Zdravo, izvini nisam juče primetio poruku.
Ma pusti, klasican teoretičar

, materiju poznajem taman tolko da sad već mogu jasno da vidim šta sve o tome jos uvek ne znam. Šalu na stranu, isto to pitanje sam pre par god postavio sebi kao rebus i još uvek nisam našao adekvatan odgovor... (za ove modernije glass štapove i jesam, češće imam priliku da ih probam - apsolutna lična preferenca pod rukom je u pitanj i po mom ukusu mi najvise mi lezi Epic-ov ovaj noviji "
Unidirectional S2 Glass". od manjih brojki - a CTS Quartz
#6 mi se recimo svideo i ako u manjim brojkama mi nekako ne lezi
)
A ovi klasici enigma... Stari Butterstick, ta akcija, po toj sad već legendarnoj ceni - to ili slično tome mislim da vise nema da se nadje ni blizu te cene.
(novi Butterstick sam probao, zanimljiv stap, ok cena ali nikakve veze nema sa akcijom starog, dosta je moderniji, brzi, ne losiji nego ono praktičniji ali daleko osećajem od onog "classic" glass stapa.
Većina stapova i od velikih firmi i od malih proizvodjaca a da su na glasu kvalitetom od tih klasika su cenom daleko od tih par storina.
(dosta se razlikuju i sve je stvar nekih licnih želja i sad aj pogodi na slepo šta da uzmeš za te pare)
Isto sam kopao informacije po rodbuilding.org i uglavno USA forumima (ima jos po oglasima kod njih da nalete ti stari klasici - imaju ozbiljnu tradiciju + Treba da se prat i "fiberglassflyrodders.com" u tom cilju) i nisam konkretno smislio šta bih kupio, sve sto mi se svidja je dosta skuplje nego što bih platio (kenney, Steffen, Barkley, McFarland, Livingston, Yamame, JP Ross….)
Mislim sad skuplje, skuplje jer već imam više štapova malte ne nego ribolova koje ukradem u sezoni i već imam stapove koji vrhom mogu da dodirnu plutu (pa nisam baš zapeo da platim koliko treba za još jednu realno nepotrebnu mi igračku.)
Ja lično jurim polovni Scott is F serije - ako naleti po nekoj top ceni, - i to ne jer je ultimativni neki primerak nego mi se uklapa u odnosu na štapove koje već imam a i reke za koje bih ga koristio.
Ono što sebi ne mogu da zabranim ili zamerim je kompromis u vidu blankova. Blankovi su u toj prici 3-4 puta jeftiniji od gotovih štapova pa mi se uklapaju u bespotrebnu praksu / bespotrebnog znanja. Ovi ozbiljniji mogu da se nabave ali uglavnom USA i oko 250$, pa da neko donese , slabije po evropi.
Za to je mozda naj adekvatnija adresa Vladana Milenkovica, na forumu - Oldsurehand (verujem da bolje poznaje tu temu)
Ja sam prosle god od glass blankova pazario i jedan E glass sa mb castomrrods (nemački sajt), uzeo sam Soulmate Glassic, brown sugar boju oko 99e je blank (mislim da su sad upola cene), imaju prelepe blankove i u providnoj olive boji ( ali su S-glass, mada lepa brojka 7,9 #3)
Trout Smiths kolko se sećam imaju blank te lepe oliv boje od 8ft u brojci #2/3 mislim da je i on oko 90e)
To sam od prilike za sebe smislio, samo još nisam stigo da ukradem vreme i sve smotam (pa da lepo otkrijem gde sam i kolko platio na ćupriji umesto na mostu ko čovek)
Pozz.