Miris

simpson_H

Hero member
Učlanjen(a)
13.05.2007.
Broj reagovanja
8
compshop je napisao(la):
Evo ovako. Ako sedim celi dan u lokalu u kome se pusi gde i ja zapalim celu paklu ili dve, moji receptori u nosu su blokirani za taj nadrazaj i meni je ok. Kada se narednog jutra probudim i padne mi na pamet onako mamurnom da obucem istu majcu koju sam nasao u kupatilu, zavrti mi se u glavi od smrada duvana. Isto tako necu primetiti da neka devojka pije djus-vodku ukoliko i ja pijem alkohol. Smrdimo na alkohol i ljubimo se, svima lepo. Medjutim ako ja pijem borovnicu a moja pratilja crno vino, dolazi u obzir orlni kontakt samo ako je dama fleksibilna. Nadam se da smo se razumeli.  Isto tako ce riba koja zivi u centru Beograda da bude imuna na sirene, tramvajske sine, dreku, viku, prljavstinu, smrad....U pravoj sredini, sa pravom damom, ja se trudim da ocaram sva njena cula. Isti slucaj i sa ribama (opet ja o ribama). Cula su prisutna kao najblizi kontakt sa spoljasnjom sredinom i obavestavaju nas o svim pojavama oko nas koliko god mogu - usled dejstva raznih nus pojava. Srna koja trazi muzjaka luci hormone koji ovog naivnog rogonju privlace. Zena luci hormone koji lete svuda oko nje kada su joj "plodni dani", za ove dane smo svi culi. Insekti isto tako. Banalan je pokusaj da se ospore elementarni prirodni zakoni i nagoni koji svet cine ovakvim kakav jeste - reproduktivan. Nagoni za razmnozavanje i samoodrzanje su elementarni pokretaci celog sveta, svakog insekta, svake ribe  i svakog coveka (ima nekih devijantnih jedinki), zapisani negde duboko u genetsko kodu i kriptovani bolje od bilo koje wan konekcije, pa u ovoj velicanstvenom vestini koju nazivamo musicarenje moramo uzeti u obzir i to. 
Dakle motanje musica bez duvanskog dima, pastelne boje musicarskog odela, besumno prikradanje mestu lova bez nepotrebnih pokreta. Sve ovo vazi na bilo kojoj reci gde jedan musicar sam sa svojim mislima, uzivajuci u svoj lepoti koja ga okruzuje spoznaje pravu car musicarenja. To vazi na svakoj reci koja nije Astraeus a mogla je da bude. Na drugacijim vodama necu ni da pecam, valjda je to razlog sto sam i poceo da musicarim...

Toliko su ti smesna poredjenja da je to neverovatno! Aman covece, pastrmka, lipljan, klen, smudj, stuka,... ne koriste svoje culo mirisa kao primarno. Tacka! Neuporedivo je bitnije ne mahati kao vetrenjaca i ne gaziti po vodi kao slon i tacka! Seljacki je da musicari, ribolovci pa i lovci evropljani nose maskirna odela, i tacka!
Kako bi vas samo cika Savo Martinovic koji je vecito lovio u beloj cistoj kosulji napusio za ovo. Smejurija jebote :D

