zvezdan je napisao(la):
Djole,a vinjak 5 si zaboravio,steta pa ga ne proizvode te je svaki popijeni u danasnje vreme raritet.
Grešiš sinko silno grešiš proizvodi se i dalje samo se sad zove Vinjak V.S.O.P. (internacionalna oznaka kao za Cognac i druge brendije) i malko je ambalaža promenjena.
Blue Fox Famozni je napisao(la):
Sa prva dva se slažem s tim što se kaže Dunj
evača (može npr. Dukat Dunja), a ovo crnogorsko sranje koje se naziva lozom je gore od najgore komovice koja se peče u Timočkoj krajini (Prvijenac i Kruna su druga priča).
Takodje domaćim žestinama treba dodati Staru Sokolovu i BB Klekovaču. Dok recimo rakije koje proizvodi Damir Dokić (ako ih proizvodi uopšte više) nemojte piti ni za živu glavu pošto se peku od duda pa im se samo dodaje veštačka aroma.
Od stranih žestina volim tekilu (gold). Može Sauza, može Jose Cuervo
http://www.youtube.com/watch?v=TaxVViPUQtI
Volim i Džin (npr. Gordons i Bombay Saphire), a voleo bih da probam i Plimutski i Holandski Džin.
http://www.youtube.com/watch?v=o6TUhx2wX0M
Od "bojenih" pića (koja nisam pio duže vremena zbog izvesne neprijatne zgode

uke: kad smo ortak i ja stukli za manje od sat vremena flašu krš viskija) jedino što mi se stvarno svidja je Jack Daniels, a od samog mirisa Vinjaka mi se okreće želudac.
Od piva volim svašta nešto, ne volim piva koja nemaju neki svoj karakterisitičan ukus poput MB Pilsa (sa zelenom etiketom), ali mi je zato njihovo crno pivo "MB Schwarz" bilo super jedno vreme. Naravno ne mogu da ne spomene Guiness, ali tamna piva nisu za ove letnje vrućinčine, sada je bolji neki pilsner ili neko lagano pivo poput Sol ili američkog Bud, a na jesen kad malo zahladni npr. Carlsberg ili češki Budweiser
Vina

:hmmmm: i nisam baš naki poznavalac istih ali više volim crna nego bela, mada u poslednje vreme su mi se dopala i neka bela vina kao što je Tamjanika "kasna berba" (nažalost ne znam koji vinograd).
I što je neko već napisao
pijte umereno. Meni je posao bio da napijam ljude, ali sam takodje naučio i kako da ih treznim :bat: