Dobar dan Snobovi

Bahus

Full member
Učlanjen(a)
05.07.2011.
Broj reagovanja
1
Primetio sam da bez obzira kolko se mi otimali ,ipak u nama lezi nesto sto tinja a zove se snobizam ,OSTALI RIBOLOVCI nama najvse pripisuju ovu odliku sta mislite Musicari.

nespetro

Hero member
Učlanjen(a)
25.09.2009.
Broj reagovanja
381
nespetro je napisao(la):
Mislim da nema nikakve reci o snobizmu, naravno cast izuzecima, jer je musicarenje skup hobi. Skup u smislu da ako zelis da priustis sebi dobar pribor, moras i da platis. To sto platis skupo, po pravilu, i lepo izgleda.
Musicar ce kupiti dobar kombinezon jer najduze stoji u vodi od svih ostalih.
Varalicar ce i najjeftinijim priborom i izbaciti daleko i ne mora gaziti, a i ne trebaju mu mnogobrojne sitnice koje mi ponekad moramo nositi.
E, sad to, sto smo najlepsi i najefikasniji i najelegantniji..... pored reke.... to je druga prica.... :lol:

Gogo

Hero member
Učlanjen(a)
26.08.2008.
Broj reagovanja
1
FF Skup sport- pa zar smo zato snobovi ???
Ma daj, pa po tome nema većih snobova od šaranaša ( misim na fore rod-pod, signalizatori na daljinsko, čamci na daljinsko za hranjenje, posebno štap za izbacivanje raketa... da ne duljim) gdje smo mi tu od jednog takvog šaranaša-snoba ako on iole ima para, a čim sve to ima trebalo bi da ima  jer je to sve i poprilično skupo, da opet ne duljim.
Znam frajera koji u spin štapu, roli, struni ima bar 4 000 eura i time lovi ribu, dali je snob ? Ne, ima para i ne žali ih na sebi.
Po tom sistemu ni blizu nismo snobizmu, ako je pak riječ o tome da se izdvajamo od drugih ribiča, pa smo zato snobovi što tu izvodimo nekakve kerefeke i mašemo ribama umjetnim muhama, e jeb.. li ga onda smo snobovi u pm.
Oduvijek su nekakvi "pioniri nečega" bili posebni, danas nas možda eto neko naziva i snobovima, ali za mene je upravo ta osoba snob koja nas naziva snobovima.
Osim toga danas fly fishing ne bih ni slučajno stavio ni u kategoriju skup sport može brate da se maše i za jeftine pare i bez kombinezona.
Da u ljudima negdje čuči snob, moguće zašto da ne, ali ne u svima, možda čak u meni i čuči mali snobić, ali mu ne dam ni da proviri i time me diže iznad ostalih, ali da ne griješim dušu i na ovom forumu i u dosadašnjoj fly karijeri sam sreo takvih ljudi za koje mogu reći sve samo ne snob. Naprotiv, velikodušni, širokogrudi, duhoviti, zabavni, spremni pomoći i još puno dobrih kvalifikacija bih mogao u nabrajati ali snobizam tu ne ulazi ne, ne, ni slučajno.

PROTA71

Hero member
Učlanjen(a)
26.12.2007.
Broj reagovanja
248
Mislim da je ovakva konstatacija daleko od prave istine...Bahus, imam prijatelje lovce, znam jednog koji ima 17 pušaka razno raznih upotrebljjivih i neupotrebljivih kalibara za naše podneblje i divljač zastupljenu odjeeee..da vidiš tu što je pojava snobizma zastupljena...a šarandžije????Užas brale!!!Mada ljubav ne zna za granice  :)

Gogo

Hero member
Učlanjen(a)
26.08.2008.
Broj reagovanja
1
Ajd da prvo raščistimo šta je u stvari snob - definicija snoba po nekim društvenim normama, neki riječnici definiraju snoba kao osobu koja nastoji izgledati otmjenom, biti sličnijom pripadnicima tzv. visokog društva. Po nekim drugim definicijama kao npr. autoru knjige "Snobizam" Josephu Epstinu – američka verzija koji snoba definira kao osobu koja želi impresionirati one „iznad“ sebe, a one „ispod“ poniziti.

Osobno dijelim mišljenje ove druge definicije.

simpson_H

Hero member
Učlanjen(a)
13.05.2007.
Broj reagovanja
8
Snobizam je ljudska osobina i uglavnom nema veze sa vrstom pecanja, hobija ili posla. Ti sto karaktrisu musicare kao snobove bolje bi bilo da malo prouce literaturu i saznaju prvo definiciju i tumacenje reci snob.
Sve u svemu musicari svojom zeljom da privuku sto vise ljudi ovom hobiju, nalaze se svetlosnim godinama daleko od snobizma koji se inace vezuje za uske krugove ljudi koji tesko prihvataju druge.

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
10
simpson H je napisao(la):
Snobizam je ljudska osobina i uglavnom nema veze sa vrstom pecanja, hobija ili posla. Ti sto karaktrisu musicare kao snobove bolje bi bilo da malo prouce literaturu i saznaju prvo definiciju i tumacenje reci snob.
Sve u svemu musicari svojom zeljom da privuku sto vise ljudi ovom hobiju, nalaze se svetlosnim godinama daleko od snobizma koji se inace vezuje za uske krugove ljudi koji tesko prihvataju druge.

upravo tako  :yeswink:

A isto tako ljubomora i zavist uveliko može da odigra ulogu kod pojedinca da bi etiketirao npr. nas musicare kao snobove.

