MUSICARSKA LIGA ZMK SSRS 2017

oholi

Moderator
Urednik
Učlanjen(a)
16.12.2007.
Broj reagovanja
1.682
Baki, poenta je bila da je ovo nase cist entuzijazam. Radi svako od nas skoro sve o sopstvenom trosku.
To fudbaleri ne rade, naravno. Da su izvadili svoj kes igrali bi ko ljudi a ne ko babe. Samo je to poenta bila.
Pri tome, da od ovoga ima neke vajde finansijske, tek bi se ljidi onda zakrvili. Nista vise.

Sent from my ATH-AL00 using Tapatalk

ivke037

Hero member
Učlanjen(a)
11.06.2009.
Broj reagovanja
331
Baki-Pa je napisao(la):
Ako se plasiraju u prva tri mesta na svetskom, olimpijadi ili evropskom, dobiće i nacionalne penzije. To im i pripada po republičkom zakonu o sportu. Sada su svi sportovi izjednačeni što se toga tiče. Dobiće i plaketu zaslužnog građanina. Od predsednika države lično (ko god bio u tom trenutku ).  :yeswink:
Baki, da li su ovi moji iz Cigre dobili nacionalne penzije?

MMartic

Hero member
Učlanjen(a)
16.05.2006.
Broj reagovanja
149
Ja mislim da samo medalje iz Olimpijskih sportova donose nacionalnu sportsku penziju...

Sent from my HTC One_M8 using Tapatalk

PROTA71

Hero member
Učlanjen(a)
26.12.2007.
Broj reagovanja
249
Milanče je napisao(la):
Ja mislim da samo medalje iz Olimpijskih sportova donose nacionalnu sportsku penziju...

Sent from my HTC One_M8 using Tapatalk

Samo Olipijada, imam prijateljla koji ima upravo tu medalju osvojenu kao trener džudiste osvajača medalje i nacionalnu penziju po tom načelu.

MMartic

Hero member
Učlanjen(a)
16.05.2006.
Broj reagovanja
149
maric je napisao(la):
Evo ovako za one koji bi da ucestvuju. Troskovi : licenca 2500+ pregled 1000 + 6500 republicka i clanarina + 5000 kotizacija po musicaru + clanarina kluba ako se deli na 3 clana bude onda 4000 to je 19000 + ako bude trebalo da se plati za trenera to je jos 8300 po clanu ako ih ima trojica  ukupno 27300+ Gradac 2000 za dva dana + Visocica 1000+ smestaj Gradac 1000 minimum + smestaj Visocica 1000+ hrana i put koji nisu ispod 2000 po mestu pecanja. Oko 38.000 okvirno. Pa ti vidi za 3 dana. Ako ne bude trenerska onda 30.000 din otprilike ;)

Manje-više su ti tačni ovi podaci ali su skroz zbrkani, pa imam želju da ovo raščivijam ako nekoga interesuje...
Ako neko želi da učestvuje na državnom prvenstvu u mušičarenju:

1. Mora da bude član nekog ribolovačkog Udruženja, Kluba odnosno Sekcije pri Klubu/Udruženju
- članstvo kluba u SSRS košta 10.000din, a članstvo svake druge sportske Sekcije u SSRS košta 5.000din (znači ako je klub već član i ima recimo plovkaroše kao prijavljenu ekipu za takmičenje)

2. Klub za takmičara mora da plati takmičarsku licencu od 2.000din.

3. Klub mora imati licenciranog trenera i trenerska licenca košta 2.000din. Za sada jedan trener može u klubu da bude zadužen za više sekcija.