Mefisto018

Hero member
Učlanjen(a)
30.12.2006.
Broj reagovanja
0
simpson H je napisao(la):
compshop je napisao(la):
Evo ovako. Ako sedim celi dan u lokalu u kome se pusi gde i ja zapalim celu paklu ili dve, moji receptori u nosu su blokirani za taj nadrazaj i meni je ok. Kada se narednog jutra probudim i padne mi na pamet onako mamurnom da obucem istu majcu koju sam nasao u kupatilu, zavrti mi se u glavi od smrada duvana. Isto tako necu primetiti da neka devojka pije djus-vodku ukoliko i ja pijem alkohol. Smrdimo na alkohol i ljubimo se, svima lepo. Medjutim ako ja pijem borovnicu a moja pratilja crno vino, dolazi u obzir orlni kontakt samo ako je dama fleksibilna. Nadam se da smo se razumeli.  Isto tako ce riba koja zivi u centru Beograda da bude imuna na sirene, tramvajske sine, dreku, viku, prljavstinu, smrad....U pravoj sredini, sa pravom damom, ja se trudim da ocaram sva njena cula. Isti slucaj i sa ribama (opet ja o ribama). Cula su prisutna kao najblizi kontakt sa spoljasnjom sredinom i obavestavaju nas o svim pojavama oko nas koliko god mogu - usled dejstva raznih nus pojava. Srna koja trazi muzjaka luci hormone koji ovog naivnog rogonju privlace. Zena luci hormone koji lete svuda oko nje kada su joj "plodni dani", za ove dane smo svi culi. Insekti isto tako. Banalan je pokusaj da se ospore elementarni prirodni zakoni i nagoni koji svet cine ovakvim kakav jeste - reproduktivan. Nagoni za razmnozavanje i samoodrzanje su elementarni pokretaci celog sveta, svakog insekta, svake ribe  i svakog coveka (ima nekih devijantnih jedinki), zapisani negde duboko u genetsko kodu i kriptovani bolje od bilo koje wan konekcije, pa u ovoj velicanstvenom vestini koju nazivamo musicarenje moramo uzeti u obzir i to. 
Dakle motanje musica bez duvanskog dima, pastelne boje musicarskog odela, besumno prikradanje mestu lova bez nepotrebnih pokreta. Sve ovo vazi na bilo kojoj reci gde jedan musicar sam sa svojim mislima, uzivajuci u svoj lepoti koja ga okruzuje spoznaje pravu car musicarenja. To vazi na svakoj reci koja nije Astraeus a mogla je da bude. Na drugacijim vodama necu ni da pecam, valjda je to razlog sto sam i poceo da musicarim...

Toliko su ti smesna poredjenja da je to neverovatno! Aman covece, pastrmka, lipljan, klen, smudj, stuka,... ne koriste svoje culo mirisa kao primarno. Tacka! Neuporedivo je bitnije ne mahati kao vetrenjaca i ne gaziti po vodi kao slon i tacka! Seljacki je da musicari, ribolovci pa i lovci evropljani nose maskirna odela, i tacka!
Kako bi vas samo cika Savo Martinovic koji je vecito lovio u beloj cistoj kosulji napusio za ovo. Smejurija jebote :D

Ti si LOOD SIMPSONE H nasmeja me do suza....... :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D

simpson_H

Hero member
Učlanjen(a)
13.05.2007.
Broj reagovanja
8
Blue Fox Famozni je napisao(la):
simpson H je napisao(la):
compshop je napisao(la):

Ti si LOOD SIMPSONE H nasmeja me do suza....... :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D

Zaboravih da dodam.

Seljacki je pozdravljati sa BISTRO!

compshop

Hero member
Učlanjen(a)
09.07.2007.
Broj reagovanja
3
1. nestade mi post negde
2. nije samo u beloj, ima i   drecavo zuta kosulja, al nemoj da mesas Savu u ovu pizdrariju, kaljas mu sveti lik
3. Nemoj da se predomislim za sutrasnji poklon pa mesto toga da radi palica ( salim se naravno)
4. prethodni post i jeste trebao da bude zajebantski, pa je svaki komentar suvisan
5. Evo ti Savo, bez bele kosulje, ovakve da nabavis za radnju  :bleh:
http://www.youtube.com/watch?v=yWhNR0lSI88

witch

Hero member
Učlanjen(a)
23.11.2005.
Broj reagovanja
9
Miris je veoma važna stvar u prirodi. Ribe imaju veoma razvijeno čulo mirisa. Ribe koje je nabrojao Simpson, kao lovce pomoću vida, imaju takođe izuzetno razvijeno ovo čulo. On zaboravlja na to da štuka, lipljen i pastrmka nisu uvek u bistroj vodi i da voda nije uvek osvetljena. Saberemo li broj sati kada je voda u kojoj žive ove ribe osvetljena i bistra i uporedimo li to sa brojem sati kada je mrak ili zamućena voda, verovatno ćemo dobiti odnos 1:3, naravno, u korist perioda kada ribe ne koriste čulo vida.
Gotovo sve ribe, pa i grabljivice, intenzivnije se hrane kada manje koriste čulo vida, noću ili po mutnoj vodi.
Da li ste čuli za lov pastrmke kavijarom ili glistom? Ribolovci (kod nas-krivolovci) koji ovo praktikuju obožavaju mrak i mutnu vodu, a solidno love i po najjačem suncu, kada "uspavana" pastrmka ne reaguje na ponuđene veštačke muve, kao da je slepa. Miris kavijara, žive larve krznokrilca ili sočna glista će je pokrenuti da priđe iz veće udaljenosti i upeca se.

witch

Hero member
Učlanjen(a)
23.11.2005.
Broj reagovanja
9
Osećam da je ovaj humphrey neko ko bi da nam prikaže svoju duhovitost  :eek: .
Mislim da će tandem Simpson-humphrey da nas zabavlja cele zime. Ne verujem da će ostati ijedna tema u koju se neće umešati svojim "genijalnim duhovitim" doskočicama.
Mene to itekako inspiriše posle jutarnje kafice. :toalet:

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
10
Mixmaster je napisao(la):
Mislim da će tandem Simpson-humphrey da nas zabavlja cele zime. Ne verujem da će ostati ijedna tema u koju se neće umešati svojim "genijalnim duhovitim" doskočicama.

