MUSICARSKA LIGA ZMK SSRS 2017

oholi

Moderator
Urednik
Učlanjen(a)
16.12.2007.
Broj reagovanja
1.682
Osim sto si najbolja kuvarica. Javljas se uvek kad zatreba pametna glava.... Vidim ja da ce neke muve u tvom pravcu :)

Sent from my ATH-AL00 using Tapatalk

neba

Hero member
Učlanjen(a)
01.02.2014.
Broj reagovanja
124
Tihi83 je napisao(la):
Sta je definicija "ciljani lov" i gde ona postoji?

Kako je po zakonu regulisano pecanje na rekama koje imaju vise razlicitih vrsta a koje su u razlicito vreme u zabrani(klen i pastrmka)?

A obrazlozi situaciju gde se na Djetinji uredno peca pastrmka u sred te zabrane, a da ti napomenem da o Djetinji brigu vodi jedan od najboljih ribocuvara u Srbiji?!

Molicu bez licnih tumacenja, zakon i pravila me zanimaju!

Sent from my iPad using Tapatalk

Eto svasta da se cuje ,ma idi ,na Djetinji,svasta ,hajd nauci me :D koliko mi je poznato taj isti ribocuvar ne posecuje gradski deo,jeste uredno se peca u gradskom delu,svakome na cast
To sto ce neko da peca tamo pastrmku pod izgovorom da peca klena ili nesto drugo govori samo o tim istim pojedincima i njihovim shvatanjima vrednosti,takvih je dosta svuda i po samom Bgu ,zamislili ljudi da su megaribolovci zato sto pecaju ribu u lovostaju,ako naidje cuvar,onda puste,ukoliko mrest ne uspe onda nikom nista

Dakle nas zakon jasno nalaze,a to da li ce neki pojedinci da ga krse i glume ludilo,to je na njima ,mi odavno nismo pravna drzava.a realno ni tvoje spinovanje vezano za ovo ne pije vodu,niti ce ikad popiti

Sto se tice tvog tumacenja sam si sebi kontradiktoran,i mozemo izvesti zakljucak da u sustini opravdavas Mitine brkove,jer jelte nisu zabranjeni (cak ni spomenuti) te stoga je za Dž bio kažnjen  :hammer: potpuno neopravdano

Oholi
Sto se tice prometa ribe,jesi li to igde video ? Procitao na forumu ? Ili si cuo negde ?
Cuo sam i ja da se riba odnosila u cizmama,pa opet ne znam ni gde ni kako ,niti me zanima.

A secam se lepo da si sam izjavio realno znao sam da ce pegava da radi  :hammer: i to ovde na forumu

Mislim bzv me uzimas u usta,a moja izjava uopste nije bila upucena tebi vec uopsteno,pogotovo pri selektivnom tumacenju
mene na vodi od 1.3.-1.5. u Bgu neces videti,jer necu da se sramotim na takav nacin,kao ni na bilo kojoj reci u kojoj se zna na koju se ribu ide za vreme lovostaja

maric

Hero member
Učlanjen(a)
11.05.2009.
Broj reagovanja
603
oholi je napisao(la):
Baki, to sa prodajom ribe nije povezano sa tobom. ;) ne duvam inace,
A inace nije juan worm problematican, nego squirmy.
Juan je uvek bio dozvoljen.

Vodi racuna ;)

Prilozi

• squirmy worm.jpg
    squirmy worm.jpg
    18,1 KB · Pregleda: 91

PROTA71

Hero member
Učlanjen(a)
26.12.2007.
Broj reagovanja
249
oholi je napisao(la):
Proticu, ti da znas koliko klena odnosno pastrmke ima u gornjem a koliko u donjem delu ne bi tako pricao. Realno je da nemas pojma koliko gde ribe ima. Gradac sam pregazio ceo ko zna koliko puta.
Vi volite da tupite.
Aj nek mi neko objasni u cemu se razlikuje nimfarenje klena od pastrmke? Ko moze da tvrdi sta je ciljan lov na pastrmku? Da sam bacao strimere pa i da bude kao ciljan lov.... Al i to je diskutabilno jer klen vrlo rado jede i strimere. Da si ga tako lovio znao bi.
Btw najveca pastrmka taj dan je uhvacena oko 1-2 km od usca gradca u kolubaru....u kolubari. I tako....

