DANGEROUS CREATURES

lucky

Founding father
Urednik
Učlanjen(a)
14.11.2005.
Broj reagovanja
3
Rancic je napisao(la):
Drekavac,
domaća sandžama - živi u urvinama, rupama i vukojebinama ispod seoskih ćuprija.
Oko ponoći, kažu,  jaše sve što naiđe.
Zato seljaci ležu rano, a seljanke kasno.
Izuzetno, ali izuzetno! :tbumb: :tbumb:

brankoogi

Senior member
Učlanjen(a)
06.08.2008.
Broj reagovanja
0
Rancic je napisao(la):
Drekavac,
domaća sandžama - živi u urvinama, rupama i vukojebinama ispod seoskih ćuprija.
Oko ponoći, kažu,  jaše sve što naiđe.
Zato seljaci ležu rano, a seljanke kasno.

:D :D :D :D :D :hammer:

pex

Junior member
Učlanjen(a)
23.03.2008.
Broj reagovanja
0
drekavac  :D a sto se insekata tice zmoja i sl. ne brinem se od 20 najopasnijih insekata zmija i ostalih zivuljki 15 zivi u australiji,pa im nasa sarka ili poskok kao i taj osin pauk dodje kao limunada..... :yeswink:

lazza

Administrator
Urednik
Učlanjen(a)
06.12.2005.
Broj reagovanja
2
Tigrasti komaraci. Juče sam osetio pravu moć ovih napasnika. Išao sam nekom pretpostavkom da ih ima manje sada i da mi neće trebati autan ali prešo sam se. Imao sam 5-6 ujeda na desnoj podlaktici i sve je to izgledalo jako bezazleno u početku. Čim sam došao kući krenula je temperatura i groznica i odmah sam se uspavao. Probudio sam se posle dva sata i cele noći nisam oka sklopio od užasnog bola i otoka.

strelac

Moderator
Urednik
Učlanjen(a)
19.05.2007.
Broj reagovanja
710
Jedna prilično evikasna preventiva protiv uboda razjarenih rojeva komaraca je hladno pivo pred ribolov. Znojenjem preko kože izbacujemo neke zezalice koje odbijaju komarce, provereno. Takođe dobra stvar ako idemo u jutarnji ribolov je tabletica Bedoksina, uveče, pred spavanje. Od kada praktikujem jedno ili drugo, znatno prijatnije provodim vreme u mušičarenju.

strashni

Hero member
Učlanjen(a)
07.06.2008.
Broj reagovanja
263
pre mesec dana sam bio na Resavi, od usca u Veliku Moravu pa uzvodno, komarci ko rode, agresivni ne pitaj...
u jednom kriticnom momentu iznad glave se pojavljuje poljoprivredni avion i zaprasuje sve uz korito...mislim se nek crknem ja ali i neka pocrkaju i oni...do kraja dana sam lepo pecao :hammer:

dakle pred spavanje pre pecanja naruciti poljoprivredni avion, komada - jedan

Jr

Administrator
Urednik
Učlanjen(a)
15.06.2007.
Broj reagovanja
157
Ferveks rešava sve  ;)

Iva

Senior member
Učlanjen(a)
04.01.2009.
Broj reagovanja
16
strashni je napisao(la):
pre mesec dana sam bio na Resavi, od usca u Veliku Moravu pa uzvodno, komarci ko rode, agresivni ne pitaj...
u jednom kriticnom momentu iznad glave se pojavljuje poljoprivredni avion i zaprasuje sve uz korito...mislim se nek crknem ja ali i neka pocrkaju i oni...do kraja dana sam lepo pecao :hammer:

dakle pred spavanje pre pecanja naruciti poljoprivredni avion, komada - jedan

:hammer: :hammer: :hammer:

gegula

Hero member
Učlanjen(a)
14.10.2009.
Broj reagovanja
0
opasan jeste ali po musice i ostale insekte...za nas vrlo korisna zivotinja...nadjoh ga letos oko kuce na drvetu limuna..kad ga povek bolje pogleda reko bi dinosaurus u malom...

Prilozi

• cameleon.jpg
    cameleon.jpg
    20,3 KB · Pregleda: 183

gegula

Hero member
Učlanjen(a)
14.10.2009.
Broj reagovanja
0
limuna inace ima 5 stabala i 3 stabla mandarine :drool: :drool:....

