Ćaskanje

black panther

Hero member
Učlanjen(a)
02.09.2014.
Broj reagovanja
2
A ja čuvam pit bullove,a jebo bi se u guzicu kad bi mi lopov ušao u posed...oni bi se njemu gurali u noge,da se igraju,jer - nisu borbeni,vec ljubimci.
I onda preostaje na meni da mu bezbolnom palicom zagolicam cevanice i da čekam leskovački milicajci koji na najhitniji poziv dolaze za 20 minuta (dok izedu pljesku kod čavku).
Ništa drugo no interfon na kapiji,pa nek zvoni,ako hoćeš pustiš ga,ako ne,doviđenja...
A on iako mu nisu vrata otvorena,neka ulazi na svoju odgovornost...

black panther

Hero member
Učlanjen(a)
02.09.2014.
Broj reagovanja
2
Kod Leskovačke glavne pošte je najpoznatiji bicikl-parking.
I čoveku ukrali biciklu od 30-40e,a pored nje glanc nova,NEzaključana neka "polar" nemam pojma,ali nije ispod 200e sigurno...
Kad je lopov uhvaćen,policajac ga pitao: "zašto si ukrao zaključanu biciklu od 30e,kad si pored nje imao višestruko skuplju,koja i nije bila zaključana".
A lopov se nasmejao i odgovorio samo sa: "nije zanimljivo".

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
10
Naš je problem jer ne poštujemo tuđe, tamo ne razmišljaju kao mi, govorim u globalu, čast izuzetcima. Kad znaš pravila držiš ih se. Ako je posed preko koga je zabranjeno iči kojeg vraga moraš baš tamo da.pecaš, nije jedino mesto na svetu. I to je prosto ko pasulj. Kod mene je tabla vidljiva, nemas sta da trazis kad vidis to. Svako za svoje greske snosi i posledice. Inace pas je pusten na dvoristu samo kad sam ja s njim inace je u kuci. Nikad u ovih 12 godina koliko ga imam nisam imao probleme jer je ljudima jasno sta i kako a i ja vodim racuna. Znaci kad ti je sve jasno i nisi povrsan stvari idu kako moraju ici. Nema pogresivanja kapije, to nije korzo pa da ti se secka ko kako oce. Ali ako je narod tako odgojen da ne postuje tudju privatnost ond zalutaju tako bez pardona. Postoji neka kultura valda. Ne mozes da upadas gde oces i kako oces....mora biti neki red i kultura.
Uzgred i moja zverka je velika maza, gore nego kakva mačka, ali kod nepoznatih ljudi stvari su drugačije. Posebno ako netko bane onako iznenada, onda je kaos hahaha.... Ko nema kulture mora se je nekako naučiti haha... Jednom je pre pet godina upao neki tip, bas je pas bio pusten i dvoriste zatvoreno. Ova moja psina je lajala i skakala po njemu, nije ga ugrizao. Ja sam doletio a ovaj kuka ovo ono...posto se je ponasao drsko sam mu odgovorio jezikom kojeg jedino razume...pokazao sam mu tablu i pitao ga jeli corav mozda, pokazao zvono i pitao kulturno ko ga tako lepo odgojio...tipu sam jos par stvari objasnio i ostao je nem...jer i pravno mogu da mu objasnima, mogu na vise drugih nacina ako treba....i stvarno proliv pameti ogranicene logike tesko mogu da provarim pa je nekonzumiram zbog grceva i vetrova :hammer: e onda zacudo kapnulo majmunu pa se izvinio iako kisela lica... 

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
10
Uzgred, roditelji treba da uce svoje klince o postivanju tudjeg...retko to srecem medju nasom balkanskom ponositom rajom....ne, mi smo najpametniji, najjaci, najlepsi...oh hau jes nov...zato nam tako dobro ide...a kad nam ide lose onda su drugi krivi a mi zrtve...pravo muka mi od te mislenosti.

black panther

Hero member
Učlanjen(a)
02.09.2014.
Broj reagovanja
2
Pa ovde je fazon "nek komšiji crkne krava''.