Petrovicu Vladimire, sta bi sad, otkud sad pa tvoja zainteresovanost za moje pisanije...niko ti se licno ni poimence nije obratio, sta se desava..??? Moj komentar je bio povezan sa "bratskim"tumacenjem pravilnika, Zakona itd...
E sad kad si pomenuo Ja stvarno neznam za populaciju klenai tu si skroz u pravu, jer mene neinteresuje pecanje klena na Gradcu, jer sam na Gradac odlazio zbog pastrmke a ne zbog klena, a inace sam dobijao klena u revirskom delu i ne smatram da je to neka ozbiljna populacija..barem ne vise od populacije alohtone kalifornijske pastrmke!
Al ajd kad si me sad cacno tamo gde ne treba, kad si  izvadio Republicku dozvolu, pre ili posle odlaska na pomenuto pecanje u nevreme?? Tj dali si imao dozvolu za sportski ribolov u pomenutom vremenskom intervalu??
Unapred zahvalan na odgovoru, kakav god da bude, al sumnjam da ce biti iskren, poucen dugogodisnjem licnim iskustvom sa tvojom malenkoscu..

U svakom slucaju velika podrska naravno sportska ekipi takmicara iz "Smudja" i ostalim takmicarima Lige 2017.

Baki-Pa

Hero member
Učlanjen(a)
12.09.2013.
Broj reagovanja
1
Jedino u Srbiji ribokradice mogu da drže slovo o sportskom ribolovu. Ribolovačka etika je odavno bačena pod tepih.  :yeswink:

oholi

Moderator
Urednik
Učlanjen(a)
16.12.2007.
Broj reagovanja
1.682
Proticu, pise ti u mom odgovoru dal sam ili nisam imao dozvolu.

oholi

Moderator
Urednik
Učlanjen(a)
16.12.2007.
Broj reagovanja
1.682
Baki-Pa je napisao(la):
Jedino u Srbiji ribokradice mogu da drže slovo o sportskom ribolovu. Ribolovačka etika je odavno bačena pod tepih.  :yeswink:
Apsolutno tacno.
Nebo, bar takvima kao sto ste ti i baki nemam potrebu da se pravdam. Upravo jer ste doktori da projektujete svoje probleme na druge. Bar mi se tako cini.

dzolix

Full member
Učlanjen(a)
24.02.2016.
Broj reagovanja
0
dobro je ogranicavati tj biti  ogranicen  ali je jos bolje biti slobodan tj sirih shvatanja

a) u vasem pravilu  sto se tice predveza usporedjujuci sa ostalim fipsovima  americkim ,francuskim njemackim za razliku od tih u vasem srpskom  se spominje rijec INDIKATOR dok kod  kod njih se spominju samo  plivajuci i tonuci materijali bez onoga indikator ...

b) neko spomenu da nije nista rijeseno u ovoj raspravi ,,a nesto jeste 1 to je zato sto jos nije jasno oko nekih detalja u vezi viska cvora, po fipsu tih ogranicenja tj definicije nema (a da li stvarno ima ili nema u nekom posebnom zamumuljenom tajnom pravilniku ja ne znam)  kod vas izgleda ima  ogranicenje  na tih 5mm i tu se onda moze razjasniti pojam brkova ili viska najlona na cvoru a dali je indikator to ili nije o tome se mogu raspredati price tokom hladne zime , pogledati stavku (a)

c ) lovostaj ne znaci i  apsolutna zabrana ribolova,, U lovostaju mogu biti zabranjene odredjene tehnike ribolova  odredjeni mamci  odredjeni tereni ako su podijeljeni na salmonidne i ciprinidne  ili gornje i donje salmonidne ,,Kad bi se poklopilo da su sve ribe koje zive u rijeci ili jezeru ,moru bile u lovostaju onda bi mogo biti potpuno zabranjen ribolov U musicarenju  sto se tice veze mamca i lovostaja npr ako lovim sa strimerom preko 7 cm duzine ja onda idem na mladicu ako je ispod 7 cm onda lovim pastrmku
Za lipljena je diskutabilno koji je najveci dozvoljen mamac tj musica gledano u rangu tih 7cm

maric

Hero member
Učlanjen(a)
11.05.2009.
Broj reagovanja
603
Na ovom forumu izgleda da samo Dzolix cita sa razuvevanjem. Svi ostali se zadrto drze svog misljenja iako je mozda pogresno.

