Baki razumecu tvoj post pokusajem da posle raznih sranja zapocnes neko novo poglavlje na forumu, pa cu samo zato sto se nadam da si se dobro presabrao pokusati da ti prenesem svoje misljenje i vidjenje nekih stvari, kao i jasne i precizne informacije gde njima raspolazem!!!
Baki-Pa je napisao(la):
Prvi deo ovog posta je tačan. Takmičiš se da bi se takmičio a ne družio, i tu treba napraviti razliku. Prvih pet idu na svetsko prvenstvo i to je, samim tim, dovoljan motiv. Ako druženje dođe uz to, to je bonus. Gde je takmičenje tu je i rivalitet, kod nas se to, nažalost, pretvori u nešto mnogo više.
Normalno je da ima rivaliteta, da ga nema liga nebi imala smisla, samo sto takmicari svoj rivalitet i zelju za uspehom treba da ogranice na pravilnik i ostanu u njegovim okvirima!
Baki-Pa je napisao(la):
Što se tiče lige, u samom startu je napravljeno niz grešaka ( govorim od 2015. pa na dalje ) tj. od kada je počelo redovno održavanje iste. Razlog tih grešaka je, jednostavno, neiskustvo u sprovođenju takmičarskog ribolova, u ovom slučaju, mušičarskog. To se polako ispravlja, pre svega, uvođenjem novog pravilnika, i samoedukacijom takmičara. Kako se do toga dolazilo i šta se u međuvremenu dešavalo je manje važno.
Ovo je mnogo bitna tema i ne znam zasto je zaobilazimo, ostala je nedorecena jos od 2015. Mene veoma zanima sta su to greske proslosti koje vidite, ne samo ti vec i svi drugi, mozda ih nismo sve otklonili, ajde da otkljucamo tu pandorinu kutiju. Mozda sve nisu ispravljene a kroz ovu diskusiju mozemo doci do njih i ispraviti ih!
Baki-Pa je napisao(la):
To se polako ispravlja, pre svega, uvođenjem novog pravilnika, i samoedukacijom takmičara. Kako se do toga dolazilo i šta se u međuvremenu dešavalo je manje važno.
Ovde se vec debelo ne slazem sa tobom jer koliko vidim o nekim stvarima ili nisi dovoljno obavesten ili nisi lepo interpretirao. Nema nikakvog novog pravilnika, pravilnik je stari samo u nekim segmentima doradjen u nekim preciznije definisan jer su se u starom nasle rupe.
Da se dobro razumemo rupe uvek postoje po principu koji je bio opste prihvacen ovde na forumu a to je"ako ne pise da je zabranjeno onda je dozvoljeno" sto uopste nije tacan nacin na koji treba tumaciti pravilnik. Ako imamo nekog ko hoce da busi i da trazi rupe u pravilniku mi mozemo imati iste probleme i ove godine u ligi, kao i u buducnosti!!! Ali to se ne ispravlja tako sto se zbog svakog ko nadje rupu(a moze koliko hoce)menja pravilnik, vec se takvi rupari kaznjavaju crvenim kartonima sto do sada nije bio slucaj!!! A onda kad jednu godinu kiksnu zbog svog pametovanja sledecu ce da budu kao devojcice!
Baki-Pa je napisao(la):
Sada imamo vrlo precizan pravilnik, pravila su za sve ista, svi takmičari su dužni da ga poznaju i da ga se striktno pridržavaju.
I ovde moram da stavim akcenat!!! Oduvek imamo pravilnik koji je trebao biti jednak za sve, i oduvek su pravila bila ista za sve, za to sto to tako nije bilo nije kriv pravilnik!!! Nastali problemi nemaju nikakve veze sa pravilnikom. Opet da objasnim svima kojima nije dovoljno jasno a i novim clanovima.
Mi smo 2015god. pre pocetka lige imali ispravan, legalan, i apsolutno primenjljiv pravilnik koji je usvojen u Savezu sportskih ribolovaca Srbije, to sto taj pravilnik nije bio 100% uskladjen sa FIPS-om nemenja njegovu legalnost i ispravnost ni po kom osnovu za takmicenja u Srbiji pod okriljem saveza sportskih ribolovaca Srbije. Svako takmicar koji hoce da se takmici u musicarskoj ligi Srbije mora postovati taj pravilnik kao sveto pismo bez obzira na nivo njegove uskladjenosti sa drugim svedskim pravilnicima!!!