4. Za mušičare klub mora platiti kotizaciju od 5.000din po takmičaru za državno (izborno) takmičenje

5. Takmičar mora da obavi pregled kod Specijaliste za Sportsku Medicinu i dobije Potvrdu da je sposoban za takmičenje. Ovaj pregled košta od ništa (ako imate vezu) do par hiljada dinara (u zavisnosti da li laboratorijske preglede radite u privatnoj ili državnoj laboratoriji )

6. Naravno da takmičar mora imati Republičku dozvolu za ribolov koja košta 6.000din.

Sve u svemu samo stavke 5. i 6.  su obaveze pojedinca (čak i lekarske preglede često plaćaju klubovi u svim sportskim disciplinama). Mada bi svi ribolovci (pa samim tim i takmičari) svakako morali da imaju Republičku dozvolu...
Putni troškovi, prenoćište, hrana, dnevne dozvole u  revirima i ostali tekući troškovi su stvar dogovora između kluba i takmičara.

Ako klub nema sredstava (ili ne želi da ih stavi na raspolaganje) nažalost vrlo često takmičari sami finansiraju neke (a ponekad i sve) od ovih troškova, a u slučaju da se neko odluči da sam formira Klub/Udruženje to košta naravno i više...

MMartic

Hero member
Učlanjen(a)
16.05.2006.
Broj reagovanja
149
PROTA71 je napisao(la):
Samo Olipijada, imam prijateljla koji ima upravo tu medalju osvojenu kao trener džudiste osvajača medalje i nacionalnu penziju po tom načelu.

Da se razjasnimo - medalje sa Olimpijade, Svetskih i Evropskih prvenstava ali osvojene samo u Olimpijskim sportovima - znači onima koji se upražnjavaju na Olimpijadi...

Baki-Pa

Hero member
Učlanjen(a)
12.09.2013.
Broj reagovanja
1
Dakle ovako, penzije dobijaju svi olimpijski sportovi i ne olimpijski 1. kategorije. Ribolov spada u ne olimpijske 3. kategorije te im ne sleduju nacionalne penzije. Ovo je proverena i 100% tačna informacija. Izvinjavam se takmičarima i ostalima koji prate ovu temu, na dezinformaciji koju sam jutros napisao. Ako je za utehu, postaćete zaslužni građani.

dzolix

Full member
Učlanjen(a)
24.02.2016.
Broj reagovanja
0
Salex je napisao(la):
I dokopa se nacionalne penzije :)

Cak ni svi vidovi ribolova nisu podjednako kotirani, naprotiv...
  Cini mi se da se najvise ulaze u plovkarose , njih i najvise ima  a mislim evo na primjer neka osoba  ili reprezentacija npr u ribolovu osvoji neku od medalja na evropskom ili  svjetskom prvenstvu  onda bi trebala da drzava finansira tu osobu ili rep. za sljedecu sezonu, godinu, da plati troskove takmicenja putovanja  i pomogne nesto u opremi ,,, ako ta osoba kiksa  na sljedecim prvenstvima  onda se sve vraca na staro kao i prije..

Tihi83

Hero member
Učlanjen(a)
18.10.2011.
Broj reagovanja
0
Baki razumecu tvoj post pokusajem da posle raznih sranja zapocnes neko novo poglavlje na forumu, pa cu samo zato sto se nadam da si se dobro presabrao pokusati da ti prenesem svoje misljenje i vidjenje nekih stvari, kao i jasne i precizne informacije gde njima raspolazem!!!

Baki-Pa je napisao(la):
Prvi deo ovog posta je tačan. Takmičiš se da bi se takmičio a ne družio, i tu treba napraviti razliku. Prvih pet idu na svetsko prvenstvo i to je, samim tim, dovoljan motiv. Ako druženje dođe uz to, to je bonus. Gde je takmičenje tu je i rivalitet, kod nas se to, nažalost, pretvori u nešto mnogo više.

Normalno je da ima rivaliteta, da ga nema liga nebi imala smisla, samo sto takmicari svoj rivalitet i zelju za uspehom treba da ogranice na pravilnik i ostanu u njegovim okvirima!

