zvezdan je napisao(la):
Sinoćni,taman je krenuo da jurca,pade ovaj,još jedan čvrknu,pustiše vodu,oboriše je za metar u dva minuta,sačekasmo,nekoliko varaličara i ja da se malo smiri,oni grunuše vodu još gore.Katastrofa,tri promene vodostaja za 45 minuta.
Vidim da smo obojica mušičarili istu ribu istog dana na istoj vodi i izgleda isto vreme

Ja sam ga lovio kod palanke na ušću DTD. Ukupno 7 smuđeva na clouser minnowa od polarne lisice (beli stomak, tamno plavaleđa i nešto kristal flasha između). Posle sam se igrao većim strimerima i eksperimentirao. Bio sam u društvu 8 ribolovaca (večinom familija). Oni svi na 15tak štapova samo dva mala somića od po kile...malo se šalili na moj račun, ja zavezao clousera čim je smuđ počeo da radi, izvadim ih 5 komada skoro jednog za drugim...puštam ih i ovima vadim mast

viču da ako pustim još kojega da če mi iseckati strunu

bilo je tu mnogo smeha i smijurije...za mene perfektno veče i uspešan ribolov. Bucova sam tražio na Neri ali nije ga bilo ni za leka a ni skobalja. Klenove mi se nije dalo loviti jer to mogu i vode doma. Za reku Karaš sam kasno čuo i na kratko ju obišao, prelepa rečica gde ga ima dosta. Upoznao sam jedinog mušičara iz Bele Crkve gospodina Egona i malo smo popričali ali nisamo uspeli da odemo zajedno na vodu jer mi ostao još jedan dan pred odlazak kući. Tako da to zajedničko mušičarenje puštam za bucova na Karašu kada se ponovo vratim u BC. Malo sam se po jezerima igrao sa sunčanicama, bandarima i crvenperkama ali se sama boranija. Jedan dan sam čamcem pretražio jedno jezero u potrazi za šaranom i štukom...ništa nisam video osim tu i tamo neke siće...od babuške ni B. Posle sam malo govorio sa lokalnim ribolovcima i svi kukakju na mrežaroše. Pojedinci se bore tako što vade mreže i uništavaju jih čim jih pronađu...stanje srednja žalost. Samo na prvom jezeru bi moglo da se lovi onako da se kaže ok u slučaju da nema kupača. Non stop me pratilo loše vreme i neki nizak pritisak na šta je riba svo vreme bila ko mrtva. Najviše sam se nadao bucovu ali eto izvukli me smuđevi.
Mix, šta reči...svaka čast za "boraniju" borba je bila sigurno vrhunska posebno na šestici. Koliko je bio težak?
Ja sam konačno kupio vagu i krstio sam ju odmah isti dan smuđevima. Ovaj sa slike imao je ravno 1,3kg.