Dobar dan Snobovi

sasats

Hero member
Učlanjen(a)
18.12.2008.
Broj reagovanja
28
ej , te soljice su nov momenat i nije ih bilo pa nemoj da ih dodajes u pricu  :D

islo je ovim redosledom prvo bahus ...

Bahus je napisao(la):
Nije mi dala,osecam se pod dozom pojacane ironije ,sarkasticno,smetaju mi pomodari ,ficfirici stan nisu okrecili vec deset godina,namestaj im se rasklimao ali u rukama imaju opremu koja vise vredi no ono sto im je u glavi.
pa onda ti ...ne vidis nista lose ...
simpson H je napisao(la):
Pobogu mozda neko ne pridaje znacaj krecenju, namestaju i ostalim mrtvim stvarima. Snobizam zaista nema veze sa cenom pribora, neko voli pa skuplja kintu, neko moze sebi da priusti sta pozeli. Ne vidim nista lose u tome niti vezu sa snobizmom.
e ja vidim lose jer ako jedna punoletna odrasla osoba zadnju kintu spuca u ribolov i zapostavi porodicu zbog istog onda je to za mene budala .
a slazem se da nema veze sa snobizmom .

Bahus

Full member
Učlanjen(a)
05.07.2011.
Broj reagovanja
1
Maloletni snob koji ima cetrdeset i kusur u razgovoru sa istim stices dojam kao da je obisao sve reke ovog sveta.Naravno da ne cenim ljude po onome sto je Simson pobrojao,ali ako osobu u medjuvremenu malo upoznas i vidis da mu deca gladuju i nije mu kuca okrecene a pritom setas ovakvu  opremu naravno da si maloletni snob.

simpson_H

Hero member
Učlanjen(a)
13.05.2007.
Broj reagovanja
8
Bahus je napisao(la):
Maloletni snob koji ima cetrdeset i kusur u razgovoru sa istim stices dojam kao da je obisao sve reke ovog sveta.Naravno da ne cenim ljude po onome sto je Simson pobrojao,ali ako osobu u medjuvremenu malo upoznas i vidis da mu deca gladuju i nije mu kuca okrecene a pritom setas ovakvu  opremu naravno da si maloletni snob.

A vidi sad si ubacio i gladovanje dece? Pa ko misli na bilo koje zadovoljstvo dok mu deca gladuju nije maloletan nego malouman. Krecenje kuce veze nema sa tim bre aman, sta znaci tebi da vidis okrecenu kucu?

simpson_H

Hero member
Učlanjen(a)
13.05.2007.
Broj reagovanja
8
sasats je napisao(la):
ej , te soljice su nov momenat i nije ih bilo pa nemoj da ih dodajes u pricu  :D

islo je ovim redosledom prvo bahus ...
pa onda ti ...ne vidis nista lose ...e ja vidim lose jer ako jedna punoletna odrasla osoba zadnju kintu spuca u ribolov i zapostavi porodicu zbog istog onda je to za mene budala .
a slazem se da nema veze sa snobizmom .

Jel to ako je okrecena kuca onda porodica nije zapostavljena a ako nije okrecena kuca onda je porodica zapostavljena? Daj bre jeste li vi poludeli?

sasats

Hero member
Učlanjen(a)
18.12.2008.
Broj reagovanja
28
A vidi sad si ubacio i gladovanje dece?
pa i ti si ubacio soljice  ::)
jel ti to zajebavas ili si ozbiljan? bahusov post nije bio bas detaljan ali je razumljiv .

alp

Full member
Učlanjen(a)
02.02.2008.
Broj reagovanja
2
Po mom skromnom misljenju i bez namjere da nekog uvrijedim, snob u musicarenju je osoba realno skromnog znanja, vjestine i iskustva, koja do nedavno nije cula da musicarenje postoji. Jucer je nakupovala je "najbolji" pribor, cesto potpuno nepotreban i neadekvatan za ono sto zeli loviti. Nakon toga na razne necivilizirane nacine omalovazava druge ribolovce. I one koji nemaju, i one koji neznaju, i one koji znaju i imaju, ali ne zele kupovati vise nego sto im treba, i one koji ulove i ne ulove, bacaju ili ne bacaju. Sve redom. Ako pak naidju na one koji i imaju i znaju, njih omalovazava iz nekih drugih razloga. Uvijek se nesto nadje. Zato sto su mladi ili stari, lijepi ili ruzni, zbog auta, kuce, zene, djece... Ali zbog manjka novca i neke imovine prvenstveno. Iako sami vrlo cesto dolaze iz siromasne i primitivne sredine.

simpson_H

Hero member
Učlanjen(a)
13.05.2007.
Broj reagovanja
8
sasats je napisao(la):
pa i ti si ubacio soljice  ::)
jel ti to zajebavas ili si ozbiljan? bahusov post nije bio bas detaljan ali je razumljiv .

