mlatim preko onog potoka),ne znam,potrajalo je to prilicno,ne poznajem Vlaski jezik i ne mogu da zamislim sta je sve izgovorila ta stara vestica.
        Spakovao sam se,odlazeci daleko odatle jos sam cuo bajanje i proklinjanje stare carobnice,koje je odzvanjalo po brdima.
Sledeći put da poneseš glogov kolac za svaki slučaj :hammer:

Goci

Hero member
Učlanjen(a)
03.04.2007.
Broj reagovanja
1
Ili bar krupne bambule od gloga! Kakav bi to dvoboj "muva" bio, Bambula protiv Veštice!  :D

Izvinjavam se za off topic. Mix je tolko dobro obradio sve grupe dangerous creaturesa, da ja nikako ne mogu da se setim još neke živuljke...  :blush:

zvezdan

Hero member
Učlanjen(a)
12.02.2008.
Broj reagovanja
22
Juce sam uslikao ovu vodenu zmiju kad je neprimetno izasla sa pesom u ustima iza mene(sreca pa se ne plasim),medjutim cak i vodena zmija kod odredjenog broja ribolovaca izaziva strah i gadjenje.

Prilozi

• vodena.jpg
    vodena.jpg
    137,3 KB · Pregleda: 282

compshop

Hero member
Učlanjen(a)
09.07.2007.
Broj reagovanja
3
Ove zverke i nisu tako strasne.
Zamislite da idete na musicarenje Jalalabal roud-om, KAbul, Afghanistan. Sve  to u pratnji licnog obezbedjenja - Gurke. Oko vas talibana za izvoz. Vozite se 80-90 minuta jebeno opasnim putem do prelepe planinske reke u nekakvom klancu. Deo reke se vodi kao nekakav revir i u njemu pecaju Americki generali, direktori i ostale mudonje iz interpola i UN-a. revir je ogradjen zicom a cuvaju ga gurke i vojnici. Na kapiji se oduzimaju dokumenta i licno naoruzanje. Zmija ima raznih od kobre, preko raznih smrtonosnih vrsta pa sve do jedne vrste pitona. Skorpije su pogoleme a ima i raznih vrsta otrovnih paukova.

Pre neki dan mi je ortak zatrazio da mu posaljem stap, muve.... jer ce bas tamo da peca.
Navukao sam ga na musicarenje i sada izlaze zivot opasnosti radi tog ludog sporta ili sta li je vec. Lociran je u Kabulu, Americka baza Stratex i cvrsto je resen da petkom musicari!?
To mu dodje extremni sport

Mladen

Full member
Učlanjen(a)
16.04.2007.
Broj reagovanja
39
Ovo cudo je mene proganjalo dok sam musicario klenove kilase. Bio sam kao na iglama, sto mi je i znacilo da prevarim kojeg klencova. :-*  Sutradan kada sam dosao na  to mesto, video sam par mtrvih peseva celih i jednog sa smrskanom glavom. Okrenem se i vidim krljust od mladice i njenu utrobu. Neki je krivolovac preko noci je lovio na peseve. U trenutku da sam ga video, iskakao bi mu se po glavi, tj. bio bih za njega Dangerous Creatures! :mad:

Prilozi

• IMG_5172.jpg
    IMG_5172.jpg
    123,9 KB · Pregleda: 278
  • IMG_5173.jpg
    IMG_5173.jpg
    105 KB · Pregleda: 272

alp

Full member
Učlanjen(a)
02.02.2008.
Broj reagovanja
2
To je zmije ribarica (Natrix tessellata). Nije otrovna, ne grize, opcenito nece nista... Osim ribama. Onima koje to po zakonima prirodne selekcije zasluzuju. Smrdi dosta, ako je diras, udara na strimera, ako bas zelis... Ukratko, jedno fino, miroljubivo, zanimljivo i korisno Bozje stvorenje. Nemoj ih se ni bojati ni tamaniti iz zabave.

witch

Hero member
Učlanjen(a)
23.11.2005.
Broj reagovanja
9
Malo je off, ali kad već pišemo o vodenim zmijama...
Ja imam običaj da gazim bez kombinezona, u specijalnim pantalonama i patikama. Reke u kojima lovim klenove su dovoljno tople da bez ikakvih problema možete po ceo dan potapati sve svoje organe i udove. Jednom mi je u nogavicu ušla dugačka vodena zmija i to, usred serije krupnih klenova. Ja sam je osetio kako ulazi i, pošto sam ušao u "šenaesterac" krupnim klenovima, nisam hteo da se mnogo drmusam, pa sam pokušao da je oteram nežnim pokretima noge. To nije pomoglo glupoj životinji da shvati da moja nogavica nije mračni tunel pogodan za njeno skrovište i ušla je cela unutra, penjući se na gore. Tada sam već poćeo ozbiljno da se drmusam, ali izgleda da zmija ne može unazad, pa sam morao da je izvadim odozgo, jer se budala zaglavila u mojoj nogavici. :doh:
Setih se toga, jer sam i danas gazio u istim pantalonama i iz njih, sa dupeta skinuo nekoliko krupnih larvi vilinog konjica, koje su počele i da me štipkaju.

Mladen

Full member
Učlanjen(a)
16.04.2007.
Broj reagovanja
39
Alp, ok da je bezazlena, al samo sikti nenormalno, kada izadje na suvo. Ne trcim ja da ubija zmije, cak ih uvek pustim, sacekam, sklonim se...mislim sta da ti kazem-ekolog! :)

Mix, sta reci, delujes im sexi... :lol:

lucky

Founding father
Urednik
Učlanjen(a)
14.11.2005.
Broj reagovanja
3
Dobro je sto si blagovremeno reagovao. Ko zna gde bi zmija zavrsila??  :doh:

Djole Nis

Hero member
Učlanjen(a)
24.10.2007.
Broj reagovanja
1
Pa kad nece klen oce ovo. E jbg a posla da mi razbuca dobro klenovsko mesto. Ja je vise puta upozoravao al nece da slusa.  :)

Prilozi

• img143.jpg
    img143.jpg
    141,5 KB · Pregleda: 265
  • img144.jpg
    img144.jpg
    167,3 KB · Pregleda: 350

Terza

Senior member
Učlanjen(a)
21.03.2008.
Broj reagovanja
0
Djole,
jel si napravio kais od nje?  :D

gledam fotke i vraca mi se film,bukvalno isto to mi se desilo na Moravi ,mogu samo da kazem da se solidno bije    :tbumb:

Djole Nis

Hero member
Učlanjen(a)
24.10.2007.
Broj reagovanja
1
T  A  S  T  A  je takodje DANGEROUS CREATURES

udarac.gif

compshop

Hero member
Učlanjen(a)
09.07.2007.
Broj reagovanja
3
Ovu bukacicu mi polao drugar da vidim sta ce da mi bude kucni ljubimac kada mu odem u posetu :doh:

Prilozi

• nesh.jpg
    nesh.jpg
    365,5 KB · Pregleda: 211

witch

Hero member
Učlanjen(a)
23.11.2005.
Broj reagovanja
9
Ovaj pauk se namnožio pored naših reka. Ogroman je i deluje prilično opasno.

argiope_bruennichi_7aug05_800_20.jpg

zvezdan

Hero member
Učlanjen(a)
12.02.2008.
Broj reagovanja
22
Gde si nasao ovo cudo,sta je ovo.Secam se pre dve godine da je mog prijatelja ujeo veliki pauk,morao je da ide na inekcije nedelju dana,nadula mu se noga kao da ga je zmija ujela.

Vrh Dno