I ajde da ne polemisemo o pravilniku oduvek imamo dobar i jasan pravilnik ko hoce da ga busi busice ga!!!
Baki-Pa je napisao(la):
Ono što je rekla-kazala i uglavnom neistina, je da neko pokušava da uništi tu ligu zbog "lične sujete". To nije tačno, čak bi se moglo posumnjati u sujetu onih koji su u nekoj organizaciji te lige ili se motaju oko nje. Mišljenja su oko toga podeljena i svako ima pravo na svoje.
Ovo je tvoje licno misljenje, znam da ne raspolazes nikakvim informacijam iz samog udruzenja ili su informacije koje imas mnogo sture i povrsne kad mozes ovako nesto izjaviti toliko samouvereno! Ovo ti kazem da se preispitas da li je ono sto znas dovoljno da tvrdis nesto! Ja nikog necu optuziti i niukoga necu uperiti prst ali da ima direktnih i indirektnih busenja ima...
Baki-Pa je napisao(la):
Pošto je Tihi to uopšteno i prilično šturo objasnio nekom "da ne stekne pogrešan utisak", sada ga pitam šta je to on uradio za ligu i šta očekuje da mi, koji nismo direktni učesnici lige tj. takmičari, uradimo da bi ta liga bila što bolja i organizovanija.
Posto mi nikad nije bila namera samo promocije i velicanja samog sebe necu ti posati moje zasluge za samu ligu, sve sto sam uradio uradio sam zbog musicarenja u Srbiji i dao moj mali doprinos da to profunkcionise i zivi. Jedino cime cu se pohvaliti je da sam osnovao klub koji vec tri godine za redom ima ucesce u ligi i dosad je svake godine u svoje vetrine unosio po koji pehar, i ima iza sebe jedno veliko svetsko takmicenje na kojem je njegov takmicar ostvario veoma zadovoljavajuci rezultat!!!
A sad najzanimljivi deo, sta je to sto vi mozete uraditi za ligu i takmicarsko musicarenje u Srbiji.
Pre neki dan sam pomenuo jednu stvar pa cu je i sad ponoviti, svi zainteresovani se mogu preko nekog kluba licencirati kao sudije i doci da taj posao odrade bez nadoknade a finansiska sredstava koja su im namenjen kao sudijama se mogu odreci u korist musicarske sekcije. Mozete doci na svako takmicenje i uzeti ucesce kao sudije meraci, jer liga nismo nas 14,16 koji se takmicimo vec svi ljudi koji se angazuju i ukljuce u nju, kroz tako omasovljenje bi ste pomogli da se i drugi klubovi prikljuce, i o nekoj jakoj ligi mozemo pricati kad svi vi uzmete ucesce i napravimo ligu sa 100 musicara na vodi, nije bitno koliko se takmici! Mozete pomoci tako sto necete dolaziti na forume traziti pare od saveza, pricati o stvarima koje ne znate izazivati svadje i razdor medju svima nama jer treba da budemo kao jedno! Kad prestanete da pravite klanove i struje(najveca glupost koju sam cu a istina je i ljudi se tim hvale da pripadaju nekoj struji musicara u Srbiji), kad batalite te klanove i struje bice nam mnogo bolje! Kad pisete o stvarima koje ne znate zaustavite prst na tastaturi pa pre nego sto stisnete enter dobrorazmislite!
Ovim poslednjim delom opet ne zelim da prozivam nikoga!!!
Ovo pisem samo da bi sami sa sobom rascistili neke stvari, od samog pocetka 2015 je bilo raznih prica od nema sanse da liga uspe, do nekih para koje su odma neki trazili od saveza ovde po forumu u februaru i martu kad jos nismo znali ni da li cemo uspeti da izguramo stvar i upirali prst u gospodina Boskovica!
Savez sportskih robolovaca Srbije je maksimalno pomogao, podrzao i izasao u susret udruzenje musicarskih klubova i sekcija na razne nacine, i mogu reci otvoreno i svima mnogo ste se prevarili svi koji ste sumnjali u savez!!!
Eto za pocetak toliko od mene...
Pozdrav Tihomir
Sent from my iPad using Tapatalk