Goci

Hero member
Učlanjen(a)
03.04.2007.
Broj reagovanja
1
Vidim sada ovo za drekavca iz 2010. godine...  :doh:

Elem, priča meni Mato da se u njegovoj vikendici na Zlatiboru nastanio drekavac i živeo tu nedeljama, plašio ljude, trčao po tavanu, drečio...

I Mato jednom skupi hrabrost da istera skota. Uze metlu, počne da udara o drveni plafon, da se on dere na njega, kad odjednom istrči drekavac na terasu i počne da dreči ko lud!  :hammer:

Onda je skočio sa visine od 3 m i zbrisao u šumu.

I tako je Mato isterao đavola iz kuće... za koga se kasnije ispostavilo da je evropski tvor.  :-*

milan_mj

Full member
Učlanjen(a)
11.06.2011.
Broj reagovanja
0
zvezdan je napisao(la):
Jesu ove zivotinje koje nabrojase Mix i Djomla veoma opasne i susreti mogu biti veoma neprijatni,ali covek takodje moze biti jako opasna zivotinja.Kad sam poceo da musicarim moj blizak rodjak i ja cesto smo znali da se biciklama uputimo u okolna sela radi ribolova.On nije pecao ali je bio zaludjenik za bicikle i voleo je da krene sa mnom na takva putesestvija.Obreli smo se tako jednom na mestu udaljenom nekih 20km.od grada.Cim smo prisli obali ugledali smo coveka koji je razapeo desetak stapova ispred sebe,jako neprijatna njuska,sa krupnim crnim obrvama i isto takvim brkovima.Na nase dobar dan on se brecnu nesto u stilu sta radite ovde,ovde ja pecam...Nastavio sam put videvsi da je covek budala,medjutim moj rodjak je ipak imao nesto da mu odgovori.Cim sam zamakao za prvu krivinu zacuh krik rodjaka.Potrcah nazad,vidim brkatog degenerika kako u zurbi pakuje stapove a na zemlji okrvavljeno lice u bolnom grcu, brata mog.Dileja je izvadila olovo za dubince iz ranca i pogodila dete u glavu sa nekih pet metara razdaljine.Krv na sve strane,velika rana na glavi,strava.Secam se da sam otrcao na put i zaustavio prva kola,onako krvav ostavio sam jak utisak na tog vozaca.Covek je bio sokiran kada je cuo pricu.Odvezao nas je u bolnicu,buraza su zakrpili,ostao je u bolnici dva dana zbog gubitka krvi .Vracajuci me po bicikle taj vozac mi je rekao da je doticni brka iz njegovog sela,da je neuracunljiv,razveden upravo zbog toga sto je maltrtirao porodicu...
Eto,mozemo i coveka da uvrstimo na listu dangerous creatures.

zvezdan je napisao(la):
Setio sam se i slucaja kad sam loveci klena po potocima u brdima iznad Kladova,naleteo na babu,staru Vlajnu koja se,sudeci po njenom izgledu, bavila okultnim radnjama posle ponoci po potocima i sumarcima.To je bila jedna od onih malih,sitnih krvopija,vecito zabradjenih u one odvratno braon marame,sa crnim pepeljasto prasnjavim suknjama,i opancima navucenim na neke vunene carape iako je bilo leto.Elem, baba je,cim me je ugledala, pocela da me kune na Vlaskom i da baca prasinu u mom pravcu,sve kezeci se i zapomagajuci kao de doziva nekoga.Nisam mogao da verujem,ne znam sta je moglo da joj zasmeta kod mene,mozda bicikla,mozda stap kojim sam mahao(u stvari ko zna sta je pomislila videvsi me kako mlatim preko onog potoka),ne znam,potrajalo je to prilicno,ne poznajem Vlaski jezik i ne mogu da zamislim sta je sve izgovorila ta stara vestica.
        Spakovao sam se,odlazeci daleko odatle jos sam cuo bajanje i proklinjanje stare carobnice,koje je odzvanjalo po brdima.

Interesantna tema, ova dva posta su na mene ostavila najjaci utisak...

Vrh Dno