:D :hammer:
pa svako ima svoju ulogu na forumu  :D  (neko ih ima više neko manje).

H

humphrey

Guest
hahahaha...Miris ne igra ulogu u FF uopste zar ne Mixmaster?priznaj bice mi lakse...
Sto se tandema tice verovatno bih isao na pecanje sa Simpsonom...a duhovitost ?

Prilozi

• pinocchio-nose-big.jpg
    pinocchio-nose-big.jpg
    25,5 KB · Pregleda: 157

witch

Hero member
Učlanjen(a)
23.11.2005.
Broj reagovanja
9
Auuuu, biće ovo duga zima :doh:.
Humphrey, miris ima ulogu u FF-u. Ja (leti- kad je toplo) prvo jedem pasulj, pa zagazim do pupka u Nišavu. Zato uvek vadim dvocifreni broj klenčuga, a ostali uglavnom  :'(. Klenovi mi se toliko približe da moram da nosim specijalne zaštitne gaće kako me ne bi izujedali za bulju.
Nadam se da je u mušičarenju dozvoljeno vabiti klenove mirisom prdeža. Neće valjda oni "svetli primeri" kojima je svaki moj mušičarski ulov sumnjiv i nesportski, sada opet da se pojave i napišu: "Eto, jesmo li vam rekli da se radi o veoma primitivnom čoveku- pravom krivolovcu, koji koristi pasulj, pufkanje i prdeže da bi masakrirao ribe!"  :hammer:
Pisaću vam detaljno o tehnici isprđivanja u vodu i daću vam tajni recept mušičarskog pasulja, ako nekog zanima. ;)

H

humphrey

Guest
Auuuu, biće ovo duga zima :doh:.
Humphrey, miris ima ulogu u FF-u. Ja (leti- kad je toplo) prvo jedem pasulj, pa zagazim do pupka u Nišavu. Zato uvek vadim dvocifreni broj klenčuga, a ostali uglavnom  :'(. Klenovi mi se toliko približe da moram da nosim specijalne zaštitne gaće kako me ne bi izujedali za bulju.
Nadam se da je u mušičarenju dozvoljeno vabiti klenove mirisom prdeža. Neće valjda oni "svetli primeri" kojima je svaki moj mušičarski ulov sumnjiv i nesportski, sada opet da se pojave i napišu: "Eto, jesmo li vam rekli da se radi o veoma primitivnom čoveku- pravom krivolovcu, koji koristi pasulj, pufkanje i prdeže da bi masakrirao ribe!"  :hammer:
Pisaću vam detaljno o tehnici isprđivanja u vodu i daću vam tajni recept mušičarskog pasulja, ako nekog zanima. ;)

Nema ulogu..nema pojma tj ne pije vodu...da si rudiment modernog FF a sam znas....mi mozemo da ti pomognemo.Prvi korak je da javno priznas svoje greske i da pocnes ispocetka...
Priznaj... :mad:

witch

Hero member
Učlanjen(a)
23.11.2005.
Broj reagovanja
9
Humphrey, ti kao da si ovde da bi "drugovao" sa mnom. Možeš li da napišeš novi post, jer je ovaj prethodni meni potpuno nerazumljiv.

U dosadašnjoj mušičarskoj praksi mirisi nisu imali gotovo nikakvu ulogu. Međutim, nikakvu ulogu nisu imali ni cverglani, somovi, mrene, babuške i skobalji. Ovi, kojima priča o mirisima smeta, sigurno nisu lovili baš sve vrste.
Dakle, ono što je mušičarenje za čiču u čudnoj košulji, nije i za mene ili bilo kog modernog mušičara. Miris će dobiti svoju ulogu u mušičarenju, baš kao što je dobio i strike indikator, roll cast, czech nymphing, double haul, grafit, plastificirani konac, mast za muve... i svaka inovacija koja doprinosi boljem ulovu raznih vrsta riba.
Ja nisam mirisao muve (samo sam prduckao u vodu), ali mislim da hoću, jer imam veoma ozbiljne namere sa kapitalnim cverglanima. Već odavno planiram da svoje nimfe držim u nekoj smrdljivoj kutiji.
Mnoge vrste riba sam već lovio muvama, ali želeo bih bolji ulov. Ne vidim zbog čega bi bilo nekorektno primeniti adekvatan miris na veštačku muvu, umesto smrada duvana, motornog ulja ili dezodoransa. Mislim da to nije nesportski. Ako se pokaže da poboljšava ulov, povećaće i naše zadovoljstvo, a kao krajnji rezultat imati i veće mušičarske mogućnosti, kojima teži svaki zagriženi ribolovac veštačkim muvama.

