moj prvi čekrk je bio Robinson First cast. Dobar je za silu ako skineš jedan metalni deo koji voli da žvakne strunu prilikom double haul-a. Pošto je plastikaner je reč o dosta laganom čekrku. Glasan ne da je nego je instrument za buku...užas živi, ali ako loviš gde voda buči nećeš ga mnogo čuti

ukratko, koliko para toliko muzike...kod ovog modela...tj. muzike ni nema ali ima zato buke.
jeste da mnogi tvrde kako je čekrk samo spremište za backing i strunu ali i nije bas bas tako. Ako ikako mozes kupi si malo bolji cekrk. Ako kupujes vece modele za strune recimo 5 pa naviše gledaj da je kočnica što bolja i finija jer kada ti dođe ribica od desetak kila tada vidiš kako valja imati dobar i kvalitetan čekrk. Isto tako i za ribice od 3kile pa naviše lepo je imati i čekrk malo bolji sa dobrom kočnicom.
još jedan savet - Odmah na početku se nauči namotati strunu kada uloviš ribu jer ako budeš privlačio ribu tako da strunu skupljaš rukom potezanjem, struna ti visi i leži svuda oko tebe sve postane malo smotano a i estetski se ne uklapa u tako lep oblik ribolov (mušičarenje). Ja sam radio tu grešku na početku i to mi se toliko smučilo...struna zapinje za tlo, kamenje i granje ili je pak vodeni tok nosi a o esetetici da i ne govorim. Sada u 99% slučajeva posle svake zakačene ribe namotam ceo konac i onda privučem i samu ribu. Sa malo prakse sve to postaje rutina.