RIBLJI KOTLIC

zvezdan

Hero member
Učlanjen(a)
12.02.2008.
Broj reagovanja
22
Par puta u godinu dana napravimo riblji kotlic,ovaj put smo prevazisli sami sebe,mesavina bele ribe(protfis,bucov,bodorka)soma smo kupili,padanje u nesvest.Kum je glavni(morate priznati da je faca),veze covek sa ribolovom nema ali je ubica za ove paprikase,kotlice,gulase...

ttttt

Full member
Učlanjen(a)
01.04.2006.
Broj reagovanja
1
Uf sto volim riblju corbu ...  :D

Steta sto i sam ne umem da je napravim.

witch

Hero member
Učlanjen(a)
23.11.2005.
Broj reagovanja
9
Ja pravim opasnu riblju čorbu! Toni, ne brini, probaćeš je :wacko:.
Samo, ja ne pravim onakvu kakvu svi zamišljaju, nego mušičarsku čorbu, mnogo drugačiju od onih koje prave dunavski i slični alasi.

piroman

Senior member
Učlanjen(a)
15.11.2005.
Broj reagovanja
0
To sto ti pravis, NIJE corba, vec supa, a pravi se nesto slicno u Dalmaciji...

witch

Hero member
Učlanjen(a)
23.11.2005.
Broj reagovanja
9
Kako znaš kad nisi probao? Kada budeš kusnuo moju riblju čorbu fleširaćeš i cela žurka kod Lakija će ti proći u blaženom stanju. Moja čorba nije obična, to je umetnička kompozicija, kao neka simfonija.

zvezdan

Hero member
Učlanjen(a)
12.02.2008.
Broj reagovanja
22
I mi pravimo kotlic dosta drugacije od lokalnih alasa.Ne bolujemo od toga da nam u kotlicu pliva 10 vrsta ribe,sto preporucuje veliki broj kotlic-majstora,dovoljne su dve-tri vrste(som je obavezan),malo bele,onda luk,sargarepa,krompir,zelenis,paprika...Bericet.

witch

Hero member
Učlanjen(a)
23.11.2005.
Broj reagovanja
9
Ja najčešće pravim različite čorbe od raznih, pojedinačnih vrsta riba. Dakle, kada mi se jede čorba od pastrmke, ja to pravim. To treba probati, jer je neuporediva sa tim alaskim čorbama koje obavezno mirišu na mulj. Onda, omiljena čorba mi je od čiste štuke i nju najčešće pravim, a čorba od krupnog nišavskog klena je vrh.
Za razliku od većine alasa u mojoj čorbi nema nijedne koščice. Kusaš i uživaš. Ni o čemu ne brineš. Srk, srk, srk... Slučajnost je da baš sada imam čorbu od štuke za večeru. Baš sam ogladneo. Uz dobru salatu i mladu ljutu papričicu biće to prava ribarska gozba. Odoh! :lol:

rabbit

Full member
Učlanjen(a)
07.07.2007.
Broj reagovanja
0
@Zvezdan

Mislim da griješiš u pogledu kuma.Pogledaj kojim gripom čovijek drži kutlaču!Spreman je da uđe u vode FF.Samo ne daj da ga Mix uči,odmah će ga ubijediti da promijeni hvat. :)

rabbit

Full member
Učlanjen(a)
07.07.2007.
Broj reagovanja
0
Mixmaster je napisao(la):
Ja najčešće pravim različite čorbe od raznih, pojedinačnih vrsta riba. Dakle, kada mi se jede čorba od pastrmke, ja to pravim. To treba probati, jer je neuporediva sa tim alaskim čorbama koje obavezno mirišu na mulj. Onda, omiljena čorba mi je od čiste štuke i nju najčešće pravim, a čorba od krupnog nišavskog klena je vrh.
Za razliku od većine alasa u mojoj čorbi nema nijedne koščice. Kusaš i uživaš. Ni o čemu ne brineš. Srk, srk, srk... Slučajnost je da baš sada imam čorbu od štuke za večeru. Baš sam ogladneo. Uz dobru salatu i mladu ljutu papričicu biće to prava ribarska gozba. Odoh! :lol:

Mix,nemoj se ljutiti,ali ti pojma nemaš.To što ti zoveš čorbom,mi bacamo u vodu.Čuj,čorba od pastrmke.Stvarno si me razočarao.Pa bar za pastrmku imaš desetine nekonvencionalnih recepata.Jedan od njih,i vrh u pripremi,je pastrmka sa bademima.To daj nekoj mladoj i onda nastaje ršum...

Pazi recept za čorbuljak;

Dinstaš luk na tihoj vatri.Dodaš kuvani paradajz i začine po želji.Ukuvaš sve to,turiš ribu,pa baciš u Dunav i odeš da naložiš vatru ispod ražnja na koji si turio janje.

Di ćeš bolje... :bleh:

zvezdan

Hero member
Učlanjen(a)
12.02.2008.
Broj reagovanja
22
Mi prvo obarimo ribu,povrce se nezavisno krcka u kotlicu,kad se riba obari ocistimo je od kostiju,vodu u kojoj se riba barila sipamo u kotlic,a ispasiranu ribu stavljamo na kraju.Mnogo je prakticnije od krupnijih komada ribe,nema davljenja sa kostima i deca mogu da kusaju sve u sesnaes'.

zvezdan

Hero member
Učlanjen(a)
12.02.2008.
Broj reagovanja
22
rabbit je napisao(la):
@Zvezdan

Mislim da griješiš u pogledu kuma.Pogledaj kojim gripom čovijek drži kutlaču!Spreman je da uđe u vode FF.Samo ne daj da ga Mix uči,odmah će ga ubijediti da promijeni hvat. :)

Ha,ha,kumasin ima sapu ko Dzordan,pre bih ja njega vodio na pecanje da prihvata ribu umesto mene.

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
10
Šaran, Štuka, Linjak, Som...bit če čorba kao grom  ;) alasi to rade najbolje  :D

Od paprikaša najviše volim kada se od mesa da "Gallus gallus"  ;) A od gulaša kada od mesa ima nešto od "Cervidae" ili "Bovidae"  :bleh: U ostalim prilikama "nema tice do prasice"  :D :D :smoke:

Djole Nis

Hero member
Učlanjen(a)
24.10.2007.
Broj reagovanja
1
zvezdan je napisao(la):
Mi prvo obarimo ribu,povrce se nezavisno krcka u kotlicu,kad se riba obari ocistimo je od kostiju,vodu u kojoj se riba barila sipamo u kotlic,a ispasiranu ribu stavljamo na kraju.Mnogo je prakticnije od krupnijih komada ribe,nema davljenja sa kostima i deca mogu da kusaju sve u sesnaes'.

Vidim da imas nekog iskustva al koliko mi je poznato da je i glava ribe nezaobilazan sastojak mada to varira od ukusa.  :tbumb: istina ili ne? probao sam i bogami nemam zamerke

Vrh Dno