Baki-Pa je napisao(la):
Što se tiče lige, u samom startu je napravljeno niz grešaka ( govorim od 2015. pa na dalje ) tj. od kada je počelo redovno održavanje iste. Razlog tih grešaka je, jednostavno, neiskustvo u sprovođenju takmičarskog ribolova, u ovom slučaju, mušičarskog. To se polako ispravlja, pre svega, uvođenjem novog pravilnika, i samoedukacijom takmičara. Kako se do toga dolazilo i šta se u međuvremenu dešavalo je manje važno.

Ovo je mnogo bitna tema i ne znam zasto je zaobilazimo, ostala je nedorecena jos od 2015. Mene veoma zanima sta su to greske proslosti koje vidite, ne samo ti vec i svi drugi, mozda ih nismo sve otklonili, ajde da otkljucamo tu pandorinu kutiju. Mozda sve nisu ispravljene a kroz ovu diskusiju mozemo doci do njih i ispraviti ih!

Baki-Pa je napisao(la):
To se polako ispravlja, pre svega, uvođenjem novog pravilnika, i samoedukacijom takmičara. Kako se do toga dolazilo i šta se u međuvremenu dešavalo je manje važno.

Ovde se vec debelo ne slazem sa tobom jer koliko vidim o nekim stvarima ili nisi dovoljno obavesten ili nisi lepo interpretirao. Nema nikakvog novog pravilnika, pravilnik je stari samo u nekim segmentima doradjen u nekim preciznije definisan jer su se u starom nasle rupe.

Da se dobro razumemo rupe uvek postoje po principu koji je bio opste prihvacen ovde na forumu a to je"ako ne pise da je zabranjeno onda je dozvoljeno" sto uopste nije tacan nacin na koji treba tumaciti pravilnik. Ako imamo nekog ko hoce da busi i da trazi rupe u pravilniku mi mozemo imati iste probleme i ove godine u ligi, kao i u buducnosti!!! Ali to se ne ispravlja tako sto se zbog svakog ko nadje rupu(a moze koliko hoce)menja pravilnik, vec se takvi rupari kaznjavaju crvenim kartonima sto do sada nije bio slucaj!!! A onda kad jednu godinu kiksnu zbog svog pametovanja sledecu ce da budu kao devojcice!

Baki-Pa je napisao(la):
Sada imamo vrlo precizan pravilnik, pravila su za sve ista,  svi takmičari su dužni da ga poznaju i da ga se striktno pridržavaju.

I ovde moram da stavim akcenat!!! Oduvek imamo pravilnik koji je trebao biti jednak za sve, i oduvek su pravila bila ista za sve, za to sto to tako nije bilo nije kriv pravilnik!!! Nastali problemi nemaju nikakve veze sa pravilnikom. Opet da objasnim svima kojima nije dovoljno jasno a i novim clanovima.

Mi smo 2015god. pre pocetka lige imali ispravan, legalan, i apsolutno primenjljiv pravilnik koji je usvojen u Savezu sportskih ribolovaca Srbije, to sto taj pravilnik nije bio 100% uskladjen sa FIPS-om nemenja njegovu legalnost i ispravnost ni po kom osnovu za takmicenja u Srbiji pod okriljem saveza sportskih ribolovaca Srbije. Svako takmicar koji hoce da se takmici u musicarskoj ligi Srbije mora postovati taj pravilnik kao sveto pismo bez obzira na nivo njegove uskladjenosti sa drugim svedskim pravilnicima!!!

I ajde da ne polemisemo o pravilniku oduvek imamo dobar i jasan pravilnik ko hoce da ga busi busice ga!!!

Baki-Pa je napisao(la):
Ono što je rekla-kazala i uglavnom neistina, je da neko pokušava da uništi tu ligu zbog "lične sujete". To nije tačno, čak bi se moglo posumnjati u sujetu onih koji su u nekoj organizaciji te lige ili se motaju oko nje. Mišljenja su oko toga podeljena i svako ima pravo na svoje.

Ovo je tvoje licno misljenje, znam da ne raspolazes nikakvim informacijam iz samog udruzenja ili su informacije koje imas mnogo sture i povrsne kad mozes ovako nesto izjaviti toliko samouvereno! Ovo ti kazem da se preispitas da li je ono sto znas dovoljno da tvrdis nesto! Ja nikog necu optuziti i niukoga necu uperiti prst ali da ima direktnih i indirektnih busenja ima...

