MUSICARSKA LIGA ZMK SSRS 2017

maric

Hero member
Učlanjen(a)
11.05.2009.
Broj reagovanja
603
NAS PRAVILNIK

ТАКМИЧАРСКИ ПРЕДВЕЗ

Члан 31.3 -

Дозвољен је само један предвез („leader“) (укључујући и подвез/“tippet“ ) направљен од монофила или „polyleader“. ..
....
- На предвез није дозвољено додавати додатна отежања ни пливајуће индикаторе;  -

FIPS PRAVILNIK
ARTICLE 28: COMPETITION LEADERS

28.3. Neither sinking nor floating devices may be added to the leader

Ista stvar samo drugacije tumacenje koje sam pokusao da objasnim tj pojasnim. Znaci moguce je mazati Ginkom ili Miculinom npr. Zabrana se odnosi samo na dodavanje onih balona indikatora, ili olova ili ostalih sranja koja postoje.

A evo ga ceo clan i ne vidim gde ovde pise da ne smeju BRKOVI ali DOBRO JE STO SMO MI TO PRAVILNIKOM OGRANICILI.

A single monofilament or poly leader, tippet included, may be used, with a maximum total length of twice the length of the rod used.
28.2. Leaders may be knotted or knotless, and continuously tapered down or level. A single loop of max. 10 cm length may only be used to connect a leader to a fly line. If the leader is knotted, the minimum distance between the knots is 30 cm, hanging freely.
28.3. Neither sinking nor floating devices may be added to the leader
28.4. A maximum of 3 micro rings (leader rings) of a maximum outer diameter of 3 mm can be used. A maximum of 3 knots can be joined at a micro ring, they are considered as 1 knot (tbc).
28.5. Droppers may only be used to attach flies whenever more than 1 fly is used by the competitor during that competition.

Tihi83

Hero member
Učlanjen(a)
18.10.2011.
Broj reagovanja
0
maric je napisao(la):
I to da li sam bio pristrasan nema blage veze sa tim. Mene je vas stav izrevoltirao. Isto tako ni Oholog nisam osudio kad je pecao na Gradcu u februaru. Zna dobro moje misljenje i sta sam mu rekao ispred Nesine gajbe i da ja ne bih nikada isao da lovim klena u februaru na Gradcu tj donjem toku. Jesam li i tu bio pristrasan a znas dobro da su ga svi napadali.
Kako te nas stav izrevoltirao kad ga tad nisi ni zanao?

I opet brkas pojmove, pecanje u februaru nije zabranjeno ni jednom tackom i ne vidim kojim pravom mozes Oholog optuziti!!!

Pecanje na indikator je zabranjeno, pecanje na dva cvora je zabranjeno, pecanje na woem-a je zabranjeno!!!

Razlika je ogromna!!!!

Sent from my iPad using Tapatalk

Tihi83

Hero member
Učlanjen(a)
18.10.2011.
Broj reagovanja
0
maric je napisao(la):
Pa covece ti se sve vreme okreces na Brkove i Mitin prekrsaj jbt. Cujes li ti sebe. Ja sam samo hteo da stavim tacku na to i nista vise. Nigde nisam naveo da je Pravilnik los sto je zabranio brkove jbt. Ja sam rekao da smo hendikepirani sto se tice nekih drugih varijanti predveza i ostalih stvari.
Ti ocigledno ne zelis da shvatis. Mantras svoju pricu jer mislis da si najpametniji. Ko je uopste pitao Amere aludirajuci na nas Pravilnik jbt. Ja sam samo pitao da je Fips legalno a znam da nas Pravilnik nije uskladjen sa Fipsom ali isto tako ne mogu da dozvolim vase tumacenje koje kaze da se ne sme mazati itd a lepo se odnosi da ne mozes dodavati nikakva sranja na predvez. Vase tumacenje tog clana je pogresno. Sta je tesko priznati pogresili smo.
Kao sto neko kaze ne moze extended body a ti kazes moze ne znaci da si ti pogresio jbt.
Samo mi ciatiraj gde sam ja pre tebe juce i danas pomenuo Mitu?!

