Nisam hteo da kucam ali moram zbog kolege Vrane bar nešto napisati.
Pa hajde pa prozborim ponešto o mojoj omiljenoj zimskoj lokaciji za odmor.
Zbog problema sa kolenom (čitaj kolenima) skijanje zimi ne dolazi u obzir pa se zato negde zimski odmor mora pametno potrošiti.
Kako bi lepša polovina bila zadovoljna i kako bih ja bio još zadovoljniji mora se birati lokacija koja mora ispunjavati i neke kriterijume koji su meni bliski.
I evo već treću godinu za redom idem na Maldive posle Božićnog praznika (prve godine sam otišao 08.01) ali ove godine sam malo okasnio

pa sam tek otišao 10.01. (hvala bogu dosta pre ovih velikih sranja na Bliskom istoku).
I kao uvek zajeb svih zajeba je neadekvatna ribolovna oprema. Prvi put sam nosio mušičar. Bio sam ubeđen da će dvoručni štap klase 9# iz 5 delova da mi stane u kofer ali loša pretpostavka je uvek lošija od metričkog odmeravanja kofera i štapa. Fali nekih 5-7cm!!! Veličina je uvek bila bitna stvar kako neki kažu!!!!
Dva dana pred put konstatujem da nemam dobar mušičar za ovu zajebanciju i počinje potraga za štapom. Kolega sa mušičarenje.org prodaje cts 8# koji staje u kofer ali ne pucaju mi se pare zbog malo pecanja. I kofera imam pun ku.....ac a kućni budžet sam već dobro ojadio tako da odluka pada da se ponese Helios 6# pa šta je tu je.
Maldivi kao Maldivi raj. U januaru temperatura danju 30C, nocu 27-28C a voda 28C. Papuče (htedoh reći japanke ali ne ide zbog kolege Japanca), kupaći šorc i uživancija. Mada fali po neko hladno pivo. Ja ne idem u resorte da se proseravam a na ostrvima na kojima živi domicilno stanovništvo zabranjen alkohol. Ali vredi doći pa makar i ne pio hladno pivo. E sad da nema pecanja ne znam da li bi bilo vredno bez pivceta.
Kao što rekoh ja već treću godinu idem za redom na isto mesto i upoznao sam puno lokalaca i sada pijem i jedem na mnogo mesta po lokalnim cenama, iznajmljujem glisere po damping cenama a cesto na puno ekskurzija idem gratis. Pecanje je skupa kategorija (luksuz) i za 4h pecanja treba platiti 500USD (dobra cena je ako nađete za 400USD). Uključen čamac, kapetan i pomoćnik. Na moju sreću ja idem za džaba ili ponekad nešto plaćam da se pokriju troškovi i ponekad vodim lokalce po kafanama na klopu i piće.
Ja skromnije ljude nisam upoznao u životu. Vole da naruče pizu i nikad dvojica nece da uzmu po jednu nego jedna za njih dvojicu. Skromnost ide dotle da hoće da naruče jedan sprite da podele u restoranu.