Baki-Pa je napisao(la):
Pošto je Tihi to uopšteno i prilično šturo objasnio nekom "da ne stekne pogrešan utisak", sada ga pitam šta je to on uradio za ligu i šta očekuje da mi, koji nismo direktni učesnici lige tj. takmičari, uradimo da bi ta liga bila što bolja i organizovanija.

Posto mi nikad nije bila namera samo promocije i velicanja samog sebe necu ti posati moje zasluge za samu ligu, sve sto sam uradio uradio sam zbog musicarenja u Srbiji i dao moj mali doprinos da to profunkcionise i zivi. Jedino cime cu se pohvaliti je da sam osnovao klub koji vec tri godine za redom ima ucesce u ligi i dosad je svake godine u svoje vetrine unosio po koji pehar, i ima iza sebe jedno veliko svetsko takmicenje na kojem je njegov takmicar ostvario veoma zadovoljavajuci rezultat!!!

A sad najzanimljivi deo, sta je to sto vi mozete uraditi za ligu i takmicarsko musicarenje u Srbiji.
Pre neki dan sam pomenuo jednu stvar pa cu je i sad ponoviti, svi zainteresovani se mogu preko nekog kluba licencirati kao sudije i doci da taj posao odrade bez nadoknade a finansiska sredstava koja su im namenjen kao sudijama se mogu odreci u korist musicarske sekcije. Mozete doci na svako takmicenje i uzeti ucesce kao sudije meraci, jer liga nismo nas 14,16 koji se takmicimo vec svi ljudi koji se angazuju i ukljuce u nju, kroz tako omasovljenje bi ste pomogli da se i drugi klubovi prikljuce, i o nekoj jakoj ligi mozemo pricati kad svi vi uzmete ucesce i napravimo ligu sa 100 musicara na vodi, nije bitno koliko se takmici! Mozete pomoci tako sto necete dolaziti na forume traziti pare od saveza, pricati o stvarima koje ne znate izazivati svadje i razdor medju svima nama jer treba da budemo kao jedno! Kad prestanete da pravite klanove i struje(najveca glupost koju sam cu a istina je i ljudi se tim hvale da pripadaju nekoj struji musicara u Srbiji), kad batalite te klanove i struje bice nam mnogo bolje! Kad pisete o stvarima koje ne znate zaustavite prst na tastaturi pa pre nego sto stisnete enter dobrorazmislite!

Ovim poslednjim delom opet ne zelim da prozivam nikoga!!!

Ovo pisem samo da bi sami sa sobom rascistili neke stvari, od samog pocetka 2015 je bilo raznih prica od nema sanse da liga uspe, do nekih para koje su odma neki trazili od saveza ovde po forumu u februaru i martu kad jos nismo znali ni da li cemo uspeti da izguramo stvar i upirali prst u gospodina Boskovica!

Savez sportskih robolovaca Srbije je maksimalno pomogao, podrzao i izasao u susret udruzenje musicarskih klubova i sekcija na razne nacine, i mogu reci otvoreno i svima mnogo ste se prevarili svi koji ste sumnjali u savez!!!

Eto za pocetak toliko od mene...

Pozdrav Tihomir

Sent from my iPad using Tapatalk

maric

Hero member
Učlanjen(a)
11.05.2009.
Broj reagovanja
603
Moram i ja neki pehar u vEtrinu da stavim ;) salim se malo. Lepo si ti to obrazlozio. Nemam primedbe. Mozda cu imati neko pojasnjenje ali otom potom ;)

Salex

Junior member
Učlanjen(a)
11.02.2012.
Broj reagovanja
8
dzolix je napisao(la):
  Cini mi se da se najvise ulaze u plovkarose , njih i najvise ima  a mislim evo na primjer neka osoba  ili reprezentacija npr u ribolovu osvoji neku od medalja na evropskom ili  svjetskom prvenstvu  onda bi trebala da drzava finansira tu osobu ili rep. za sljedecu sezonu, godinu, da plati troskove takmicenja putovanja  i pomogne nesto u opremi ,,, ako ta osoba kiksa  na sljedecim prvenstvima  onda se sve vraca na staro kao i prije..