Ali posto sa tobom ne moze drugacije i ti ne znas sta pises ja cu ti objasniti.

Moj post #673 gde sam se sinoc ukljucio u raspravu, nigde ne pominjem Mitu.

Ti ga pomines u svom postu #667,#668,#674

Ja opet ne zeleci da idem na pricu o Miti, kuliram tvoje pominjanje Mite u predhodna tri posta, i u svom postu #675 opet se vracam na temu!

Ti opet u svojim postovima #676 i #681 konstantno provlacis Mitu kroz pricu i upacujes ga u raspravu, da bi meni u svom sledecem postu napisao kako SAMO I MITI PRICAM!!!

Da li si ti normalan i da li uopste znas sta pises???

Ja po ovome mogu samo konstatovati da nisi normalan!!!!

maric

Hero member
Učlanjen(a)
11.05.2009.
Broj reagovanja
603
Tihi83 je napisao(la):
Kako te nas stav izrevoltirao kad ga tad nisi ni zanao?

I opet brkas pojmove, pecanje u februaru nije zabranjeno ni jednom tackom i ne vidim kojim pravom mozes Oholog optuziti!!!

Pecanje na indikator je zabranjeno, pecanje na dva cvora je zabranjeno, pecanje na woem-a je zabranjeno!!!

Razlika je ogromna!!!!

30.mart 2015

TIHI: Jos bi dodao, Mita je sam dao povod za to i jasno nama svima rekao da je znao sta radi i da je to namerno uradio!!! Mislim na prekrsaj koji je uradio, jer je kako je sam reko nas pravilnik glup!!!
I ja se licno zalazem za njegovu diskvalifikaciju jer je od 15 takmicara pokusao da napravi magarce jer postuju pravila!!!

Maric: Tihi opet padas u vatru. Ja ne branim nikoga kazem da treba da se kazni ali ne diskvalifikacija..Pa po kojim pravilima si pecao nego po Fipsovim koja su prepisana za nas pravilnik Ali i tu je doslo do loseg Prevoda. i sam delegat je rekao vi to niste culi al ja jesam posto sam bio u komisiji da treba videti u Fipsovim pravilima i da mozda nisu dobro prevedena ili protumacena zato ne brkaj babe i żabę. To Mitu ne oslobadja kazne naravno.

Pa ko kaze da sam osudio OHOLOG??? Tihi opet spinujes.

29.11.  Appendages that alter the original concept of an artificial fly or bodies made of moulded/shaped plastic, moulded/shaped silicone or moulded/ shaped rubber are banned (moulded/shaped imitations of worms, eggs, baitfish, maggots, twisters…). Round material is acceptable, as it is extruded.

Evo ti izvod iz clana za Worma itd. Gde pise da ne mogu brkovi?

Tihi83

Hero member
Učlanjen(a)
18.10.2011.
Broj reagovanja
0
maric je napisao(la):
Pa covece ti se sve vreme okreces na Brkove i Mitin prekrsaj jbt. Cujes li ti sebe. Ja sam samo hteo da stavim tacku na to i nista vise. Nigde nisam naveo da je Pravilnik los sto je zabranio brkove jbt. Ja sam rekao da smo hendikepirani sto se tice nekih drugih varijanti predveza i ostalih stvari.
Ti ocigledno ne zelis da shvatis. Mantras svoju pricu jer mislis da si najpametniji. Ko je uopste pitao Amere aludirajuci na nas Pravilnik jbt. Ja sam samo pitao da je Fips legalno a znam da nas Pravilnik nije uskladjen sa Fipsom ali isto tako ne mogu da dozvolim vase tumacenje koje kaze da se ne sme mazati itd a lepo se odnosi da ne mozes dodavati nikakva sranja na predvez. Vase tumacenje tog clana je pogresno. Sta je tesko priznati pogresili smo.
Kao sto neko kaze ne moze extended body a ti kazes moze ne znaci da si ti pogresio jbt.
Gde nas pravilnik nije uskladjen sa FIPS-om, pitam te posto ne znam!