Bahus

Full member
Učlanjen(a)
05.07.2011.
Broj reagovanja
1
Prija par godina na reci Visocici sreo sam cetvoricu musirara ,onako slobodno pridjem pozdravim ih cao momci,nemojte mi verovati nisu se udostojili ni da me odpozdrave cak sam na sebi osetio taj pogled ili je u meni bio taj osecaj ,neznam bilo mi je stvarno krivo ,pa sebi kazem koji sam se kufer javljao pas mi mater,eto stvarno nisam tip sa predrasudama ali se od tad ne javljam nikome ako ikako magnem obicno zaobidjem svakog ribolovca.Ako je suditi stvarno po izgledu stvarno su me podsecali na gospodu sa fensi opremom a ja ,ja sam na sebi imao motku kako neki kazu i lude tigrove cizme.Muka mi bi od samog sebe dodjem do auta pogledam se stvarno na nikog ne licim,mozda sam ih uplasio , :mad: eto posle tolko godina saznao sam ko su bili ti ljudi oni su i sada tu medju nama,no nije vazno u svakom zitu ima i kukolja,tako narod  sa ovih prostora kaze.

milan_mj

Full member
Učlanjen(a)
11.06.2011.
Broj reagovanja
0
Mozda grasis sto se "nikom" ne javljas i sto "zaobilazis" svakog ribolovca, jer po mom misljenju vecina je voljna da pomogne.... I ja sam imao slicno iskustvo, pre par godina sam musicario na Toplici, klinac sam bio nista nisam mogao da upecam taj dan i tako idem ja od jednog mesta ka drugom pored reke kad naidje neki musicar i nosi bukvalno dzak pun klenova ja gledam ne mogu da verujem, doduse covek se koulturno javio i to sve ali kada sam ga pitao da mi pokaze musicu covek ladno prekri musicu rukom i ode bez reci...... To jedno da ga nazovem lose iskustvo sa musicaruma ne moze da se meri sa  bezbroj saveta i poklonjenih musica na vodi od ljudi koje sam prvi i poslednji put tada sreo.... Mislim da bi trebalo da zaboravis tih par sabana sto su te iskulirali i da uvek pridjs javis se i zatrazis savet ako ti je potreban jer verujem da ces u velikoj vecini da budes ispostovan maximalno........

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
10
100 ljudi 100 ćudi...i opet svako ima neku svoju priču i razloge šta i zašto tako reagujemo ili ne  :blush:

Lično uvek pročavrljam sa svakim na vodi ako je taj raspoložen. Dal' nosi "SciFi" opremu na sebi ili tek čizme dodupetare i neki no-name štap. Baš sam pre par dana na vodi sreo baš različite mušičare. Prvi su bili opremljeni orvisovim štapovima i danielssonovim čekrcima i slično, na sebi su imali svaki po nešto ili sve od simssa...druga dva koja sam sreo čizme dodupetare i neke stare i meni ne poznate i čudne motke, jedan je imao neki plavi prsluk ni nalik mušičarskom ali svi mi smo mušičarili taj dan na vodi. Prvi u super opremi su bili mnogo kulturni i odmah su bili za priču, ova dva druga niti ne baš, samo su gunđali što ništa ne uloviše i samo ih je zanimalo na šta ja lovim kada vadim ribe, naiđoh još ne jadnog više manje u greys opremi isto sav za razgovor... 100 ljudi 100 ćudi. A ja, ja sam bio najsmešnije opremljen,  :hammer:  jeftina mušićarska odeća a pribor skup da peku uši  :hammer:  :D

pera

Hero member
Učlanjen(a)
24.01.2010.
Broj reagovanja
1
Ja i dan danas na Gradcu doživljavam da mi se i pored najkulturnijeg mogućeg javljanja nekom mušičaru desii da me ni ne pogleda ,a kamoli kaže dobar dan il ne daj bože i još po nešto.
I u pravu je Bahus što kaže da treba obilaziti i ne javlljati se nepoznatima,u većini slučajeva ljudi otpozdrave,ali onima kojima kažem dobar dan ,a on me i ne pogleda ko smrdljiv sir bih prišao i iščupao uši zbog osnovne nekulture i nevaspitanja.

MMartic

Hero member
Učlanjen(a)
16.05.2006.
Broj reagovanja
149
E Pero odsad ti se ni ja ne javljam samo da te iznerviram :) Ja budala i iz vode izađem, priđem, popričam,... :doh:

pedja babuska

Newbie
Učlanjen(a)
13.08.2012.
Broj reagovanja
0
pera je napisao(la):
Ja i dan danas na Gradcu doživljavam da mi se i pored najkulturnijeg mogućeg javljanja nekom mušičaru desii da me ni ne pogleda ,a kamoli kaže dobar dan il ne daj bože i još po nešto.
I u pravu je Bahus što kaže da treba obilaziti i ne javlljati se nepoznatima,u većini slučajeva ljudi otpozdrave,ali onima kojima kažem dobar dan ,a on me i ne pogleda ko smrdljiv sir bih prišao i iščupao uši zbog osnovne nekulture i nevaspitanja.

nema pojma,nije niko na vodi zbog tebe ili bilo kog drugog...peca covek, koj si ti faktor pa da ti se javlja bilo ko?ima vreme za sve.

pera

Hero member
Učlanjen(a)
24.01.2010.
Broj reagovanja
1
Mito,pa sad više i nema o čemu da pričamo ,mislim o Evropi i sl.a od sad bacam kamenje kad te vidim pa da vidim da l će se javiš.

Vrh Dno