Ćaskanje

gegula

Hero member
Učlanjen(a)
14.10.2009.
Broj reagovanja
0
pitam te cisto iz znatizelje,jer znam da je slovenija prepuna rekama i recicama i to sve na malom prostoru...e moj seb,slatke muke su te tvoje jer kad krenes u ribolov ne znas na koju ces lokaciju...kod nas u srbiji se svodi uglavnom na jednu ili 2 lokacije maximum...bar je kod mene slucaj :'(

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
10
Spreman sam da dočekam sutra i taj dan  :smoke: ako Bog dragi da da se ništa ne izjalovi sutra otvaram i ja sezonu. Lovit ču na jednom potoku koji se uliva u Savu. Tu ima nekoliko zanimljivih virova i prvi put ču da lovim na toj vodi. Idem u nepoznato... U auto sam već stavio svo naoružanje. Pozanimao se i navodno vodostaj je konačno dobar. Sutra ujutro ustajanje i juriš nakon dužeg vremena opet na vodu  :lol:

U tom potoku su potočne, kalife i lipljeni  :drool: a kakva je zapravo populacija ribe to ću sutra da vidim. Nadam se nekim dobrim utiscima mada iskreno ne očekujem neke reprezentativne ulove tamo. Prepuštam se iznenađenju.

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
10
evo, stigoh malo pre kuci, podgrejavam si rucak I smanjio par slika da dadnem I ja koju slicicu sa mog otvaranja  :)
Voda je bila ledena ledena ledena I riblja aktivnost ne bas nesto narocito ali pronasao sam iako na novom terenu par dobrih mesta gde se je dalo po koju ribu bocnuti. Sava jos mutna I velika I zato sam skoro non stop tumarao po potoku ...glede na sve uslove dobro sam proso...sreo sam samo tri ribolovca na vodi...jedan je ulovio dva lipca I jednu kalifu a ostali nista.

Ja sam se neko vreme zabavljao nekom sicom od 20tak cm max. Tu sam ih pronasao u jednom viru pod jezom I nalovio ih se podosta...brojo nisam jer mi nije bilo bas bitan broj tolicnih ribica  :hammer: Ali isle su skoro ko po traci u fabric  :D

Onda mi to dodijalo pa sam se okrenuo na jedan delic Save  :lol: gde voda nije bila bas toliko mutna pa sam se tu upisao sa nekoliko lipaca....lep dan... poceo sam da lovim tek od 10 jer pre nisam mogao pa do 15...tada sam vec bio sit vetra koji mi je non stop pokusavao pokvariti veselje

gegula

Hero member
Učlanjen(a)
14.10.2009.
Broj reagovanja
0
gledo sam na mapi,na losem si mestu inace,izmedju dve save i usce ti je na domak ruke...eeeee you are lucky man......

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
10
I jezero mi je nekih 200m od stana/kuce... da bas nezgodna lokacija  :lol:...mada sam bohinjku dosta zanemario a ove godine mozda necu ni jednom ici na nju...

Od ove godine sam clan jedne druge RD tako da cu ove godine vise da budem na delu Save kojom gospodari RD Radovljica. zatim dolinka naravno, bez nje ne ide nikako, onda opet Sava Kranj...pa jezero...ostalo kako zapadne...za razliku od mnogih Bohinjka me ne privlaci vise kao pre....

strelac

Moderator
Urednik
Učlanjen(a)
19.05.2007.
Broj reagovanja
710
SREĆAN USKRS DRUGOVI MUŠIČARI.

uskrsnja_jaja_farbanje_dezeni_dizajn.jpg

ekoljuba

Full member
Učlanjen(a)
16.08.2007.
Broj reagovanja
0
Posto vidim da se ljudi pitaju sta se desava sa mrestom mladice i poribljavannjem, iskoristicu priliku da predstavim do sadasnje rezultate i ukratko situaciju.

Koga zanima moze na facebook-u da prati desavanja oko mresta:

https://www.facebook.com/groups/376378342483011/?fref=ts

Inace do sada je u Drinu pusteno oko 42000 komada mladice velicine od 5-6 cm pa do nekih 20-tak cm.

Sto se tice same aukcije Djole je mahom objasnio a i ja sam ga zamolio da pauziramo akciju  jer nismo znali da li  ce se projekat nastavljati ove godine zbog silnih poteskoca( koje cu objasniti u drugom postu).
Elem ipak je pala odluka da nastavimo projekat i mrest ce biti i ove godine mada vec kasnimo jer zbog izbora i formiranja nove vlade kao i nesposobnih brokrata, dozvola za vadjenje matica iz Vrela vec poprilicno kasni ali valjda ce sve biti ok.

Evo i trejlera za lep zatitarski podvodni film o mladici, koji su nasi prijatelji snimali prosle godine na Drini, Vrelu i ribnjaku:

http://vimeo.com/84958524

https://www.facebook.com/thestoryofadanubesalmon

strelac

Moderator
Urednik
Učlanjen(a)
19.05.2007.
Broj reagovanja
710
Ova katastrofa koja nas je zadesila "verovatno nema veze" sa ovim  ???

http://www.dejanlucic.net/sr/Ukljucen_HAARP_centar_i_u_Srbiji.html

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
10
aaah breee, ne spava mi se ić a sutra ujutro treba biti rano na poslu i naravno naspavan a ja ću da budem ko zombi ako mi se neprispava sad odma  :doh:

Odoh čitati nešto dosadno....nešto o uzgoju karanfila ili kaktusa  :hammer:...Google ima sve

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
10
SLO nije samo zanimljiva ribolovackim turistima nego i kriminalnim. Malo malo pa sumnjiva lica iz "istocne" EU prave kojekakva sranja, obijanja u kuce i aute.... Pre sat vremena bas da izvedemo naseg rotvajlera u setnju kad neka sumnjiva osoba njuska po dvoristu nase kuce oko naseg auta. Psa pustimo tek toliko da izvuce konopac, nakon žestokog laveža ovaj zbriso brzinom svetlosti  :hammer: Moj pas da ga dočeka u kuči crno bi mu se pisalo. Izašao bi bandit u plastičnoj kesi. Dve nedelje pre, isto jedan takav iz istočne EU obio kuču jedne obitelji ali ga ulovili komšije i zadržale ga dok nije policija stigla. Bolje komšije nego neka zver hahaha... Ljudi imaju po dva tri bulmastifa po kučama pa ovi smradovi prvo proveravaju terene... Imam dobre kolege na lokalnoj policiji pa je od večeras pooštren nadzor na Bledu a imaju i sada tačan opis....prc, govnare po kratkom postupku pa pljuc nazad odakle si se dobauljo... plus zabrana ulaska u državu. Da se mene pita uveo bi zakon o privatnom vlasništvu kao.što je i u texasu... Možda i bude kroz neko vreme.
Još i to...pre cetiri dana nadjem na dvoristu rastresenu hranu za psa. Normalno, meni sumniivo i to ide u đubre. Prvo probaju da ti otruju psa...pa i bez tog psa mogu bez glave da ostanu...

black panther

Hero member
Učlanjen(a)
02.09.2014.
Broj reagovanja
2
sebastian je napisao(la):
Da se mene pita uveo bi zakon o privatnom vlasništvu kao.što je i u texasu...
Upad na privatan posed - ustreli govedo ko vrapca i tolko,ne podležeš zakonu :yeswink:

Vrh Dno