Dobar dan Snobovi

silvio

Hero member
Učlanjen(a)
02.07.2008.
Broj reagovanja
1.144
Baš zanimljivo ovo tvoje razmišljanje g.Simpson ha...
U svakom od nas skriva se jedan mali snob. Neugodno je to jedno mjesto. Tamo gdje živi taj naš snob. Ali ipak postoji. Svi ga mi imamo. Snoba mislim. Ne volimo se baš susretati s njim. Teško je to. Još manje volimo kad se naša okolina susreće s njim. A opet, on uvijek nekako pronađe način da pokaže svoju malu ružnu glavicu. Gadan je taj snob, znam.

simpson_H

Hero member
Učlanjen(a)
13.05.2007.
Broj reagovanja
8
Stvarno ne znam za vas. Obicno sam okruzem ljudima raznih profila, razlicitih primanja i imovinskog stanja, vrlo otovrenih prema drugima, iskrenih i dobronamernih. Spremnih da sa drugima podele svoje znanje ali isto tako i da pitaju druge za ono sto ne poznaju.

silvio

Hero member
Učlanjen(a)
02.07.2008.
Broj reagovanja
1.144
Glavna karakteristika snoba...
Snobom treba smatrati onog čovjeka koji se bar jednim dijelom svoje profesionalne aktivnosti ili svojih aktivnosti u okviru slobodnog vremena, trudi da pomoću imitiranja pripadne nekoj zatvorenoj društvenoj grupi odnosno ako već pripada takvoj grupi, da spriječi ostale da u nju uđu.
Znači nema veze što sam ja jučer bio zelen bitno je da ti danas budeš i crven i zelen :bye:

Goci

Hero member
Učlanjen(a)
03.04.2007.
Broj reagovanja
1
Tema je preopšta, treba otvoriti užu, recimo "Danas sam sreo mušičara snoba"  i onda lepo objasniti čime je viđeni mušičar zaslužio da pomislite da je snob.

milan_mj

Full member
Učlanjen(a)
11.06.2011.
Broj reagovanja
0
To kako je neko opremljen uopste ne otkriva coveka da li je snob ili nije, ti sto bolje opremljene musicare deklarisu kao snobove ustvari su  kompleksasi, muka mi je od komentarisanja necije opreme..... Ti isti sto gledaju kako je neko obucen na vodi i pridodaju tome veliki znacaj ustvari otkrivaju koliko im je to bitno, i bulju bi dali da mogu i oni tako da izgledaju.....
  I ko bre pomenu ovu rec "snob" taj je najveci.......
I taj sto mu nije gajba okrecena mozda ga boli ki.a za zidove i za ostalo sto pomenuste i neznam kako moze neko da proziva nekog ovako javno i da otkriva detalje iz privatnog zivota i taj nekom kaze da je snob.... svasta

milan_mj

Full member
Učlanjen(a)
11.06.2011.
Broj reagovanja
0
Goci je napisao(la):
Tema je preopšta, treba otvoriti užu, recimo "Danas sam sreo mušičara snoba"  i onda lepo objasniti čime je viđeni mušičar zaslužio da pomislite da je snob.

Bas tako, ovako ne ide....

simpson_H

Hero member
Učlanjen(a)
13.05.2007.
Broj reagovanja
8
milan_mj je napisao(la):
To kako je neko opremljen uopste ne otkriva coveka da li je snob ili nije, ti sto bolje opremljene musicare deklarisu kao snobove ustvari su  kompleksasi, muka mi je od komentarisanja necije opreme..... Ti isti sto gledaju kako je neko obucen na vodi i pridodaju tome veliki znacaj ustvari otkrivaju koliko im je to bitno, i bulju bi dali da mogu i oni tako da izgledaju.....
  I ko bre pomenu ovu rec "snob" taj je najveci.......
I taj sto mu nije gajba okrecena mozda ga boli ki.a za zidove i za ostalo sto pomenuste i neznam kako moze neko da proziva nekog ovako javno i da otkriva detalje iz privatnog zivota i taj nekom kaze da je snob.... svasta

Vidi ispade da se ja slazem sa tobom, stvarno zadnje vreme doslo :hammer:

simpson_H

Hero member
Učlanjen(a)
13.05.2007.
Broj reagovanja
8
silvio je napisao(la):
Glavna karakteristika snoba...
Snobom treba smatrati onog čovjeka koji se bar jednim dijelom svoje profesionalne aktivnosti ili svojih aktivnosti u okviru slobodnog vremena, trudi da pomoću imitiranja pripadne nekoj zatvorenoj društvenoj grupi odnosno ako već pripada takvoj grupi, da spriječi ostale da u nju uđu.
Znači nema veze što sam ja jučer bio zelen bitno je da ti danas budeš i crven i zelen :bye:

Evo definicije simpsona H sa wikipedia :hammer:

http://sr.wikipedia.org/wiki/Simpson_H

silvio

Hero member
Učlanjen(a)
02.07.2008.
Broj reagovanja
1.144
Ne se iditi... ;) po čemu si se ti ovdje pronašao?
Ja baš mislim da si ti drugačiji od ovih snobova jer si meni na primjer dao jedan koristan savjet na PP.
Također ako si nekad i bio snob onda si se popravio pravo jer si iz toga čak i biznis pokrenuo
(nekad si ludio za priborom a sad pribor prodaješ) znači i pametan si ;)

simpson_H

Hero member
Učlanjen(a)
13.05.2007.
Broj reagovanja
8
Nisam se pronasao ni u jednoj definiciji ali vidim da ih volis pa rekoh da ti dodam jednu "verodostojnu" sa cuvene wikipedie :)

Ja i sad ludim za priborom samo sto vise ne moram da kupim stap da bih video kakav je. Sada ima ko da kupi, prosledi na probu i vec znam o cemu se radi. Nekada nisam mogao na taj nacin da funkcionisem pa sam uzimao dosta toga.
Makar se ja nisam nikada kurcio u kombinezonima, prslucima, sesirima, a stap, cekrk i struna su mi uvek bile primarne.

silvio

Hero member
Učlanjen(a)
02.07.2008.
Broj reagovanja
1.144
silvio je napisao(la):
Baš zanimljivo ovo tvoje razmišljanje g.Simpson ha...
U svakom od nas skriva se jedan mali snob. Neugodno je to jedno mjesto. Tamo gdje živi taj naš snob. Ali ipak postoji. Svi ga mi imamo. Snoba mislim. Ne volimo se baš susretati s njim. Teško je to. Još manje volimo kad se naša okolina susreće s njim. A opet, on uvijek nekako pronađe način da pokaže svoju malu ružnu glavicu. Gadan je taj snob, znam.
Ima istine u ovome priznaj :yeswink:
.
.
.
Ko prizna pola mu se prašta ::)

pera

Hero member
Učlanjen(a)
24.01.2010.
Broj reagovanja
1
Vlada Marković je najveći snob,deli muve šakom i kapom,iste i pravi, pere pare (ako nekom ostanu u pantalonama ili sakou  :p),onda hvata ribu na sve moguće načine(poštene),
ušao u reprezentaciju,
pa šta više treba da bi neko bio snob.
Doduše onda su snobovi i Sale Župa i Radojica Hop  :bleh:,al nema veze.

pera

Hero member
Učlanjen(a)
24.01.2010.
Broj reagovanja
1
odes u pozarevac udjes u servis za pranje i kazes daj bube i on da :)

Vrh Dno