Evo stigao mi je katalog jedne od najpozntijih firmi koja proizvodi musicarski pribor. Nikad nisam bio ljubitelj njihovih proizvoda, ali posto u potrazi za stapom po mojoj meri, nisam mogao da nadjem nista u ponudi firmi poput Sage, Loomis i T&T, odlucih da pogledam Orvisovu ponudu. Privukla su mi paznju dva modela stapova. Zero Gravity, njihov top-model i upola jeftiniji TLS Power Matrix. Posto najcesce koristim 8'6"/5 dvodelne stapove, dopalo mi se to sto, ovu najpopularniju kombinaciju kod evropskih musicara oba stapa imaju. To nije bio slucaj kad svih modela firmi Sage, T&T, Hardy, Loop... Neke od ovih firmi cak i ne nude takve modele!?!?!? Orvis ocigledno misli na klasicne evropske musicare koji na malim i osrednjim rekama pecaju pastrmke i slicne vrste. Ja sam poslednjih desetak godina koristio izuzetno cvrste stapove i to mi je pomalo dosadilo. Bas trazim medium flex, a ozbiljno razmisljam i o full flex varijantama. Mozda mi smeta i to sto sad svaka "susa" ima brz stap(ranije to niko nije imao), a ja volim da se razlikujem. Jedan od glavnih razloga moje nagle i neobicne simpatije prema Orvis stapovima je i taj sto se novopeceni "turbo-folk" musicari i kod nas uzurbano opremaju uglavnom Sage stapovima, ali i T&T, Winston itd, sto je najjaca antireklama za pomenute firme. Ne mogu da dozvolim da licim na njih, a potreban mi je vrhunski stap. Zasto? Zato sto zamahujem njime oko 10,000 puta nedeljno i to radim redovno i zimi i leti. Dakle, realna potreba je u pitanju. Kada bih musicario samo vikendom, sve moje potrebe zadovoljio bi stap jeftiniji od 100 eura, a kada bih izlazio desetak puta godisnje, koristio bih Hakuyo. Ipak, ne mogu da garantujem za ove Orvisove motke da ce zadovoljiti moje novonastale prohteve. Svaka firma hvali do imbecilnosti svoje modele i u to ne treba verovati. Medjutim, ne lazu kad je u pitanju masa i savitljivost. Ovde sam ja bas to gledao.
Eto, malo sam komentarisao Orvisovu ponudu za 2006. A sad malo ilustracije:
Eto, malo sam komentarisao Orvisovu ponudu za 2006. A sad malo ilustracije: