Svađalica 2

sasats

Hero member
Učlanjen(a)
18.12.2008.
Broj reagovanja
28
jeprli je napisao(la):
idi trazi sebi srodnu dusu, pa sa njim/njom deli svoje uzbudjenje. 
druze mislio sam da ces dobro procitati moj post i razumeti sta sam hteo da kazem veoma kulturno i da neces zameriti . posto vidim da si se vec naljutio i da postajes bezobrazan , necu vise ni ja biti fin , pa cu ti ponovo napisati isto ali bez ulepsavanja.

druze, do pre godinu dana nisi ni na televiziji video musicarski stap , ne verujem da imas vise od 30 ak pecanja sa istim , cisto sumnjam da si savladao osnove castinga za to vreme ...i vec pocinjes da prodajes muda za bubrege gadjajuci se terminima koje si pokupio po netu ( sto si i sam priznao u postu).
jeprli je napisao(la):
internet je pun informacja samo ih treba potrazit.
moguce da si na pravom putu i da ces nekada postati rudi heger ali ne trci pred rudu i pazi sta pises po forumu. ....zasto? zato sto to citaju pocetnici koje dovodis u zabludu i koji mogu poverovati da citaju reci mastera u samogradnji fly stapova ...ali i zato sto to citaju i neki koji malo nesto znaju i imaju koliko bilo iskustva i moze doci do ovakve polemike.
za ostale clanove foruma....
veoma je lepo , naravno ko ume , napraviti sebi stap . kao sto je lepo vezivati svoje muve . takodje je lepo , ko moze sebi da priusti, posedovati stap unikatno sklopljen od kvalitetnih komponenti i ukusno uradjen od dobrog majstora .
ali.... nema sanse da ce takav stap biti  kvalitetniji i bolji od istog takvog serijskog da bi motiv za kupovinu bio kvalitet.

japanac

Full member
Učlanjen(a)
08.03.2009.
Broj reagovanja
56
Sale, znajući Jeprlija, teško da će on da ti se pohvali da nije samo mušičarce vezivao... i da je malo teže da ima toliko malo izlazaka na vodu...

Mada, možda me i iznenadi reakcijom.  :D

sasats

Hero member
Učlanjen(a)
18.12.2008.
Broj reagovanja
28
druze ja coveka uopste ne poznajem vec samo citam forum i kad naletim na ovakve postove zainteresuje me da li taj covek zna sta prica pa malo prelistam stare postove...evo dela posta iz februara prosle godine....

jeprli je napisao(la):
Pozdrav narode! Super tema Goci, bilo mi je glupo da otvaram novu samo da se predstavim.

Vecini ovdje sam nov, a neki me i poznaju sa "ljutog" varalicar.com.

FF je postao moj porok negdje prosle godine kad sam digo prve potocare na suhu(elk hair caddis), i otad se nisam vratio na tu rjeku sa varalicarskim priborom.

Mahanje kanapom me oduvjek fasciniralo, ja dakako nisam nesto vjest sa otezanim muhama, a suhe zabacujem bez pol muke...
verovatno ste drugari po varalici i ne sumnjam da je expert za iste .

japanac

Full member
Učlanjen(a)
08.03.2009.
Broj reagovanja
56
Maaa... ja nemam drugare po varalici ili mušici.  :nowink:
Samo po ljudskosti.  :yeswink:

Inače, prozvao si ga pretpostavkom imajući u vidu njegov mušičarski staž da je nekompetentan da deli savete za samogradnju, a ja ti sugerisao da nije toliko neiskusan u rod building-u.  ;)
Nije on pričao o mušičarenju, kako se iz tvog prethodnog posta može naslutiti.

Ne znam šta tačno može neko da izvuče iz ovakvog posta, osim insinuacije i projektovanja situacije kakva je na našem podneblju u kontekstu nekoga ko je izjavio nešto ovako i živi ovde (mislim na Jeprlijev post).

Ne verujem da bi bilo ko na Severnoameričkom kontinentu komentarisao Jeprlijeve navode u negativnom kontekstu...
Uostalom, ovde bi s njim mogli da vode polemiku oni koji su bar jedan štap navezali i sa bar malim iskustvom u samogradnji.
Daleko je Amerika (i Kanada) od nas. Drugi ljudi, drugačija ribolovna kultura, druge vode i... mnooooogo veće, progresivnije mogućnosti za ribolov i učenje.