Uskladjenje i prevod je radio Mita, pa da vidimo sa njim gde je izgresio?

maric

Hero member
Učlanjen(a)
11.05.2009.
Broj reagovanja
603
Pa sad ti vidi da li je Maric od samog pocetka branio Mitu sto se tice brkova. I nemoj da ovaj narod obmanjujes i spinujes pricu jer ja dobro znam sta sam mislio i rekao.

PROTA71

Hero member
Učlanjen(a)
26.12.2007.
Broj reagovanja
249
Jedno pitanje za istaknutog radnika i trudbenika sportskog takmicenja u musicarenju republike nam Srbije, Tihomira Lukica...
- Ko je na*ebao 2015, ucemu i kako??

I jedna konstatacija a po cinjenicama Zakona, potocna pastrmka je u zabrani lova u petiodu od 1.10-1.03...nema kolaterala, nema drugacijeg tumacenja, rupa u zakonu!!! Nije bilo ni placene republicke dozvole za datu godinu pa prema tome vise prestupa koji su za osudu i po babi i po stricevima, ali "bratski"ocigledn9 bas i ne!!!??
Inace ima mnogo boljih terena za selektivan lov krupnog klena od Gradca na Kolubari oko Lazarevca (sto je mnogo blize Beogradu)nadam se da se bar u tome slazemo..
Ako je moguce barem neko misljenje uvazenog sagovornika..
Veliki pozdrav svim ucesnicima Lige 2017.

Послато са LG-D373 уз помоћ Тапатока

maric

Hero member
Učlanjen(a)
11.05.2009.
Broj reagovanja
603
Tihi83 je napisao(la):
Gde nas pravilnik nije uskladjen sa FIPS-om, pitam te posto ne znam!

Uskladjenje i prevod je radio Mita, pa da vidimo sa njim gde je izgresio?

Pa nije uskladjen jbt kad ti dodjes i kazes ne moze da se maze Ginkom ili Miculinom predvez i sighter a po Fipsu moze. Pa lud li si sve te jebalo.

maric

Hero member
Učlanjen(a)
11.05.2009.
Broj reagovanja
603
Ne mozes bukvalno da prevedes Fipsov Pravilnik i taj clan ubacis u nas Pravilnik i onda da prevod tog  clana tretiras drugacije nego sto ga oni tumace. Jel kontas gde gresis??? Sve je ok samo razlicito tumacenje imamo a to nije razlog da govoris da nisam normalan.

Tihi83

Hero member
Učlanjen(a)
18.10.2011.
Broj reagovanja
0
maric je napisao(la):
30.mart 2015

TIHI: Jos bi dodao, Mita je sam dao povod za to i jasno nama svima rekao da je znao sta radi i da je to namerno uradio!!! Mislim na prekrsaj koji je uradio, jer je kako je sam reko nas pravilnik glup!!!
I ja se licno zalazem za njegovu diskvalifikaciju jer je od 15 takmicara pokusao da napravi magarce jer postuju pravila!!!

Maric: Tihi opet padas u vatru. Ja ne branim nikoga kazem da treba da se kazni ali ne diskvalifikacija..Pa po kojim pravilima si pecao nego po Fipsovim koja su prepisana za nas pravilnik Ali i tu je doslo do loseg Prevoda. i sam delegat je rekao vi to niste culi al ja jesam posto sam bio u komisiji da treba videti u Fipsovim pravilima i da mozda nisu dobro prevedena ili protumacena zato ne brkaj babe i żabę. To Mitu ne oslobadja kazne naravno.

Pa ko kaze da sam osudio OHOLOG??? Tihi opet spinujes.

