Riblji rostilj

zvezdan

Hero member
Učlanjen(a)
12.02.2008.
Broj reagovanja
22
Ljudi dajte recept za ribu na rostilju,kakva vatra,treba li prelivanje,okretanje.Danas pravimo,a nikad nismo pravili pa da ne upropastimo pastrmku.Hitno!!!

compshop

Hero member
Učlanjen(a)
09.07.2007.
Broj reagovanja
3
Ruzmarin i maslinovo ulje. To je sve od zacina. Drzis ruzmarin u ulju i njime mazes ribu dok se pece na cumuru. Za mene je ovo najbolja fora

MMartic

Hero member
Učlanjen(a)
16.05.2006.
Broj reagovanja
149
compshop je napisao(la):
Ruzmarin i maslinovo ulje. To je sve od zacina. Drzis ruzmarin u ulju i njime mazes ribu dok se pece na cumuru. Za mene je ovo najbolja fora
:tbumb:
Posoli ih naravno, dobro ih naulji sa gornjom kombinacijom pre stavljanja, i vatra ne sme biti prejaka, najbolje da prođe prva najjača vatra :)
Sačekaj da se ispeku sa jedne strane i okreni samo jednom pažljivo (ne prevrći 6 puta raspašće se) :eek:
Možeš i malo kajmaka preko njih kada budu gotove :)
Jesti vruće :)
Vino belo prohlađeno  :)
.
.
.
a ja sedim na poslu  :doh:

zvezdan

Hero member
Učlanjen(a)
12.02.2008.
Broj reagovanja
22
Ribu stavljam suvu na resetku,ili prethodno stoji u ovom rastvoru?

MMartic

Hero member
Učlanjen(a)
16.05.2006.
Broj reagovanja
149
Zaboravih beli luk, ja ga volim - Prijatno...

Prilozi

• juli 06 171.jpg
    juli 06 171.jpg
    132,2 KB · Pregleda: 427
  • juli 06 176.jpg
    juli 06 176.jpg
    197,9 KB · Pregleda: 377

ttttt

Full member
Učlanjen(a)
01.04.2006.
Broj reagovanja
1
U bre Milance, cu ti dam jedan - za ovo. Crkoh gladan a ne mogu da izadjem sa posla (guzva) do 17h.
Uvek mi se raspadnu ribe na rostilju. Mislim da je to zbog preslabe vatre.

simpson_H

Hero member
Učlanjen(a)
13.05.2007.
Broj reagovanja
8
Gde se udaraju ti minusi za one koji mesaju maslinovo ulje, recnu ribu i kajmak. Eeee moji gurmani :D

MMartic

Hero member
Učlanjen(a)
16.05.2006.
Broj reagovanja
149
simpson H je napisao(la):
Gde se udaraju ti minusi za one koji mesaju maslinovo ulje, recnu ribu i kajmak. Eeee moji gurmani :D
Jeste čudan mix, ali ja ga volim. Probaj prvo!!!

cerebrum je napisao(la):
...Uvek mi se raspadnu ribe na rostilju. Mislim da je to zbog preslabe vatre.
Rečna riba je jako nezgodna za roštilj!!! Najbolja je kalifa, dobra je i kečiga, dok se sve ostale ribe raspadaju ili su mnogo suve posle spremanja na klasičnom roštilju. Jaka vatra je katastrofa za rbu, mora biti srednja ili slaba!!! I mora se mazati stalno!!!
Morske ribe su druga priča, a najveće iznenađenje je skuša - iako nekvalitetna na roštilju je EXTRA!!! Kao i cipal, bukva, salpa, ušata a da ne pominjem oradu ili zubaca. Eh puste gradele malo li sam se puta nadimio

simpson_H

Hero member
Učlanjen(a)
13.05.2007.
Broj reagovanja
8
Milanče je napisao(la):
simpson H je napisao(la):
Jeste čudan mix, ali ja ga volim. Probaj prvo!!!

cerebrum je napisao(la):
...Uvek mi se raspadnu ribe na rostilju. Mislim da je to zbog preslabe vatre.
Rečna riba je jako nezgodna za roštilj!!! Najbolja je kalifa, dobra je i kečiga, dok se sve ostale ribe raspadaju ili su mnogo suve posle spremanja na klasičnom roštilju. Jaka vatra je katastrofa za rbu, mora biti srednja ili slaba!!! I mora se mazati stalno!!!
Morske ribe su druga priča, a najveće iznenađenje je skuša - iako nekvalitetna na roštilju je EXTRA!!! Kao i cipal, bukva, salpa, ušata a da ne pominjem oradu ili zubaca. Eh puste gradele malo li sam se puta nadimio

Tek sad videh slike Milance, ne zelim da probam jer po nekom mom shvatanju ona potocara je lepsa u reci nego na usijanoj zici. Tuzno mi je da gledam takve slike na musicarskom forumu a stvarno nemam pojma zasto uvek imas ambicije da pravis takve slike. Kao ona iz sudopere!

compshop

Hero member
Učlanjen(a)
09.07.2007.
Broj reagovanja
3
>>Tek sad videh slike Milance, ne zelim da probam jer po nekom mom shvatanju ona potocara je lepsa u reci nego na usijanoj zici.<<

Vidis bre Simpsone da je jos zuca u tiganju :hammer:
Samo sam jednom jeo potocaru i nisam bio odusevljen. Steta nositi ovu lepoticu kuci, mada svako ima svoj stav po ovom pitanju pa necu da namecem misljenje.  Aji je zato zlatovcica zakon :D

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
10
slab sam ja za jedenje ribe...ali recimo neke morske kao sto je gof, zubatac, orada ali meni je i iglica odlicna na zaru  :yeswink:

witch

Hero member
Učlanjen(a)
23.11.2005.
Broj reagovanja
9
Ja sam spremao neke štuke (ima na forumu) na roštilju, ali se nisu raspadale. http://www.musicarenje.org/index.php?topic=784.0

100ka

Hero member
Učlanjen(a)
27.06.2007.
Broj reagovanja
47
Ako pečete ribe porcijašice na roštilju umotajte ih u foliju (aluminijumsku ne najlonsku), tako se neće raspadati, a ako dodate začine bolje će pustiti aromu :drool:

compshop

Hero member
Učlanjen(a)
09.07.2007.
Broj reagovanja
3
100ka je napisao(la):
Ako pečete ribe porcijašice na roštilju umotajte ih u foliju (aluminijumsku ne najlonsku), tak ose neće raspadati, a ako dodate začine bolje će pustiti aromu :drool:

Ma moze i ona fora sa umotavanjem u zemlju, al lepsa je jaga :drool: :drool: :drool:

Vrh Dno