Musicari i akvaristika (ciklidi)

witch

Hero member
Učlanjen(a)
23.11.2005.
Broj reagovanja
9
Ja bih na Ciklidi.org otvorio temu "Diskusi su kraljevi akvarijuma i ciklida", ali me mrzi da se bakcem sa afro-cesmarosima.
Pozdrav svim akvaristima!

witch

Hero member
Učlanjen(a)
23.11.2005.
Broj reagovanja
9
Ako je to istina, a Laki je obazavalac africkih ciklida, uz to smo i potpuno skrenuli s teme, obrisace ovo! Sta ce ti samo dva? Par? Ili me zajebavas? I Milance je gajio diskuse. Vidis, tri musicara gaje diskuse. To ipak ima veze sa musicarenjem. Objasnicu to. Ali kasnije. Ubice me Lucky.

lucky

Founding father
Urednik
Učlanjen(a)
14.11.2005.
Broj reagovanja
3
I ova tema je kranje zaimljiva, iseci cu delove i nastavljamo o ciklidima! (i diskusi su ciklidi, odvratni :), ali ciklidi)

witch

Hero member
Učlanjen(a)
23.11.2005.
Broj reagovanja
9
Necu da se svadjam sa afro-cesmovacosima. Dovoljno je malo prelistati akvaristicke sajtove, da i totalni laik ukapira razliku izmadju top-akvaristike(gajenje diskusa) i ,blago receno, pocetnickih eksperimenata sa afrikancima. Po meni, to je kao kad bi uporedjivali musicarenje i cekanje na glistu. Protivnik sam mesanja ovakvih tema sa musicarenjem i zato molim Lakija da ovo prebaci negde. Najbolje na www.ciklidi.org.

sumadinac

Hero member
Učlanjen(a)
30.01.2006.
Broj reagovanja
164
Kako sta ce mi samo dva, ovaj par je star tri godine, vec im i ovaj akvarijum postaje tesan iako je od 150litara, vrlo brzo su porasli posto su uglavnom rolali artemiju, jer uvek u mrestilistu ostaje visak, mada sam uzeo jednu ogromnu konzervu mislim da ima 2kg. Rasli su ko tovljenici, sada sam ih jedna navikao na onu hranu za diskuse industrijsku crvenu. Vec dva puta su pokusavali da se izmreste, mislim izmrestili su se, ali na liskama vodene nane, cim se izvale i odvoje od liske, padaju na dno i vise ih nema, nemam pojma sta je u pitanju, mada i nemam toliko vremena za njih burazer ih gleda ko oci u glavi!

ducia

Senior member
Učlanjen(a)
26.11.2005.
Broj reagovanja
0
Mix-e vidi se da o AQ-ristici znas mnogo manje nego o musicarenju. Hvataj se za svoj stap i na vodu, a diskusiju o AQ-ristici ostavi ljudima koji znaju bar ponesto o tome.

witch

Hero member
Učlanjen(a)
23.11.2005.
Broj reagovanja
9
Znam koliko znate. Kad udjem na domace akvaristicke sajtove smuci mi se, povracam. Startujes coveka (mene)koji je u svojim akvarijumima drzao: Salmo macedonicus, Leuciscus cephalus, Rutilus rutilus, Ephemera danica, Seratella ignita, Perla bipunctata, Potamophylax latipennis, Cloeon simile, Pickino poklopcus, Symphysodon aequifasciata, Kurco lomus, itd. Bolje cuti, kenjaj i brzine menjaj. Ne poznajem te, Ducia, ali sam siguran da i ne znas sta je ovo sto sam nabrojao. Jesam li u pravu. Ako nisam, duboko ti se izvinjavam.
Laki, sta ces sad. Opet skretanje s teme i opet neki ..... zalutao na moj teren.

ducia

Senior member
Učlanjen(a)
26.11.2005.
Broj reagovanja
0
Izvinjenje prihvaceno!!!
soska pastrmka - Salmo marmoratus
klen - Leuciscus cephalus
bodorka - Rutilus rutilus

Ostalo su ti vasi musicarski insekti i larve insekata koji me nikada nisu interesovali, ali kad su ribe u pitanju daj neki tezi zadatak.
Mislim da se vidi ko je zalutao na ciji teren.

lucky

Founding father
Urednik
Učlanjen(a)
14.11.2005.
Broj reagovanja
3
Da da, Diskusi su kraljevi akvarijuma kao sto sam ja Frank Sinatra! Nekako sam diskuse uvak smatra za turbo-folk. Lepi (kao), sareni, podgojeni i jezivo dosadne ribe! Zao mi je sto spadaju u ciklide i tako kvare ovu divnu porodicu riba! Posto pricamo o ciklidima, ja imam dva akvarijuma u kojima su Tropheusi bre (u jednom, u drugom su Malawi ciklidi, tzv. M'bune) . Eeee to je riba, nema bolje. Evo dok pisem imam prvi mrest. Ako Mix budes dobar i ne urocis me, pa zenka neiznese, dacu ti par komada da ulepsas akvarijum. Pogotovu kada budu porasli pa pobiju te diskuse. Ima zahvalan da mi budes!