neba

Hero member
Učlanjen(a)
01.02.2014.
Broj reagovanja
124
oholi je napisao(la):
Apsolutno tacno.
Nebo, bar takvima kao sto ste ti i baki nemam potrebu da se pravdam. Upravo jer ste doktori da projektujete svoje probleme na druge. Bar mi se tako cini.

Jašta  :hammer:

dzolix

Full member
Učlanjen(a)
24.02.2016.
Broj reagovanja
0
Hvala Maricu  ima njih dosta koji razumiju i koji se slazu i sa tobom

Ja sam vec ranije stavio fotografiju od fipsovog pravila gdje se spominje da je zabranjebo modifikovanje predveza tipa curl  opruge lomljenje krivljenje i sl onda mi je Baki naglasio da je to staro pravilo da ima novo ,,

U novom pravilniku stoji da je zabranjeno stavljati dodatno nesto a dali je zabranjeno modifikovanje to je upitno  Da li se modifikovanje ( prepravka vec postojeceg dozvoljenog ) smatra isto  kao dodavanje nekog materijala i to je pitanje ,,Upitno je dali vazi taj stari pravilnik iako u novom je to izostavljeno ili jedan fipsov  pravilnik stoji a dva se uzimaju u obzir a i kako se uzimaju i ko ga uzima  i to je pitanje ,,Ako je curl opruga zabranjen onda bi to trebalo da stoji u novom fipsu a ne stoji koliko vidm
  izgleda da neki smatraju da ako je curl opruga zabranjena ( da li je to indikator ili plivajuci  ili tonuci materijal ) kao prepravljeni predvez onda smatraju da bi i visak najlona (brkovi) trebali ili mogli biti zabranjeni,,
  Postavljam pitanje ,da li bas  sve sto moze da posluzi kao indikator treba da bude zabranjeno  , ,ja mislim da ne jer onda bi se musicarenje svodilo na nivo tirolca  i zato treba ostaviti mjesta i za indikatore,,
Oni indikatori koji su jasno indikatori neka se  zabranjuju na takmicenjima ,,i trebalo bi da se fips javno i sluzbeno ocituje u vezi viska najlona na cvoru ,ako to nisu u stanju taj mali a bitan detalj onda ,,,,,,

Baki-Pa

Hero member
Učlanjen(a)
12.09.2013.
Broj reagovanja
1
maric je napisao(la):
Na ovom forumu izgleda da samo Dzolix cita sa razuvevanjem. Svi ostali se zadrto drze svog misljenja iako je mozda pogresno.

Da budem iskren, ja tu ništa ne razuvem.  :p

dzolix

Full member
Učlanjen(a)
24.02.2016.
Broj reagovanja
0
mozda ti tako mislis o sebi ,,neka vrsta paranoje sumnje ili su ti neki drugi naglasili  ,,ja ne  vec sam napiso nesto o tvojim stavovima a to sto si malo vise aktivan ostrascen pa onda i ubacujes neke  fraze to je tvoj stil, to si ti  Nekome mozda i smeta a nekome je to zanimljivo ,znaci generalno ne kenjas  ,,,znas ti biti mudar kad ubacis u 4tvru brzinu ,,

maric

Hero member
Učlanjen(a)
11.05.2009.
Broj reagovanja
603
Dzolix ja se zazam jer ne mogu da shvatim da ljudi mogu da budu toliko ograniceni. Al isto tako imam problem kad mi neko namece svoj stav za koji mislim da je pogresan, onda prevrnem i nebo i zemlju da nadjem resenje I odgovor. Ali sam isto tako fleksibilan da priznam gresku ako sam pogresio jer niko nije nepogresiv. Samo su Bogovi i budale ne menjaju misljenje a ja ne zelim da budem budala jer Bog nisam.

Vrh Dno