H

humphrey

Guest
Humphrey, ti kao da si ovde da bi "drugovao" sa mnom. Možeš li da napišeš novi post, jer je ovaj prethodni meni potpuno nerazumljiv.

U dosadašnjoj mušičarskoj praksi mirisi nisu imali gotovo nikakvu ulogu. Međutim, nikakvu ulogu nisu imali ni cverglani, somovi, mrene, babuške i skobalji. Ovi, kojima priča o mirisima smeta, sigurno nisu lovili baš sve vrste.
Dakle, ono što je mušičarenje za čiču u čudnoj košulji, nije i za mene ili bilo kog modernog mušičara. Miris će dobiti svoju ulogu u mušičarenju, baš kao što je dobio i strike indikator, roll cast, czech nymphing, double haul, grafit, plastificirani konac, mast za muve... i svaka inovacija koja doprinosi boljem ulovu raznih vrsta riba.
Ja nisam mirisao muve (samo sam prduckao u vodu), ali mislim da hoću, jer imam veoma ozbiljne namere sa kapitalnim cverglanima. Već odavno planiram da svoje nimfe držim u nekoj smrdljivoj kutiji.
Mnoge vrste riba sam već lovio muvama, ali želeo bih bolji ulov. Ne vidim zbog čega bi bilo nekorektno primeniti adekvatan miris na veštačku muvu, umesto smrada duvana, motornog ulja ili dezodoransa. Mislim da to nije nesportski. Ako se pokaže da poboljšava ulov, povećaće i naše zadovoljstvo, a kao krajnji rezultat imati i veće mušičarske mogućnosti, kojima teži svaki zagriženi ribolovac veštačkim muvama.

Naravno da mogu,rekao sam da ne pije vodu odnosno da miris ne igra ulogu u FF i stojim iza toga...
Neki musicari praktikuju da osvezavaju muve ali ih je malo drugo u modernom FF je uvreda tako nesto i pominjati,samim tim sto je ortodoksni nacin ribolova i vrhunac prevare ovaj nas sport,zar ne mixmaster?
35 godina vec pratim sport a veruj mi imao sam i od koga da vidim....
Puritanci sporta bi se zgrazavali na takvu pomisao mirisni atraktori never... NiKAD
Tja ulov iole musicar moze da desetkuje recicu recimo tipa Gradac umetnost?  ne.. ako nema sta sutra ,nije poenta uxvatiti sto vise nego sto vise vratiti nazad......

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
10
Ja mislim da su nam mirisi suvišni na muvama iako bi nam olakšali ribolov... Za lakši ribolov ja bi onda da preporučim "muve" navezane od živih glista, crva, buba, pijavica, rovaca, riba  :D a ova krzna onda najbolje da ne držimo više po kutijicama nego u ribljim kontervama...ne mogu nikome braniti ali ipak apelujem da se treba malo više potruditi muvama bez mirisa i okusa. Najlakše je npr. navezati muvu od briketa za pse i "mušičariti" šarana i to još na čekanje  :D :doh: ne ne :nowink: nadam se da nečemo baš toliko da "unapređujemo" naš hobi. Nisam neki puritanac ali ni neki liberalac, pokušavam biti u nekoj zlatnoj sredini - ne volim skrajnosti u koje najlakše svi zapadamo hteli ili ne.

oholi

Moderator
Urednik
Učlanjen(a)
16.12.2007.
Broj reagovanja
1.682
mislim da je ipak znanje, prezentacija, muva ono sto je bitno, a miris i nije bas, kada sam bio sa dva drugara na gradcu, svi priblizno isto musicarimo, ali smo nas dvojica pusaca bolje prosli od nepusaca, a palili smo svaki cas cigarete, a pecali na nimfe u mutnoj vodi, znaci ipak je ribi trebao miris da smeta

Vrh Dno