sumadinac

Hero member
Učlanjen(a)
30.01.2006.
Broj reagovanja
164
Ma ja sam imao neke ciklide, oprostite na neznanju kojoj porodici pripadaju, plave straftaste, zute, tigraste...po meni kao da ih i nemam, kad god pogledam akvarijum, on prazan, svaka ribica se sakrila i nema sanse da je nadjes, jedna se sakrila u cup, jedna iskopla izmedju kamenja i tu citi, jebes takve ribice, ja uzivam dok ih gledam, ali sa njima nije bilo uzivanja, kad pridjes akvarijumu, toliko se uznemire da ako si slucajno ih uhvatio da su izasle iz skrovista, kao da ih udari infarkt tuku glavom gde stignu samo da pogodo skroviste pa pobegnu. Proslo nekoliko meseci, ja se malo udubim u akvarijum kad mali ciklidi velicine 1cm, u jebote od kud ovo, one su se izmrestile da ja nisam ni znao. Nisu mi se svideli zbog svoje tjanstvenosti i odlucio sam da ih zamenim piranama mesozderima, koje sam drzao dve godine i zabatalio prodao sam ih nekom liku iz Sapca koji se bavi uredjivanjem akvarijuma po stanovima, kaficima...Razlog prodaje:
1.jele su vise nego ja
2.ako kupujem 20 pilica, sada kupujem 40 jer one pojedu pola
3.koliko im bacis toliko mogu da jedu

I posle njih je akvarijum detaljno ociscen, jer su kenjale ko slonovi, a muljare nisam smeo da ubacim. Jednom sam ubacio one acitruse, kako ih neki zovu djavoli, mislio sam da ce da ih pojedu ali nema sanse, ta riba ima neke bodlje na sebi kako se i branio, jedina riba koja je prezivela sa piranama. Kad sam se resio mesojeda kupio sam cetri diskusa, ta cetri su zivela godinu dana dok nisu formirali parove, ko na klinac 3 muzjaka i jedan zenka, onaj koji je bio najjaci osvojio je zenku i mnogo brze napredovao od osltalih do ih nije poubijao. Tako su ostala samo dva koja sada imaju velicinu osrednjeg tanjira. Do sada sam imao gomilu riba ali ova mi je nekako prirasla za srce!

lucky

Founding father
Urednik
Učlanjen(a)
14.11.2005.
Broj reagovanja
3
Ciklidi su musicarenje u akvaristici, jednostavno nema bolje! Ja sam pocinjao sa obicnim ribicama, ali su mi se brzo zgadile, pa sam presao na cikide. Cuvao sam od pocetka africke mbune, i sada pored njih imam Tropheuse.
Neznam koje si druze Sumadinac cuvao, ali ciklid se retko plase, barem ovi africki. Diskusi su veoma plasljive ribe. Eto pre neki dan isao sam do Mixa i on sav raspamecen kaze dodje da vidis diskuse, samo moras da im se prisunjas da ih ne uplasis. hahahhaha, kao da sam krenuo da musicarem. Jebes takve ribe :)))

sumadinac

Hero member
Učlanjen(a)
30.01.2006.
Broj reagovanja
164
Laki nema pojma koji su u pitanju, ali cim se budem video sa burazerom moram da ga pitam, posto su ribe kod njega!

witch

Hero member
Učlanjen(a)
23.11.2005.
Broj reagovanja
9
Ti si bre, Lucky sramota za musicarski rod. I to nas, liberalni. Umesto da ga naselis ogromne akvarijume pastrmkama, klenovima, grgecima i stukama, gajis kedere. Znam da su ti vec dosadile te babune i mbambune i mbuvne. Je l' ti to Kunta Kinte poslao? Toliko su ruzne, kao da ih je na trokraku udicu pecao. No, toga si i ti vec svestan. Drago mi je sto ce se moji diskusi uskoro izmrestiti, a ti ces do tad poribiti Staro korito i osloboditi prostor za male tirkizne lepotane. Valjda ces znati da ih othranis do prodajne velicine. Ej, racunam na to!

piroman

Senior member
Učlanjen(a)
15.11.2005.
Broj reagovanja
0
Ko na stapu musicu ima, taj i diskuse u akvarijumu gaji, ko se casno i ljudski lovom na stuku bavi, taj i nemasnog SONY-a gaji. Samo varalica ima pozitivnu moralno-politicku konotaciju, te i Boulegerochromis microlepis, kao i kornjaca zla sto udarac dobi, cine kao utvara na mesecini, o mixmasteru, sirotinjo sto pesme mail-om ne saljes, da bog da, da ti se diskusi izmrestili, da ih prodas u slast, pa da i ti uplatis nesto interneta, da se putem istog obrazujes i stanje bludno da shvatis, da se u kostac sa tvrdom vodom uhvatis...

p.s. znam znam znam, nije nemasni SONY, vec do SONY-a, ali sam navikao da ga zovem nemasni SONY, i to ime mi je preslo u naviku, jbga, tako im tepam :)

p.p.s. kaposkid za narasle diskuse, ja nisam nikada uspeo da ih dovedem ni do 10cm :(

Vrh Dno