compshop je napisao(la):Evo ovako. Ako sedim celi dan u lokalu u kome se pusi gde i ja zapalim celu paklu ili dve, moji receptori u nosu su blokirani za taj nadrazaj i meni je ok. Kada se narednog jutra probudim i padne mi na pamet onako mamurnom da obucem istu majcu koju sam nasao u kupatilu, zavrti mi se u glavi od smrada duvana. Isto tako necu primetiti da neka devojka pije djus-vodku ukoliko i ja pijem alkohol. Smrdimo na alkohol i ljubimo se, svima lepo. Medjutim ako ja pijem borovnicu a moja pratilja crno vino, dolazi u obzir orlni kontakt samo ako je dama fleksibilna. Nadam se da smo se razumeli. Isto tako ce riba koja zivi u centru Beograda da bude imuna na sirene, tramvajske sine, dreku, viku, prljavstinu, smrad....U pravoj sredini, sa pravom damom, ja se trudim da ocaram sva njena cula. Isti slucaj i sa ribama (opet ja o ribama). Cula su prisutna kao najblizi kontakt sa spoljasnjom sredinom i obavestavaju nas o svim pojavama oko nas koliko god mogu - usled dejstva raznih nus pojava. Srna koja trazi muzjaka luci hormone koji ovog naivnog rogonju privlace. Zena luci hormone koji lete svuda oko nje kada su joj "plodni dani", za ove dane smo svi culi. Insekti isto tako. Banalan je pokusaj da se ospore elementarni prirodni zakoni i nagoni koji svet cine ovakvim kakav jeste - reproduktivan. Nagoni za razmnozavanje i samoodrzanje su elementarni pokretaci celog sveta, svakog insekta, svake ribe i svakog coveka (ima nekih devijantnih jedinki), zapisani negde duboko u genetsko kodu i kriptovani bolje od bilo koje wan konekcije, pa u ovoj velicanstvenom vestini koju nazivamo musicarenje moramo uzeti u obzir i to.
Dakle motanje musica bez duvanskog dima, pastelne boje musicarskog odela, besumno prikradanje mestu lova bez nepotrebnih pokreta. Sve ovo vazi na bilo kojoj reci gde jedan musicar sam sa svojim mislima, uzivajuci u svoj lepoti koja ga okruzuje spoznaje pravu car musicarenja. To vazi na svakoj reci koja nije Astraeus a mogla je da bude. Na drugacijim vodama necu ni da pecam, valjda je to razlog sto sam i poceo da musicarim...
Toliko su ti smesna poredjenja da je to neverovatno! Aman covece, pastrmka, lipljan, klen, smudj, stuka,... ne koriste svoje culo mirisa kao primarno. Tacka! Neuporedivo je bitnije ne mahati kao vetrenjaca i ne gaziti po vodi kao slon i tacka! Seljacki je da musicari, ribolovci pa i lovci evropljani nose maskirna odela, i tacka!
Kako bi vas samo cika Savo Martinovic koji je vecito lovio u beloj cistoj kosulji napusio za ovo. Smejurija jebote

.
nadam se da nečemo baš toliko da "unapređujemo" naš hobi. Nisam neki puritanac ali ni neki liberalac, pokušavam biti u nekoj zlatnoj sredini - ne volim skrajnosti u koje najlakše svi zapadamo hteli ili ne.