Shimano Biocraft

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
10
U prečniku ti je to max 2cm. Uzmeš šaransku udicu na nju vežeš tako da ti deluje proporcionalno i gledaj original recept jer na njemu je pokazano da se materijal veže samo na gornjem delu vrata udice a nikako oko celog vrata udice. To je važno zbog ubadanja. Ako vežeš materijal oko vrata udice iako mokar i mekan lakše je tako promašiti ribu, imaosam par promašaja baš sa takvim glo bugom, odmaj sam ga rasturio i koristim samo ove vezane po original receptu i sa njima nemapromašaja. Ok, važno je i to da se malo ispraksaš kada mu lupiti kontru jer on usisava a ne grabi hranu pa prebrze i prerane kontre rezultiraju promašajem. Jednom kada se on zakači svojim mesnatim debelim ustima otkačivanja nema osim ako se podvuče pod nešto ili oko nečega pa pukne predves. Ako se lovi kod lokvanja nikako ne valja pokušavati šarana od 10tak kila zaustaviti u mestu...on se zaleti u lokvanje i tu struna 0,40 puca ko paučina. Ja sam uradio par grešaka prošle gdine i izgubio 2 krasna divljaka zbog lokvanja i mog pokušaja da ih okrenem u drugom pravcu. Da sam im pustio da projure kroz te lokvanje sa vrhom štapa visoko podignutim možda bi struna samo blago zapela ali i prošla pored svih lokvanja, posle bi ga dobio na otvorenom. Najbolje je ga je probati dobiti na otvorenom mada najčešče ga nalazimo u lokvanjim....vegetaciji.

MIKI-FLY

Senior member
Učlanjen(a)
03.11.2008.
Broj reagovanja
0
Šone je napisao(la):
Ja nisam stavljao toliko bekinga da pokrije manje rupe na čekrku ,namotao sam bekinga koliko sam imao tada  jebiga ali nije u svakom slučaju malo ,ima jedno 30 m ,inače
nikad do sada nisam doživeo da mi neka riba izvuče svu strunu i da predje na beking. Evo baš sam sada pogledao u čekr i vidim da ladno ima mesta i da može da se namota bekinga da pokrije te male rupe u sredini ,to je ukupno najmanje 100 m bekinga ..
struna mi je #8 ...

napominjem da je moj model XT LA

Hvala na odgovoru. Moj model je Ultegra 34, i mislim da ce taman stati wf 4 f ako namotam bekinga toliko da pokrijem prve rupe.....

Šone

Hero member
Učlanjen(a)
04.01.2009.
Broj reagovanja
1
Englezi kažu ovako

Features

* Super Stopper.
    * Shielded Stainless Bearings (1 x BB + 1 A-RB)
    * Cold Forged Machined Body
    * Cold Forged Spool
    * Push Button Release Spool
    * Multi Disc Drag (7-8 & 9-10 models)
    * Micro Adjustable Drag

Specifications

* Model code: BLAXT78
    * Weight (g): 160
    * Gear Ratio: 1.0:1
    * Line Capacity: WF7 +157m/WF8 +135m
    * Bearings: 1 + 1 Roller Bearing

namerno nisam hteo da stavim fotografiju sa nekih reklama za shimano već evo  fotografije kako izgleda ovaj moj posle par godina veoma čestog korišćenja ..

72923353.jpg

54183322.jpg

35487399.jpg

87014916.jpg

93980619.jpg

Vrh Dno