Šta kaže Orvis?

witch

Hero member
Učlanjen(a)
23.11.2005.
Broj reagovanja
9
Evo stigao mi je katalog jedne od najpozntijih firmi koja proizvodi musicarski pribor. Nikad nisam bio ljubitelj njihovih proizvoda, ali posto u potrazi za stapom po mojoj meri, nisam mogao da nadjem nista u ponudi firmi poput Sage, Loomis i T&T, odlucih da pogledam Orvisovu ponudu. Privukla su mi paznju dva modela stapova. Zero Gravity, njihov top-model i upola jeftiniji TLS Power Matrix. Posto najcesce koristim 8'6"/5 dvodelne stapove, dopalo mi se to sto, ovu najpopularniju kombinaciju kod evropskih musicara oba stapa imaju. To nije bio slucaj kad svih modela firmi Sage, T&T, Hardy, Loop... Neke od ovih firmi cak i ne nude takve modele!?!?!? Orvis ocigledno misli na klasicne evropske musicare koji na malim i osrednjim rekama pecaju pastrmke i slicne vrste. Ja sam poslednjih desetak godina koristio izuzetno cvrste stapove i to mi je pomalo dosadilo. Bas trazim medium flex, a ozbiljno razmisljam i o full flex varijantama. Mozda mi smeta i to sto sad svaka "susa" ima brz stap(ranije to niko nije imao), a ja volim da se razlikujem. Jedan od glavnih razloga moje nagle i neobicne simpatije prema Orvis stapovima je i taj sto se novopeceni "turbo-folk" musicari i kod nas uzurbano opremaju uglavnom Sage stapovima, ali i T&T, Winston itd, sto je najjaca antireklama za pomenute firme. Ne mogu da dozvolim da licim na njih, a potreban mi je vrhunski stap. Zasto? Zato sto zamahujem njime oko 10,000 puta nedeljno i to radim redovno i zimi i leti. Dakle, realna potreba je u pitanju. Kada bih musicario samo vikendom, sve moje potrebe zadovoljio bi stap jeftiniji od 100 eura, a kada bih izlazio desetak puta godisnje, koristio bih Hakuyo. Ipak, ne mogu da garantujem za ove Orvisove motke da ce zadovoljiti moje novonastale prohteve. Svaka firma hvali do imbecilnosti svoje modele i u to ne treba verovati. Medjutim, ne lazu kad je u pitanju masa i savitljivost. Ovde sam ja bas to gledao.
Eto, malo sam komentarisao Orvisovu ponudu za 2006. A sad malo ilustracije:

greyling

Newbie
Učlanjen(a)
30.08.2006.
Broj reagovanja
0
Video sam u oglasima ovde da neko prodaje sage slt aftma5 od 9 fita, i dva orvisa 8,5 fita aftma5. Taj slt je super stap onako malo meksi jos ako je dvodelni mislim da je bolje nego da juris da ti neko donosi. Koliko pratim po internetu na mnogim sajtovima kazu da zero graviti ima los balans i i dalje preporucuju t3 kao bolji stap.

pozdrav
G

witch

Hero member
Učlanjen(a)
23.11.2005.
Broj reagovanja
9
Postovani Greyling molim da nam objasnis sta znaci "balans".

flydoc

Junior member
Učlanjen(a)
03.05.2006.
Broj reagovanja
0
Mix na ovo tvoje poredjenje stvarno nemogu da izdrzima a da se ne nasmejem....hahahaha..

oldsurehand

Full member
Učlanjen(a)
10.01.2006.
Broj reagovanja
982
Svim ljubiteljima Orvis stapova sigurno ce biti interesantno da Orvis trenutno rasprodaje staru, dobru Superfine seriju, seriju po kojoj su se i proculi Orvisovi grafitni stapovi. Ova serija stapova poznata je po full flex akciji, i ne mogu da zamislim ljubitelja lova na manjim vodama kome se ne bi dopala. Vidjam ih nove po Internetu za $220, a kako cujem, Orvis izlazi sa novom serijom koja ce zameniti Superfine.

Za one koje vole SAGE, serija XP postaje istorija (vise se ne proizvodi), a nova/zamena izlazi u januaru. XP je na snizenju...i stapovi i blankovi.

flydoc

Junior member
Učlanjen(a)
03.05.2006.
Broj reagovanja
0
Na poredjenje gde mislis da je Orvis daleko bolji od Sage ili Winstona. Pogledaj malo po netu od ovih poznatijih musicara na sta peca, valjda ljudi znaju ili po tebi ispade da Joan Wolff nezna da izabere stap, pa naseg Acu recimo pa Savo M. pa Feuerstein pa Whitlock pa cak i Joca Memedovic........ izgleda da neznaju sta je dobro a prosli toliko voda i terena i sta ti ja znam. Gde ces bre porediti bilo kog Winstona sa Orvisom pa to nije humano moj Mix-e. Stvarno te nerazumem ko da teras inat hehe.

witch

Hero member
Učlanjen(a)
23.11.2005.
Broj reagovanja
9
Flydoc, gde li si procitao da sam napisao da je Orvis daleko bolji od Sage, Wins.... Ja napisah da mi se Orvis nikad nije dopadao. Sve sam znatizeljnike odgovarao od kupovine Orvis pribora. A kad smo kod inata, ima i toga. Kod nas izuzetno kvalitetne stapove i to, sve redom modele Sage-a i ponekog Winstona, pa i T&T, koriste musicari koji jednom mesecno musicare na Drini ili Ribniku i misle da su to jedine reke vredne posecivanja. Koliko je to pogresno i glupo, veoma je lako dokazati. Narocito nekome ko je iz juznih krajeva. Nekima ne ulazi ni u usi, a kamoli u glavu ono sto ja pokusavam da objasnim, ali za to nisam ja kriv. E, vidis, kao sto sam vec napisao, ja se jednostavno moram razlikovati od takvih. Ja pripadam ucenju koje je sasvim drugacije. To mora odmah i da se primeti. Zato cu ja uvek da izaberem stap RST, Vision, Scierra, pa cak i Orvis i navuci neopren umesto gore-texa. Na kacketu mi nece pisati Sage, vec nesto bez veze. To jeste jedna vrsta inata, ali ja imam lako objasnjiv razlog to. Neki misle da je moj "inat" pruzrokovan time sto ne mogu da priustim Sage, Winston i slicne motke. To nije tacno. Ovako stoje stvari: Najskuplji modeli firmi RST, Hardy, Orvis... kostaju takodje oko 500 eura. Ako ih kupujemo na trzistu ukradene robe, onda im je cena takodje priblizna. Sage, Winston, Hardy, Orvis, ko to gleda? Uzmi koji hoces, cena se dogovara na "licu mesta". Moze biti 100, a maksimum 200 evra za top-modele. Problem je sto neki (nije valjda da si i ti takav?) misle da neki Joan Wolff, zna kakav stap i sve ostalo treba da ima jedan musicar na Nisavi, Visocici, Vlasini, J.Moravi... On pojma nema. Da li se slazes sa mnom? Istina je ovakva, svidela se ona nekom ili ne: Kada bi ti, Flydoc, otisao sa tim Wolffom da lovis negde u Montani, ulovio bi isto kao on. Kada bi taj dosao da musicari u Grdelickoj klisuri, morao bi prvo da mu dajes casove mesec dana. Kako takav "amater" moze tebi da izabere stap? Meni ne moze. Ja sam biram stap. Ja znam tacno sta mi treba.
Vratimo se Orvisu. Mrzeo sam ih iz dna duse, ali sam ih eto zavoleo iz inata. Velika je to firma. Nisu budale. Njihovi eksperti su sigurno strucniji od svih na ovom forumu. Pa nije valjda da oni ne znaju, a mi iz Vranja, Nisa, Beograda... znamo. Kad bi nas citali, smejali bi se. Kao, nama trebaju najkvalitetniji stapovi na svetu. Da se slikamo s njima. To su bacene pare. Visak novca koji odvojimo za musicarenje, bolje je uloziti u vise vremena na vodi. Bilo kojoj, omiljenoj reci. Svakome je budzet ogranicen. Ako potrosis mnogo na nepotrebnu opremu i nasednes na propagandne trikove u fazonu: "lep osecaj u ruci", "duplo dalje ces da bacas", " kao da hodas po mesecu", "mecku ces da izvadis" , "Aco ga ima", "Kako ces na Drinu bez Sage-a", "Savo kaze..."itd, cesce ces da sedis kod kuce i tuzno (u stvari neki su tad najsrecniji) gledati u lep stap, sa jos lepsom tubom, a redje ces ga koristiti. Znam matematiku.
BOGATSTVO SE U MUSICARENJU MERI BROJEM PROVEDENIH SATI NA VODI I BROJEM AKCIJA (SAVLADANIH RIBA), A NE SKUPOCENOSCU PRIBORA! Da li se iko slaze sa ovim?
Pobratim koji zivi u Americi i peca na rekama iz vasih snova, momci, ne moze da zamisli musicarenje na malim rekama bez Orvisovog legendarnog modela. Znate li sta je mislio kad je napisao male vode? Ako lovite pastrmke na Temskoj, Vlasini, Bozickoj reci, Dragovistici, Dojkinackoj reci, Zlotskoj reci, Krupajskoj reci, Jermi... znate.