Ja moram ovako uopšteno, jer je i Jeprli prisutan, pa ako smatra da ima povoda, nastaviće on.  ;)

sasats

Hero member
Učlanjen(a)
18.12.2008.
Broj reagovanja
28
japanac , kad vec hoces da budes advokat nastavicemo ti i ja a covek ako zeli i smatra da treba nek se ukljuci.

ukapirao sam sta si hteo da kazes i kazacu ti sta je moguce izvuci iz takvog posta . kad covek pocne da musicari i otpeca pola sezone , uclani se na forum i pocne da deli savete ...iz vrsta struna i njihovih namena  , vezivanja musica i detalja na istima , poznaje spej i singl hend stapove , i na kraju vezuje blankove po specificnim zahtevima korisnika pri cemu ostvaruje bolji kvalitet nego sage ...
u mom kraju , ovde i centru srbije , jedini zakljucak moze biti onaj koji moze biti . elementarna logika . moguce da prosecan amerikanac nece reagovati na takve stvari i moguce da si se ti podigao na visi stepen svesti i kulture i dostigao taj nivo . ali ja nisam jer sam tako vaspitan da ne lazem ljude vec kad nesto mislim i ocigledno vidim iskreno kazem , pa ako se neko naljuti sta da se radi

japanac

Full member
Učlanjen(a)
08.03.2009.
Broj reagovanja
56
Znao sam šta ćeš da potegneš.  :D :doh:

U normalnom svetu kad nekome treba večnost da sve to nauči, upada u mediokritetni profil ribolovca!

Kapu skidam samo onome ko (uz mogućnosti) napreduje van proseka.  :yeswink:

sasats je napisao(la):
japanac , kad vec hoces da budes advokat nastavicemo ti i ja a covek ako zeli i smatra da treba nek se ukljuci.

Čekaj sad Sale- jel to priznaješ da na osnovu nečijeg relativno kratkog staža u mušičarenju ne možeš da ceniš da li jeste ili nije iskusan u rod building-u?
Jel priznaješ da si pogrešio u pretpostavci, ili si od početka imao na umu drugi povod, tj ovaj

sasats je napisao(la):
ukapirao sam sta si hteo da kazes i kazacu ti sta je moguce izvuci iz takvog posta . kad covek pocne da musicari i otpeca pola sezone , uclani se na forum i pocne da deli savete ...iz vrsta struna i njihovih namena  , vezivanja musica i detalja na istima , poznaje spej i singl hend stapove , i na kraju vezuje blankove po specificnim zahtevima korisnika pri cemu ostvaruje bolji kvalitet nego sage ...

I da li svi treba da snizimo kriterijume i spustamo se na niži stepen svesti, ili...?

sasats je napisao(la):
u mom kraju , ovde i centru srbije , jedini zakljucak moze biti onaj koji moze biti . elementarna logika . moguce da prosecan amerikanac nece reagovati na takve stvari i moguce da si se ti podigao na visi stepen svesti i kulture i dostigao taj nivo . ali ja nisam jer sam tako vaspitan da ne lazem ljude vec kad nesto mislim i ocigledno vidim iskreno kazem , pa ako se neko naljuti sta da se radi

Nemoj da se ljutiš na mene, ali kao što si ti rekao da neko ne treba da deli savete ako je neiskusan, tako ja isto kažem da si ti uleteo u priču o samogradnji, a da pri tom nijednom u svojim postovima ove rasprave nisi parirao svojim iskustvom u istoj.

sasats

Hero member
Učlanjen(a)
18.12.2008.
Broj reagovanja
28
japanac stvarno mi glupo da kompromitujem coveka i prepucavam se sa tobom .
drugar , ni djokovic nije za 10 dana naucio da igra tenis , pa se verovarno ni rol cast teskih strimera ne uci u februaru za isto vreme ...
Novosti / Odg: Ovo sam Ja, novi član foruma :)
« poslato: Februar 02, 2011, 05:09:59 posle podne »
jeprli je napisao(la):
Mahanje kanapom me oduvjek fasciniralo, ja dakako nisam nesto vjest sa otezanim muhama, a suhe zabacujem bez pol muke...
Pastrmka / Odg: Pastrmske mušice - Mart
« poslato: Februar 12, 2011, 07:17:08 posle podne »
jeprli je napisao(la):
Sebastiane stavi mu conehead i videces kakav strava strimer, leti ko pikado i odlicno radi u vodi...bez otezanja je vrlo praktican za roll cast kad si u skucenom prostoru.
japanac , svi se mi ucimo i osim mozda par ljudi koji posecuju forum svi smo mi daleko od savetodavca i referentne licnosti za kasting , vezivanje , samogradnju , .... i mnogo toga .
obicno precutim i ne reagujem , ili reagujem umereno bez vredjanja , ali kad neko pocne da bude bezobrazan i pri tome lupa gluposti po forumu pocinjam i ja da budem bezobrazan ....pri cemu nemam nikakav problem da kazem sta mislim i da se neko naljuti na mene .
nazovi ti to spustanjem kriterijuma ili kako god ti volja
sto se tice mojih referenci za samogradnju musicarskih stapova ...nemam ih , ne vezujem blankove . ali se dovoljno razumem u musicarske stapove da mogu primetiti kad neko lupa gluposti . ti se decko ocigledno jos uvek ne razumes koliko treba u ovu problematiku ( fly fishing ) tako da mozes da nasednes na takve stvari + si ocigledno sentimentalno pogodjen mojim postovima tako da te razumem  ;)