Da bi posle kupovao mleko od mene :)
No Voja Šešelj kad napravi peša (šeš) pa će da se stabilizujemo :)

eko

Hero member
Učlanjen(a)
19.02.2009.
Broj reagovanja
130
Moji drugari, ako vam je zivot ugrozen potegnite za nekim oruzjem ili orudjem u svim ostalim slucajevima ne bih vam savetovao.
Evo jedan primer jednog slucaja koji se desio pre skoro 2 godine.

http://www.novosti.rs/vesti/beograd.74.html:435347-Beograd-Ubio-provalnika-u-kuci-i-odgovara-za-ubistvo

sasats

Hero member
Učlanjen(a)
18.12.2008.
Broj reagovanja
28
sebastian je napisao(la):
Kod mene je tabla vidljiva, nemas sta da trazis kad vidis to. Svako za svoje greske snosi i posledice.
seb jesi li proverio sta kaze zakon? da li je dovoljno da tabla bude vidljiva ili je neophodno da i ulazi budu zakljucani da bi upotrebio psa kao oruzije . nekako mi se cini da pises kako bi ti voleo da bude i kako mislis da bi trebalo da bude . ipak si ti u uniji gde su prava pojedinca zagarantovana . tako i taj sto ti se izvinjavao sigurno ima pravo da bude budala a da ga ne pojede dzukela od 60kg  . zakljucana kapija i znak upozorenja , pa ako preskoci verovatno ces se lakse izvuci ako te tuzi  ;)

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
10
Naravno, dobro sam informisan ;) coveku sam odmah i naveo i citirao zakon. Moze da se tuzi samo kod uprave vodovoda ako oce. Imam tu dosta kolega u odvetnistvu i policiji pa sam dobro informisan ;)

Jedino sto bih hteo a nije tako je uvedba rigoroznijeg zakona koji bi bolje stitio zrtvu a ne kriminalca. Ali otom potom...promenit ce se i to polako ;) mada mnogi ne veruju u tu mogucnost.

@Eko, tako je, upravo tako, samo u skrajnim primerima. Ja npr. jako retko odem u kafanu jer me tamo nista ne zanima. Ipak bilo je par slucajeva posebno dok sam se bavio gostinstvom, da sam bio izravno ili sporedno ugrozen od strane budala...sporove smo zavrsili sa pivom ;) drugarski...uvek dajem prednost mirnim resenjima, pa cak i ako nije moguce radije bi pobego neko dozvolio mogucnost crnog scenaria za bilo koga. Ako to nije moguce, onde je samo jedno resenje (brzo i agresivno raspali po budali) odlicne metode su iz kav-maga tehnike ;) ali, ne do dragi Bog pa se ja svim takvim mogucnostima vesto umaknem...imam nos za sranja jer je celo moje adolescentsko doba mladosti i malo iza bilo ispunjeno.kojekakvim sranjima jer u postratno vreme gde sam živio je nasilje bio skoro pa način života madih pa i starijih. Tu sam se u jednoj prelomnoj tački opametio i krenuo putem razuma.
Nasilje rađa nasilje, osveta novu osvetu, mir sadi mir a što siješ to i žanješ... U skrajnim primerima moraš biti jednostavno maksimalno učinkovit osiguravši mir u budučnosti...haha ala sam ga zabrijao sada... Kako god!?  Manje više stvari su jednostavne dok ih sami ne zakompliciramo. Licno se trudim vec godinama da sve pojednostavim i tako sve mnogo bolje funkcionise. Tako je i u ovom nasem hobiju. Musice sve vise i vise pojednostavljujem, tehniku, lepota je u jednostavnosti!

sasats

Hero member
Učlanjen(a)
18.12.2008.
Broj reagovanja
28
znaci tebe postavljanje table opasan pas i tapija na tvoje ime da je posed tvoj oslobadja svake krivice za posledice pred zakonom slovenije?ako ti tako kazes nemam razlog da ne verujem . pretpostavljam da po vasem zakonu imas pravo i da pretuces nekoga ko ti upadne u dvoriste cim imas pravo da pustis psa na njega?
kad si vec u toku sa zakonom zanima me postoje li neke posledice po vlasnika u sloveniji ako se susret treceg lica i psa zavrsi sa smrtnim ishodom ili sa teskim povredama? ...naravno na zemljistu vlasnika?

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
10
Ko UPADA na tuđi posed je več u kršenju zakona. Njega se sudi a ne onog ko se brani. Kod ubistva tog što je upao stvari postanu vrlo zakomplicirane. Tu su stvari jako škakljive. Stvar je sigurna ako ti upadneš u moju kuču, ja nisam tamo ali je pas i on te obradi sam si kriv. Kad je on na dvorištu i ja sam tako da imam uvek stvar pod kontrolom. Ko ima u glave nejasne pojmove i upada u tuđa dvorišta gde su psi sami sam si je kriv. Jednostavno nemaš šta da tražiš tamo. Ima ovde dosta slučajeva posebno na selima gde ljudi imaju živinu. Tamo su čuvari kraški ovčari koji su deset puta jači i opasniji od mog psa i stvarno su grdosije od pasa. Tamo su table koje opozore da ne ulazis kako ti volja. Ako ipak uđeš ko ti kriv. Pre koju godinu bila je neka pijanka u selu. Neki zaluto kod ovaca a  tamo dva kraška.ovčara. Nije smeo da mrdne dok nije dosao vlasnik. Jednom je pokusao da uzme mobilni ali dobio opomenu zubima.  Tako je lepo morao da doceka jutro sa tim zverinama ...sam si je kriv...nitko nije odgovarao... Postojes pravila i nemas problema, ako ides preko toga i ne postujes tudje sta onda koji vrag ocekujes i trazis prava... Svi bi neka prava a obaveze jok... Na zalost, mnogima to uspeva ali ne uvek, u ovom slucaju jok more ;)

