Ma ja sam imao neke ciklide, oprostite na neznanju kojoj porodici pripadaju, plave straftaste, zute, tigraste...po meni kao da ih i nemam, kad god pogledam akvarijum, on prazan, svaka ribica se sakrila i nema sanse da je nadjes, jedna se sakrila u cup, jedna iskopla izmedju kamenja i tu citi, jebes takve ribice, ja uzivam dok ih gledam, ali sa njima nije bilo uzivanja, kad pridjes akvarijumu, toliko se uznemire da ako si slucajno ih uhvatio da su izasle iz skrovista, kao da ih udari infarkt tuku glavom gde stignu samo da pogodo skroviste pa pobegnu. Proslo nekoliko meseci, ja se malo udubim u akvarijum kad mali ciklidi velicine 1cm, u jebote od kud ovo, one su se izmrestile da ja nisam ni znao. Nisu mi se svideli zbog svoje tjanstvenosti i odlucio sam da ih zamenim piranama mesozderima, koje sam drzao dve godine i zabatalio prodao sam ih nekom liku iz Sapca koji se bavi uredjivanjem akvarijuma po stanovima, kaficima...Razlog prodaje:
1.jele su vise nego ja
2.ako kupujem 20 pilica, sada kupujem 40 jer one pojedu pola
3.koliko im bacis toliko mogu da jedu
I posle njih je akvarijum detaljno ociscen, jer su kenjale ko slonovi, a muljare nisam smeo da ubacim. Jednom sam ubacio one acitruse, kako ih neki zovu djavoli, mislio sam da ce da ih pojedu ali nema sanse, ta riba ima neke bodlje na sebi kako se i branio, jedina riba koja je prezivela sa piranama. Kad sam se resio mesojeda kupio sam cetri diskusa, ta cetri su zivela godinu dana dok nisu formirali parove, ko na klinac 3 muzjaka i jedan zenka, onaj koji je bio najjaci osvojio je zenku i mnogo brze napredovao od osltalih do ih nije poubijao. Tako su ostala samo dva koja sada imaju velicinu osrednjeg tanjira. Do sada sam imao gomilu riba ali ova mi je nekako prirasla za srce!