Robinson

...:::Vladan:::...

Junior member
Učlanjen(a)
15.01.2009.
Broj reagovanja
0
Danas sam kupio cekrk.  :D

Uskoro, kad im stigne roba, kupicu Robinson stap(2.40), konac, ... carape robinson  :D  :hammer:

Kako vam se cini?  :)

Prilozi

• IMG_0030.jpg
    IMG_0030.jpg
    68,2 KB · Pregleda: 293
  • IMG_0031.jpg
    IMG_0031.jpg
    76,7 KB · Pregleda: 297
  • IMG_0032.jpg
    IMG_0032.jpg
    89,5 KB · Pregleda: 295

strelac

Moderator
Urednik
Učlanjen(a)
19.05.2007.
Broj reagovanja
710
...:::Vladan:::... je napisao(la):

Uskoro, kad im stigne roba, kupicu Robinson stap(2.40), konac, ... carape robinson  :D  :hammer:

Kako vam se cini?   :)

Pa onako, deluje  :tbumb: i lepo da ti služi.

ledukri

Senior member
Učlanjen(a)
02.07.2009.
Broj reagovanja
0
Jel ima jos neko iskustva sa robinson cekrcima, i ako ima kakva su zapazanja?

strashni

Hero member
Učlanjen(a)
07.06.2008.
Broj reagovanja
263
meni deluje ok za pocetak ali ces ga brzo promeniti... plitka spulna ce ti dosta savijati konac...

ja sam kao pocetnik pravio dosta gresaka prilikom kupovine pibora i mislim da je bolje da se posavetijes sa nekim iskusnim kolegom nego da kupis nesto sto ces brzo promeniti, malo vise para u startu ali bices miran duzi period

ledukri

Senior member
Učlanjen(a)
02.07.2009.
Broj reagovanja
0
ok. hvala. Mada video sam jedan, i nije mu tako mala spulna

strashni

Hero member
Učlanjen(a)
07.06.2008.
Broj reagovanja
263
obavezno kada kupujes cekrk ponesi svoj stap i probaj kako to izgleda u kombinaciji, meni je jedan cekrk izvrtao stap na desno i od njega sam ludeo  :doh:

balans je bitan

ledukri

Senior member
Učlanjen(a)
02.07.2009.
Broj reagovanja
0
Da, da, u pravu si! Ne smem to da zaboravim. Hvala  :tbumb:

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
10
moj prvi čekrk je bio Robinson First cast. Dobar je za silu ako skineš jedan metalni deo koji voli da žvakne strunu prilikom double haul-a. Pošto je plastikaner je reč o dosta laganom čekrku. Glasan ne da je nego je instrument za buku...užas živi, ali ako loviš gde voda buči nećeš ga mnogo čuti :) :D  ukratko, koliko para toliko muzike...kod ovog modela...tj. muzike ni nema ali ima zato buke.  :)
jeste da mnogi tvrde kako je čekrk samo spremište za backing i strunu ali i nije bas bas tako. Ako ikako mozes kupi si malo bolji cekrk. Ako kupujes vece modele za strune recimo 5 pa naviše gledaj da je kočnica što bolja i finija jer kada ti dođe ribica od desetak kila tada vidiš kako valja imati dobar i kvalitetan čekrk. Isto tako i za ribice od 3kile pa naviše lepo je imati i čekrk malo bolji sa dobrom kočnicom.

još  jedan savet - Odmah na početku se nauči namotati strunu kada uloviš ribu jer ako budeš privlačio ribu tako da strunu skupljaš rukom potezanjem, struna ti visi i leži svuda oko tebe sve postane malo smotano a i estetski se ne uklapa u tako lep oblik ribolov (mušičarenje). Ja sam radio tu grešku na početku i to mi se toliko smučilo...struna zapinje za tlo, kamenje i granje ili je pak vodeni tok nosi a o esetetici da i ne govorim. Sada u 99% slučajeva posle svake zakačene ribe namotam ceo konac i onda privučem i samu ribu. Sa malo prakse sve  to postaje rutina.

brankoogi

Senior member
Učlanjen(a)
06.08.2008.
Broj reagovanja
0
...:::Vladan:::... je napisao(la):

Kako vam se cini?   :)
ona dva šrafa sa prednje strane su problematična,brzo propadnu i špulna počinje da ispada. Kad se to desi stavi 2 šrafa većeg prečnika i nastavi. I čuvaj strunu , oće da je načne.

...:::Vladan:::...

Junior member
Učlanjen(a)
15.01.2009.
Broj reagovanja
0
Danas sam kompletirao(konac,stap,cekrk) Sad cu da uzivam  8)

Prilozi

• IMG_0515.jpg
    IMG_0515.jpg
    74 KB · Pregleda: 324

Mefisto018

Hero member
Učlanjen(a)
30.12.2006.
Broj reagovanja
0
Sto se tice cekrka o kome je rec mogu da dam samo reci hvale,uzeo sam ga skoro izuzetan je i sto je najbitinije vrlo je jeftin za ono sto pruza..
Gotovo necujan,WIDE tako da ceo konac BR.5 stane bez ikakvih problema,lagan  je veoma,lepo lezi,jednom reciju nemoj da se dvoumis ako naidjes na ovaj...
Idu slikice...... :tbumb: :tbumb: :tbumb: :tbumb: :tbumb: :tbumb: :tbumb:

Prilozi

• Cekrk-1.jpg
    Cekrk-1.jpg
    143,3 KB · Pregleda: 369
  • Druga strana.jpg
    Druga strana.jpg
    137,9 KB · Pregleda: 358
  • Siroka spulna....jpg
    Siroka spulna....jpg
    121,9 KB · Pregleda: 310

Mefisto018

Hero member
Učlanjen(a)
30.12.2006.
Broj reagovanja
0
Sta mislite o ovom stapicu !!!!!!
Diaflex Fly New 2009!
An exclusive series of two fly fishing rods designed according to the RNT technology. The length of 2,7 meter is ideal for trout fishing in the typical Polish places. They come in two models - 4 and 5 AFTM class, ideal for nymph and dry fly. High production standards, quick action and an excellent blank dynamics give you an enormous fishing comfort.

WWW.ROBINSON TEAM.

Prilozi

• Diaflex-Fly.jpg
    Diaflex-Fly.jpg
    21,1 KB · Pregleda: 508

compshop

Hero member
Učlanjen(a)
09.07.2007.
Broj reagovanja
3
Sta mislite.....? Mislim da imam cekrk iste marke i pucao je  kao da je od leda. Lepo je dizajniran i kocnica je resena kako treba, ali materijal je jeftin pa mi je strugar pravio kacenje za stap i lepio sam rub statora epoxiem...i na kraju kupio neke nove cekrke. Mislim da ce se taj kvalitet projektovati na sve njihove proizvode, sto dalje implicira, koliko para toliko muzike

Vrh Dno