Simpsone ja nisam napisao to zbog toga što sam negde pročitao ,već iz ličnog iskustva kada sam varaličario . Mnogo puta sam koristio pletenicu spiderwire 0.20m (koliko se sećam da je bila te debljine ) bez ikakve sajle samo sa vrtilicom i kopčom .Nikada mi se nije desilo da mi je presekla štuka tu pletenicu a lovio sam solidne primerke ,dok monofil 0.26 mm i ne osetim u taku ga pregrize malena gloca i to mi se mnogo puta desilo mušičareći bucova ..
Ne kažem da nemože da se preseče pletenica (pročitati pažljivije moj prethodni post) ,naravno da može ali ta štuka mora da bude neka velika ko ove što fataju na onom ribnjaku Joci a po ovim običnim što se vataju na našim vodama sajla skoro i da ne treba . Baš smo skoro razmatrali šta da stavljamo za tippet da nam štukice ne kidaju strimere dok smo mušičarili bandare ,pa je upredena struna za tippet ispala jedno od najboljih rešenja ,koja bi koliko toliko sprečila kidanja i baš tako je i bilo ..
Nije korektno davati takve informacije da štuka lakše pregrize pletenicu nego monofil..
u svakom slučaju pletenica nema širu primenu u mušičarenju ...