sumadinac

Hero member
Učlanjen(a)
30.01.2006.
Broj reagovanja
164
Ne mogu da razumem predhodne tvrdnje, po meni je nabolji stap onaj koji ti odlicno lezi u ruci, bez obzira da li je to Orvis, Sage...ne mora da naci ako si video da neko peca sa Sage stapom da je on dobar, a Orvis nije.

witch

Hero member
Učlanjen(a)
23.11.2005.
Broj reagovanja
9
Sumadinac, pobratime, nikad nemoj da napises da nisi dobro razumeo Mixmastera, jer ce onda on da ti objasnjava, objasnjava... Bolje pazljivije procitaj. Nemoj da bude kao u stripu "Alan Ford", kad Broj Jedan pocne da prica... Zajebi to.

witch

Hero member
Učlanjen(a)
23.11.2005.
Broj reagovanja
9
Pa kako da te ne razumem? Napisao si dve recenice. Naravno da ih razumem. Ja napisah pola Biblije o ovoj temi, a ti si odmah razumeo? Mozda nisam razumeo nesto sto nisi ni napisao. Molim te dodaj koju rec. Vi sumadinci ste izgleda skrti na recima.

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
10
Ja sam si malo ogledao ovaj Orvisov stap, cini mi se dobar. Ali sigurno je bolji od ovoga moga kojeg sada koristim. Iako je moj stap kostao nekih 50eura jednako vadi ribu i baca spagu kao i neki ekstra skupi stapovi. Tehnika je najvaznija. Ne kazem da je sve ostalo ne bitno, ali! Meni je i dalje na srcu Vision 3Zone, lepo mi lezi u rukama i verovatno cu ga i kupiti.
Inace mene bas briga za firmu, ako mi se sta dopadne na oko i u ruci je udoban to je to. Moze biti Sage, Winston a moze biti i DAM, moze i Daiwa :) Ja pripadam onoj grupi ljudi kojima nije bitno sta drugi misle i sta drugi imaju i vole, ja volim ono sto se meni dopada i mislim kako ja mislim. Nikako ne bih hteo biti pomodas, dozvoliti drugima da određuju šta ču ja da volim i kako da razmišljam.
Ima lepih stapova kod svih tih firmi koje ste nabarajali.
Verovatno Orvis ne bi dozvolio da pusti slab proizvod na vec tako zasiceno trziste sa puno jakih konkurenata.