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
10
Zamisli, drskost jednog provalnika u Belgiji. Snimljen je bio videokamerom dok je jos ulazio ali bio je jos snimljen na ulici jer je kamera bila okrenuta od vrata prema ulici. E i provalnik dobije sud hahaha bolesno, ovaj je trebao kao kameru da ima okrenutu da snima samo pred vratima...a ocito je ko je ovde zapravo za kaznu, ne u tom slucaju je kaznu platio opljackani ahahaha.... E takve stvari poznaju krimosi pa to zloupotrebljavaju i u mnogo težim prestupima i zločinima...

sasats

Hero member
Učlanjen(a)
18.12.2008.
Broj reagovanja
28
sebastian je napisao(la):
Ko UPADA na tuđi posed je več u kršenju zakona. Njega se sudi a ne onog ko se brani. Kod ubistva tog što je upao stvari postanu vrlo zakomplicirane. Tu su stvari jako škakljive. Stvar je sigurna ako ti upadneš u moju kuču, ja nisam tamo ali je pas i on te obradi sam si kriv.
ako sam dobro razumeo ...kupim 4 dobermana i treniram ih da budu agresivni , zatim postavim svuda po ogradi oznake metar sa metar da posedujem opasne pse . ako neko udje i oni ga prekolju ja ne snosim nikakve posledice ? jel to tako u celoj uniji ? pretpostavljam da je usaglasen zakon?
znaci ja mogu potpuno bez posledica da uradim sledece... pustim te da udjes na moj posed , zatim pustim pse da te zakolju . pozovem policiju i kazem da sam zatekao nepoznatog mrtvog coveka na svom posedu koji je propisno obelezen znacima ? nekako mi sve to kontradiktorno  :-\ ali ipak je to zapad za nas ovde  :blush: mozda mi jos nismo spremni na to  :(

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
10
sasats je napisao(la):
ako sam dobro razumeo ...kupim 4 dobermana i treniram ih da budu agresivni , zatim postavim svuda po ogradi oznake metar sa metar da posedujem opasne pse . ako neko udje i oni ga prekolju ja ne snosim nikakve posledice ? jel to tako u celoj uniji ? pretpostavljam da je usaglasen zakon?
znaci ja mogu potpuno bez posledica da uradim sledece... pustim te da udjes na moj posed , zatim pustim pse da te zakolju . pozovem policiju i kazem da sam zatekao nepoznatog mrtvog coveka na svom posedu koji je propisno obelezen znacima ? nekako mi sve to kontradiktorno  :-\ ali ipak je to zapad za nas ovde  :blush: mozda mi jos nismo spremni na to  :(

Saša, ako ti na takav način zloupotrebiš zakon brzo če se to ustanoviti i bit će ti suđeno. U slučaju smrti postoje izuzetno metodične istrage. Takve filmske scenarije češ moći samo gledati na filmu. Ako se nekoga misli likvidirati u stvarnosti se to radi mnogo suptilnije a ne tako jer previše je rizično i tu su zakoni vrlo dorađeni i isprepleteni. Ako nisi kriv, imaš siguran alibi itd. itd. Zakoni se vazda menjaju i dorađuju, iz godine u godinu....sada si mi baš dao motiv da priupitam ljude koji to redovno prate da vidim na čemu smo sada. Time to update!!!

Inače, bolje da treniraš bulmastife nego dobermane  :hammer:

black panther

Hero member
Učlanjen(a)
02.09.2014.
Broj reagovanja
2
Na kraju krajeva,vozilo nemože da mi ukrade,a oprema za pecanje mi je pored kreveta tako da nema šanse,nek se prošeta,ko ga .ebe :)

tommylee

Hero member
Učlanjen(a)
13.03.2008.
Broj reagovanja
374
Kod mene je zakon za pse i dvorište takav da pas mora biti registrovan u SUP-u.ZNači potreban dokumentacija od veterinara,dvorište ograđeno i tabele sa upozorenjem.E jedino tako vlasnik nema odgovorsnot za onog ko uđe i bude napadnut od strane psa!

Vrh Dno