29.11.  Appendages that alter the original concept of an artificial fly or bodies made of moulded/shaped plastic, moulded/shaped silicone or moulded/ shaped rubber are banned (moulded/shaped imitations of worms, eggs, baitfish, maggots, twisters…). Round material is acceptable, as it is extruded.

Evo ti izvod iz clana za Worma itd. Gde pise da ne mogu brkovi?

Da li ti znas uopste koja kazna sleduje za pecanje na nedozvoljen pribor???

Posto neznas kako vidim, moram se opet praviti pametan i nauciti te!

b9af1d18c4fb67e396c374f891b51d83.jpg

Znaci ja ne trazim DISKVALIFIKACIJU IZ LIGE!!!

Vase licno nagadjanje, vec postovanje Clana 36. pravilnika saveza sportskih ribolovaca Srbije!!! Opet pokusavas da izmisljas!!!

oholi

Moderator
Urednik
Učlanjen(a)
16.12.2007.
Broj reagovanja
1.682
PROTA71 je napisao(la):
Jedno pitanje za istaknutog radnika i trudbenika sportskog takmicenja u musicarenju republike nam Srbije, Tihomira Lukica...
- Ko je na*ebao 2015, ucemu i kako??

I jedna konstatacija a po cinjenicama Zakona, potocna pastrmka je u zabrani lova u petiodu od 1.10-1.03...nema kolaterala, nema drugacijeg tumacenja, rupa u zakonu!!! Nije bilo ni placene republicke dozvole za datu godinu pa prema tome vise prestupa koji su za osudu i po babi i po stricevima, ali "bratski"ocigledn9 bas i ne!!!??
Inace ima mnogo boljih terena za selektivan lov krupnog klena od Gradca na Kolubari oko Lazarevca (sto je mnogo blize Beogradu)nadam se da se bar u tome slazemo..
Ako je moguce barem neko misljenje uvazenog sagovornika..
Veliki pozdrav svim ucesnicima Lige 2017.

Послато са LG-D373 уз помоћ Тапатока
Posto se ovde mene dotices da odgovorim na jedan deo tvoje lazi. Mali savet, pazljivo citaj i citaj i izmedju redova

Tada sam imao izvadjenu dozvolu jer drugacije ne bih pecao. I ja kad odem na pecanje ja pecam, nisam nigde sem na pecanju-skroz transparentno (tvoja omiljena rec)

maric

Hero member
Učlanjen(a)
11.05.2009.
Broj reagovanja
603

Ti ako si ovde mislio na to sto si gore napisao ja cu da se ubijem odmah. Posle si promenio plocu. A i ako si mislio tako kako si rekao onda se izvinjavam, i nek bude da si bio za crveni karton i kaznu. Ja ne znam jel bilo jos sta od tih kazni i jel Mita jos nesto placao. Ali kazem jos jednom Mita je nebitan lik vise jbt to je bilo pre 2 god.
Navedi mi po FIPSU gde su zabranjeni BRKOVI i zavrsavamo posto vidim da ne kapiras nista.

maric

Hero member
Učlanjen(a)
11.05.2009.
Broj reagovanja
603
Jer koliko vidim brkovi jos uvek ni do dan danas regulisani FIPS ovim pravilnikom. Nasim jesu i to je dobro.

Baki-Pa

Hero member
Učlanjen(a)
12.09.2013.
Broj reagovanja
1
Dobro se sećam da je Tihi tražio najdrastičniju kaznu 2015. Mogu to da iskopam ali, jednostavno, nemam nameru. Slažem se sa njim da se neko kazni ako prekrši pravilnik, apsolutno. Pravilnik tada nije bio precizan kao ovaj sada i nije bilo osnova za neku kaznu.Traženje drastične kazne kada je sve bilo u povoju, kada se trebalo krenuti iz gotovo ničega je suludo. Znam da me je dotični stavio na ignore pa ne vidi šta pišem, ali mi i nije cilj da on to pročita, već mi je cilj da pročitaju ostali članovi foruma i vide šta se ovde dešava.

Vrh Dno