Gregor

Junior member
Učlanjen(a)
01.05.2006.
Broj reagovanja
0
MixMaster wrote:
Flydoc, gde li si procitao da sam napisao da je Orvis daleko bolji od Sage, Wins.... Ja napisah da mi se Orvis nikad nije dopadao. Sve sam znatizeljnike odgovarao od kupovine Orvis pribora. A kad smo kod inata, ima i toga. Kod nas izuzetno kvalitetne stapove i to, sve redom modele Sage-a i ponekog Winstona, pa i T&T, koriste musicari koji jednom mesecno musicare na Drini ili Ribniku i misle da su to jedine reke vredne posecivanja. Koliko je to pogresno i glupo, veoma je lako dokazati. Narocito nekome ko je iz juznih krajeva. Nekima ne ulazi ni u usi, a kamoli u glavu ono sto ja pokusavam da objasnim, ali za to nisam ja kriv. E, vidis, kao sto sam vec napisao, ja se jednostavno moram razlikovati od takvih. Ja pripadam ucenju koje je sasvim drugacije. To mora odmah i da se primeti. Zato cu ja uvek da izaberem stap RST, Vision, Scierra, pa cak i Orvis i navuci neopren umesto gore-texa. Na kacketu mi nece pisati Sage, vec nesto bez veze. To jeste jedna vrsta inata, ali ja imam lako objasnjiv razlog to. Neki misle da je moj "inat" pruzrokovan time sto ne mogu da priustim Sage, Winston i slicne motke. To nije tacno. Ovako stoje stvari: Najskuplji modeli firmi RST, Hardy, Orvis... kostaju takodje oko 500 eura. Ako ih kupujemo na trzistu ukradene robe, onda im je cena takodje priblizna. Sage, Winston, Hardy, Orvis, ko to gleda? Uzmi koji hoces, cena se dogovara na "licu mesta". Moze biti 100, a maksimum 200 evra za top-modele. Problem je sto neki (nije valjda da si i ti takav?) misle da neki Joan Wolff, zna kakav stap i sve ostalo treba da ima jedan musicar na Nisavi, Visocici, Vlasini, J.Moravi... On pojma nema. Da li se slazes sa mnom? Istina je ovakva, svidela se ona nekom ili ne: Kada bi ti, Flydoc, otisao sa tim Wolffom da lovis negde u Montani, ulovio bi isto kao on. Kada bi taj dosao da musicari u Grdelickoj klisuri, morao bi prvo da mu dajes casove mesec dana. Kako takav "amater" moze tebi da izabere stap? Meni ne moze. Ja sam biram stap. Ja znam tacno sta mi treba.
Vratimo se Orvisu. Mrzeo sam ih iz dna duse, ali sam ih eto zavoleo iz inata. Velika je to firma. Nisu budale. Njihovi eksperti su sigurno strucniji od svih na ovom forumu. Pa nije valjda da oni ne znaju, a mi iz Vranja, Nisa, Beograda... znamo. Kad bi nas citali, smejali bi se. Kao, nama trebaju najkvalitetniji stapovi na svetu. Da se slikamo s njima. To su bacene pare. Visak novca koji odvojimo za musicarenje, bolje je uloziti u vise vremena na vodi. Bilo kojoj, omiljenoj reci. Svakome je budzet ogranicen. Ako potrosis mnogo na nepotrebnu opremu i nasednes na propagandne trikove u fazonu: "lep osecaj u ruci", "duplo dalje ces da bacas", " kao da hodas po mesecu", "mecku ces da izvadis" , "Aco ga ima", "Kako ces na Drinu bez Sage-a", "Savo kaze..."itd, cesce ces da sedis kod kuce i tuzno (u stvari neki su tad najsrecniji) gledati u lep stap, sa jos lepsom tubom, a redje ces ga koristiti. Znam matematiku.
BOGATSTVO SE U MUSICARENJU MERI BROJEM PROVEDENIH SATI NA VODI I BROJEM AKCIJA (SAVLADANIH RIBA), A NE SKUPOCENOSCU PRIBORA! Da li se iko slaze sa ovim?
Pobratim koji zivi u Americi i peca na rekama iz vasih snova, momci, ne moze da zamisli musicarenje na malim rekama bez Orvisovog legendarnog modela. Znate li sta je mislio kad je napisao male vode? Ako lovite pastrmke na Temskoj, Vlasini, Bozickoj reci, Dragovistici, Dojkinackoj reci, Zlotskoj reci, Krupajskoj reci, Jermi... znate.

Mixmastere sa svim postovanjem, ali nisi sasvim u pravo...

Imam neke Orvisove modele, naravno i Superfine (Brook trout #4) i upravo njime najviše pecam na svin rekama i upravo njime uhvatio največe ribe.

Godišnje provedem 100+ dana na vodi, mušičarim isključivo pastrmku i lipljana. Na vodama koje niso devastirane i koje imaju natur ribu. A ipak ne mogu da zamislim da pecam sranjem od nekog Dam-a, ili slično... Barem ne u ova vremena kad ima pribora bilokakvog očeš pa možeš da biraš prema svojem ukusu.

A oko serije Superfine - Srečom ono što je napisao Surehand nije tačno. Orvis Superfine če se i dalje proizvoditi, ali su (več godinu dana nazad) menjali blankove. Akcija je (kako mi kazali u tvrdki) ista (posle usporedjenja sa starim i novim modelom potvrdjujem da je to tacno), samo je blank i design malko drugciji...
A dali ce novi blankovi odrzati slavu starijih pokazat ce vreme...

Gregor

Junior member
Učlanjen(a)
01.05.2006.
Broj reagovanja
0
Još nešto-

Pecam da uzivam, uzmem pribor, prosetam se do moje drage mi rjeke i pecam. A da mi je pecanje sto ugodnije i da ne dodjem posle pecanja kuci umoran kao da sam bio fizicki radnik citav dan - e, zato treba da je pribor kvalitetan! A kvaliteta nije jeftina.

Vrh Dno