Ne ja sam skroz ozbiljan i voleo bih da utvrdim vezu izmedju okrecene kuce, pribora i snobizma.

sasats

Hero member
Učlanjen(a)
18.12.2008.
Broj reagovanja
28
Ne ja sam skroz ozbiljan i voleo bih da utvrdim vezu izmedju okrecene kuce, pribora i snobizma.
auu jebo te  :doh: pa tebi bas dosadno ? :) ajde evo i meni je , pa da se teramo oko gluposti ? :tbumb:

nikakve veze nema sa snobizmom vec sa budalizmom  :D
a bahus se slikovito izrazio misleci na coveka koji nema leba da jede a peca na motku od x evra . napisi lepo ...nisam ukapirao i nikakav problam  ;)

Bahus

Full member
Učlanjen(a)
05.07.2011.
Broj reagovanja
1
Alp,slazem se u potpunosti sa tvojim izlaganjem,no cisto da pridodam sto se tice krecenja,krecenje je dodato u metaforicnom smislu sa dozom ironije,mozda malo i neumesno ali namerno smisleno .Krecenje exterijera koje privlaci paznju na objekat dok unutarnji deo ostaje prazan,hladan i bezdusan .Naprotiv nikako se nebi slozio da je snobizam vezan samo za individue cak slobodno mogu reci da pripada vise grupacijama a izrazito u ovom tranzitnom vremenu,tako kada je rec o tehnikama ribolova u pravo se da izraziti u smeni neceg novog koje potiskuje ono staro,navodno kao i kod smene genaracija,stari se musicari nedaju dok se mladi izrazito isticu i onda dolazimo do jedne tragikomicne situacije,nemogu da poverujem da se sa ovim niste susreli na nasim obalama.

Bahus

Full member
Učlanjen(a)
05.07.2011.
Broj reagovanja
1
Izvini Sale u medjuvremenu je stigao tvoj post,HVALA VIDIM DA SI ME DOBRO RAZUMEO.

alp

Full member
Učlanjen(a)
02.02.2008.
Broj reagovanja
2
Srecem ih, na zalost, dosta. Ali manje ih vidim na vodi, cesce po birtijama oko vode. To je jedan od glavnih razloga zasto taj tip birtija na siroko zaobilazim.

gegula

Hero member
Učlanjen(a)
14.10.2009.
Broj reagovanja
0
alp je napisao(la):
Po mom skromnom misljenju i bez namjere da nekog uvrijedim, snob u musicarenju je osoba realno skromnog znanja, vjestine i iskustva, koja do nedavno nije cula da musicarenje postoji. Jucer je nakupovala je "najbolji" pribor, cesto potpuno nepotreban i neadekvatan za ono sto zeli loviti. Nakon toga na razne necivilizirane nacine omalovazava druge ribolovce. I one koji nemaju, i one koji neznaju, i one koji znaju i imaju, ali ne zele kupovati vise nego sto im treba, i one koji ulove i ne ulove, bacaju ili ne bacaju. Sve redom. Ako pak naidju na one koji i imaju i znaju, njih omalovazava iz nekih drugih razloga. Uvijek se nesto nadje. Zato sto su mladi ili stari, lijepi ili ruzni, zbog auta, kuce, zene, djece... Ali zbog manjka novca i neke imovine prvenstveno. Iako sami vrlo cesto dolaze iz siromasne i primitivne sredine.

posle ovog kljuc..eto definicije snoba...

simpson_H

Hero member
Učlanjen(a)
13.05.2007.
Broj reagovanja
8
alp je napisao(la):
Po mom skromnom misljenju i bez namjere da nekog uvrijedim, snob u musicarenju je osoba realno skromnog znanja, vjestine i iskustva, koja do nedavno nije cula da musicarenje postoji.

Ako bi izdvojili samo ovu recenicu jer na kraju stoji tacka, mogli bi da izvedemo zakljucak (pogresan) da je svaki pocetnik snob. A realno nije tako, pa se zato i ne slazem sa Alpovim postom u potpunosti.

silvio

Hero member
Učlanjen(a)
02.07.2008.
Broj reagovanja
1.144
Pa daj još neku simpsone H ova tema bi trebala da ti leži :yeswink:

simpson_H

Hero member
Učlanjen(a)
13.05.2007.
Broj reagovanja
8
Sta da dam jos neku? I sta kome lezi neka tema kada je rec o obicnom razumevanju reci snob, apsolutno nevezano za ribolov. Dosta ljudi ima pogresnu predstavu o znacenju ove reci pa svakog malo bolje opremljenog musicara deklarisu kao snoba. Cak je izrazena pojava da se izrazito snobovski ponasaju musicari sa skromnijom opremom a vecim iskustvom. Oni su cesto ti koji prave nauku od musicarenja, kriju musice, sa nipodastavanjem gledaju na po stazu mladje kolege i slicno.

Vrh Dno