sasats

Hero member
Učlanjen(a)
18.12.2008.
Broj reagovanja
28
Radde je napisao(la):
niti ti u danasnje vreme treba puno vremena da dodjes do potrebnih informacija
do pravih informacija . zato toliki postovi ...zbog pravih informacija

Radde

Newbie
Učlanjen(a)
18.01.2012.
Broj reagovanja
0
Sasats,osim omalovazavanja i napadanja ne vidim da si ista drugo rekao,ni jedan savet niti neku smernicu nismo dobili od tebe.Druze,do pravih informacija,kao sto kazes se ne dolazi tako.

sasats

Hero member
Učlanjen(a)
18.12.2008.
Broj reagovanja
28
Radde je napisao(la):
Sasats,osim omalovazavanja i napadanja ne vidim da si ista drugo rekao,ni jedan savet niti neku smernicu nismo dobili od tebe.Druze,do pravih informacija,kao sto kazes se ne dolazi tako.
rade ,jel si i ti podrska sa varalicar . coma kao japanac ? na kojoj strani teme si se ukljucio ? jesi li procitao celu ? pokusaj ponovo jer sam dao naj vazniji savet i smernicu ukazujuci na dezinformacije koje mogu pocetnike u musicarenju odvesti na pogresnu stranu i stvoriti zablude .
rade, posto se se nasao pozvanim da kritikujes moje postove pozeljno bi bilo da se prvo izjasnis , a najbolje da osporis moje tvrdnje koje sam izneo.
pitanje za tebe ,
sta mislis , da li ce majstor samogradnje fly stapova koji musicari jednu sezonu moci pomocu kicme stapa i budzenjem provodnika navezati motku koja zadovoljava specificne potreba klijenta ili svoje ?
ja mislim da to nema blage veze , a ti ako mislis drugacije molim da objasnis .
u protivnom ne vidim mesta za ova tvoja dva posta u ovoj temi , osim ako nemas pretenzije da budes moderator.

Radde

Newbie
Učlanjen(a)
18.01.2012.
Broj reagovanja
0
Sasats,kao prvo odakle ti pravo da omalovazavas necije postove i za iste da pricas da su dezinformacije?(sam si rekao da se nikada nisi upustao u pakovanje stapova)samim tim nisi ni malo kompetentan da kazes da neko siri dezinformacije,a to sto decko baca muvu godinu dana to nema ama bas nikakve veze sa pakovanjem stapova.Ja stvarno neznam koliko ti dugo musicaris niti me interesuje ali se ponasas kao da si popio mnogo pameti za to vreme ,odakle ti pravo,spusti malo loptu.

sasats

Hero member
Učlanjen(a)
18.12.2008.
Broj reagovanja
28
rade, loptu ti dizes , a neces ili ne umes da je igras . objasni mi kako nema veze poznavanje musicarenja i upotreba stapa sa vezivanjem? slazem se da nema ako radis mehanicki po uputstvima proizvodjaca blanka , ali ako kao kolega radis vise na karakteristikama stapa nego sto obracas paznju na detalje , onda najvecu ulogu ima iskustvo a manju sama vestina motanja.
i na kraju, posto si ocigledno upucen u tehnologiju...objasni mi jer ja ne znam a voleo bi da naucim ...kako se pri samogradnji menjaju performanse blanka u cilju dobijanja vrhunskog proizvoda?

Radde

Newbie
Učlanjen(a)
18.01.2012.
Broj reagovanja
0
Takvim stavom od mene neces nista da dobijes,zadnji moj post namenjen tebi u ovom ogromnom offtopicu a ti druze uzivaj u svojim filmovima.aj zdravo.

sasats

Hero member
Učlanjen(a)
18.12.2008.
Broj reagovanja
28
ajde zdravo . kojim stavom? post je lepo napisan sa pitanjem vezanim za temu . ne kapiram zasto si se i upustao u raspravu kad neznas nista konkretno da napises  ???

sašaPI

Full member
Učlanjen(a)
25.03.2009.
Broj reagovanja
124
Malo mi žao što je Simpson banovan....bila bi interesantnija tema  :)

Vrh Dno