Bas tako, na plovkarose sam i mislio, a tu su i sarandzije, i to je tako zbog masovnosti...

Baki-Pa

Hero member
Učlanjen(a)
12.09.2013.
Broj reagovanja
1
Tihi, opet klasična zamena teza. Ako je prerađen stari pravilnik, to znači da je nov.
Drugo, ako si mislio da pokušavam da otvorim neko "novo poglavlje" u dijalogu s tobom, opet si se zeznuo.S tobom mogu samo "službeno" što upravo i radim.
Gde je bila greška 2015? U ne poznavanju pravilnika od strane takmičara, što je dovelo do toga da GLASATE ZA IZBACIVANJE TAKMIČARA IZ LIGE. Kako mogu takmičari da izbace nekog iz lige? To radi FORUM SSRS-a. Da je dotični takmičar hteo da to istera do kraja, bilo bi u njegovu korist ali bi bio suspendovan do okončanja procesa, što znači da bi mu ta sezona propala. Vi tu niste imali ni jedan osnov da ga kaznite, pogotovo da mu izbrišete rezultate prethodnih kola. Ajde u tom kolu kad je uslikan još i nekako, mada nema nikakvog osnova.
Pravilnik se tumači baš onako kako sam napisao, što nije zabranjeno, dozvoljeno je. NE MOŽE NIŠTA DA SE PODRAZUMEVA. Da bi nekoga kaznio, moraš imati uredbu ili član u pravilniku po kom ćeš to uraditi i to na kraju obrazložiti FORUM-u.
Kad smo već kod forum-a, dobar deo njega su moji dobri poznanici, neki od njih i prijatelji, pa te molim da više ne brboćeš o tome kakve informacije posedujem.
Ako ima "bušača", kako ih nazivaš, objavi njihova imena. Ovo uopšteno pričanje me navodi na sumnju da oni postoje samo u tvojoj glavi. Ko su ti ljudi čiji je lični interes da sruše ligu? Šta je tu njihov lični interes? Ko uopšte može da ima interes u mušičarskoj ligi?
Što se tiče pomoći ligi, ako očekuješ da neko polaže sudijski ispit pa onda odsudi ligu ili deo nje, onda si dobrim delom u zabludi. Radne obaveze mnogih od nas nam ne dopuštaju takav luksuz da odvojimo dva-tri dana za takmičenje. O finansijskom momentu neću ni da pričam.Ako si očekivao neku donaciju u smislu novca, to opet pada u vodu iz više razloga. Mogu da dođem, i verujem da ću uspeti ove godine, da budem sudija merač na Gradcu ili negde bliže i to samo jedan dan. Dva teško da ću sastaviti, možda ako budem na godišnjem odmoru.
Na kraju, tvoja retorika isuviše podseća na retoriku dotičnog gospodina Boškovića, koga ti obožavaš a koji je po mojim standardima jedan običan hohštapler. Naravno, ovo ne znači automatski da si i ti takav, samo me puno asocira.
  Toliko za sada, odoh da vezujem muve.

emporio djuzini

Senior member
Učlanjen(a)
21.07.2010.
Broj reagovanja
0
1. Mora da bude član nekog ribolovačkog Udruženja, Kluba odnosno Sekcije pri Klubu/Udruženju
- članstvo kluba u SSRS košta 10.000din, a članstvo svake druge sportske Sekcije u SSRS košta 5.000din (znači ako je klub već član i ima recimo plovkaroše kao prijavljenu ekipu za takmičenje)

Bilo je 2015. Godine
Od 2016. Iznos clanarine je 12.000 dinara

Vrh Dno