MUSICARSKA LIGA ZMK SSRS 2017

oholi

Moderator
Urednik
Učlanjen(a)
16.12.2007.
Broj reagovanja
1.682
Ja se slazem sa delom oko cuvarki i merenja. Jako bitan momenat. Na zalost pravilnik za 2017. Se ne moze menjati, ako se ne varam?

Sent from my ATH-AL00 using Tapatalk

dzolix

Full member
Učlanjen(a)
24.02.2016.
Broj reagovanja
0
gdje vi nalazite ova pravila  od ex yu pravilnika  ,,na netu ne vidim, ima li neki poseban link  ,,Vidim da se ovdje dosta prepisuje,  sumnjam da u crnogorskom stoji da je obavezno nositi rezervne stapove na internacionalnim fipsovima stoji da je DOZVOLJENO imati rezervne stapove a da se samo sa jednim peca ,,

MMartic

Hero member
Učlanjen(a)
16.05.2006.
Broj reagovanja
149
BiH se nalazi ovde: http://srsbih.com/wp-content/uploads/2014/05/PRAVILNIK-ZA-FLY-FISHING-2014.pdf

a CG sam dobio kao word dokument... Taj član je copy/paste...

dzolix

Full member
Učlanjen(a)
24.02.2016.
Broj reagovanja
0
hvala ti Milance
prepisujem Bih pravilnik ono sto mi je bitno

A)natjecatelji mogu imati rezervne stapove ,,,,,,, dalje nije bitno

b)predvezi mogu biti sa 1 cvorom suzavajuci ili jednake debljine  ,,,,ovo mi je nejasno  to jedan cvor, na sta se misli ako je napravljen iz vise segmenata kako to jedan cvor

c) na predvez nije dozvoljeno dodavati  otezanja niti PLIVAJUCE indikatore

Ovo mi je bitno  ,,moze li indikator biti neutralan i koji su to plivajuci indikatori a koji tonuci i na sta se misli i ako indikator nije cisto  plivajuci da li je onda dozvoljen
Da li se misli na zabranu svih indikatora ili cisto plivajucih ,, ja koliko znam najlon tone cak i bez navezane udice  a plivajuca spuzva ,baloni i slicni plivajuci indikatori ne tonu..  ovo je bih pravilnik mozda nije bitno za ovu temu ali ako je isti sa srpskim  onda ,,

Tihi83

Hero member
Učlanjen(a)
18.10.2011.
Broj reagovanja
0
Na dopunama i izmenama pravilnika se radi vec neko vreme, svi navedeni predlozi su vec obradjeni, pa ako ima jos predloga iznesite ih bice uzeti u razmatranje...

Pozdrav
Tihomir

Sent from my iPad using Tapatalk

Baki-Pa

Hero member
Učlanjen(a)
12.09.2013.
Broj reagovanja
1
Postoje i plivajući i tonući najloni. Tonuće koristim za nimfarenje a plivajući za suvu i strimer.

dzolix

Full member
Učlanjen(a)
24.02.2016.
Broj reagovanja
0
Postoje takvi najloni ali ipak su svi manje vise  tezi od vode i tonu  zavisi od uslova i vremena ,, mislim da se modifikovani najlon na predvezu  ne moze smatrati ni tonucim ni plivajucim (indikatorom) vec neutralnim indikatorom,,
  u bih pravilniku jos stoji sto mi je  nejasno  a povezano je sa onom slikom od Picasa sto sam stavio  u vezi lova  iz camca na jezerima  clanak 27
a) takmicenje  na rijekama obavlja se samo sa jednom musicom a na jezerima sa 3 musice 
dalje doslovno prepisujem dio pravilnika koji mi je nejasan  vidi se gramaticka greska (napisano cudno  fali rijec;; biti;, ) pravilnika ,pogledajte ispod

B)Natjecatelj u tijeku takmicenja moze vrsiti izmjenu musica po svom nahodjenju ali uvijek mora pri zabacaju na predvezu vezana do 3 muhe 

Ako stoji DO 3 muhe  a tako stoji onda ispada da mogu biti navezane i dvije ili  jedna ,, Kad bi pisalo moraju biti navezane 3 muhe  onda bi bilo jasno da idu 3 muhe i samo tako ,,pitam se sta ako mogu i 2 dvije sta je u vezi onoga slobodnog bocnog nastavka na kojem nije navezana muha da li je on dozvoljen bez muhe ,,Sta ako lovimo na 3 muhe pa se prebacimo na 2 ili jednu, da li se moraju ili nemoraju  skidati bocni nastavci tj brkovi u tom slucaju ..

maric

Hero member
Učlanjen(a)
11.05.2009.
Broj reagovanja
603
Dzolix ako stavljas dve ili jednu znaci da ces takav sistem i napraviti. Neces praviti sistem za 3 oa ostavljati jedno prazno mesto. Mada svasta ljudi tripuju. Kod Mite koliko sam video nije bilo pomena o dropper musici posto droper varijanta mora ici na tipetu a Miti su cvorovi bili iznad indikatora ako sam dobro video i ako gresim ispravite me. To niko od vas nije skontao cak i ovi koji osudjuju. Vezan je blood knot i ostavljeni su delovi monofilamenta tj brkovi.

maric

Hero member
Učlanjen(a)
11.05.2009.
Broj reagovanja
603
Mita je samo koristio ono sto po Fipsu nije bilo zabranjeno a sto nije definisano nasim Pravilnikom. Tada.

Vrh Dno