Danas sam mušičario

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.

kurare

Senior member
Učlanjen(a)
19.09.2008.
Broj reagovanja
0
Malo ribe, malo zonkera :D
ulov.jpg

Šone

Hero member
Učlanjen(a)
04.01.2009.
Broj reagovanja
1
:D pretpostavljam da si ovu polu-svarenu kunu (šta je već) izvadio iz stomaka ove donje pastrmke  :hammer:

kurare

Senior member
Učlanjen(a)
19.09.2008.
Broj reagovanja
0
Šone je napisao(la):
:D pretpostavljam da si ovu polu-svarenu kunu (šta je već) izvadio iz stomaka ove donje pastrmke  :hammer:

Cccc Šone, loše pratiš časove, zonker iznad štapa je ustvari mamac - strimer mušica za pastrmku. Kad idem zimi na mladicu vežem na udicu nazime divlje svinje i puštam ga da pliva preko reke. Inače, pitaj Sulecribu - on lovi na zmije. :smoke:

Janez

Ruki

Senior member
Učlanjen(a)
09.01.2008.
Broj reagovanja
0
Ha nije to nista video sam jednog kako veze musicu oko jelenovih rogova pa tako zabacuje.... :drool: :D :D

Šone

Hero member
Učlanjen(a)
04.01.2009.
Broj reagovanja
1
kurare je napisao(la):
[

Cccc Šone, loše pratiš časove, zonker iznad štapa je ustvari mamac - strimer mušica za pastrmku. Kad idem zimi na mladicu vežem na udicu nazime divlje svinje i puštam ga da pliva preko reke. Inače, pitaj Sulecribu - on lovi na zmije. :smoke:

Janez
  :D  na koju udicu vežeš tog vragolana ,treba da idem na mlavu ovih dana pa da isprobam tog zonkerčića  :D

sasats

Hero member
Učlanjen(a)
18.12.2008.
Broj reagovanja
28
kurare je napisao(la):
Šone je napisao(la):

Janez
razumem tvoju tehniku ,ali mi se cini da si ga malo vise preforsirao(mamac) ...ne deluje bas najbolje  :nowink: :doh:

Ruki

Senior member
Učlanjen(a)
09.01.2008.
Broj reagovanja
0
sasats je napisao(la):
kurare je napisao(la):
Šone je napisao(la):

Janez
razumem tvoju tehniku ,ali mi se cini da si ga malo vise preforsirao(mamac) ...ne deluje bas najbolje  :nowink: :doh:

Ma to je od celodnevnog zabacivanja pa se izraubovao!  :D

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
10
zvezdan je napisao(la):
Sinoćni,taman je krenuo da jurca,pade ovaj,još jedan čvrknu,pustiše vodu,oboriše je za metar u dva minuta,sačekasmo,nekoliko varaličara i ja da se malo smiri,oni grunuše vodu još gore.Katastrofa,tri promene vodostaja za 45 minuta.

Vidim da smo obojica mušičarili istu ribu istog dana na istoj vodi i izgleda isto vreme  :) Ja sam ga lovio kod palanke na ušću DTD. Ukupno 7 smuđeva na clouser minnowa od polarne lisice (beli stomak, tamno plavaleđa i nešto kristal flasha između). Posle sam se igrao većim strimerima i eksperimentirao. Bio sam u društvu 8 ribolovaca (večinom familija). Oni svi na 15tak štapova samo dva mala somića od po kile...malo se šalili na moj račun, ja zavezao clousera čim je smuđ počeo da radi, izvadim ih 5 komada skoro jednog za drugim...puštam ih i ovima vadim mast  :D :D viču da ako pustim još kojega da če mi iseckati strunu  :D :D :) bilo je tu mnogo smeha i smijurije...za mene perfektno veče i uspešan ribolov. Bucova sam tražio na Neri ali nije ga bilo ni za leka a ni skobalja. Klenove mi se nije dalo loviti jer to mogu i vode doma. Za reku Karaš sam kasno čuo i na kratko ju obišao, prelepa rečica gde ga ima dosta. Upoznao sam jedinog mušičara iz Bele Crkve gospodina Egona i malo smo popričali ali nisamo uspeli da odemo zajedno na vodu jer mi ostao još jedan dan pred odlazak kući. Tako da to zajedničko mušičarenje puštam za bucova na Karašu kada se ponovo vratim u BC. Malo sam se po jezerima igrao sa sunčanicama, bandarima i crvenperkama ali se sama boranija. Jedan dan sam čamcem pretražio jedno jezero u potrazi za šaranom i štukom...ništa nisam video osim tu i tamo neke siće...od babuške ni B. Posle sam malo govorio sa lokalnim ribolovcima i svi kukakju na mrežaroše. Pojedinci se bore tako što vade mreže i uništavaju jih čim jih pronađu...stanje srednja žalost. Samo na prvom jezeru bi moglo da se lovi onako da se kaže ok u slučaju da nema kupača. Non stop me pratilo loše vreme i neki nizak pritisak na šta je riba svo vreme bila ko mrtva. Najviše sam se nadao bucovu ali eto izvukli me smuđevi.

Mix, šta reči...svaka čast za "boraniju" borba je bila sigurno vrhunska posebno na šestici. Koliko je bio težak?
Ja sam konačno kupio vagu i krstio sam ju odmah isti dan smuđevima. Ovaj sa slike imao je ravno 1,3kg.

Prilozi

• dunav palanka.jpg
    dunav palanka.jpg
    66,7 KB · Pregleda: 170
  • DSC08373.jpg
    DSC08373.jpg
    86,3 KB · Pregleda: 172

zvezdan

Hero member
Učlanjen(a)
12.02.2008.
Broj reagovanja
22
Seb,pravi teren za smuđa,a koilko vidim,skinuo si familiji osmeh sa lica :tbumb:

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
10
zvezdan je napisao(la):
Seb,pravi teren za smuđa,a koilko vidim,skinuo si familiji osmeh sa lica :tbumb:

Ma cirkus je bio, smeha je bilo na izvoz...posle sam se ja salio na njihov racun, sto stapova a nikakav uspeh  :D pa sam im nudio u šali moje move da njih navežu i bace dubincima  :D :D

Ruki

Senior member
Učlanjen(a)
09.01.2008.
Broj reagovanja
0
Odoh opet malo da probam klena na stiri, valjda se malo izbistrila a i video sam jutros gomilu mrava krilasa, sada ce se rojiti a ja imam pravu musicu...pa da vidimo...

witch

Hero member
Učlanjen(a)
23.11.2005.
Broj reagovanja
9
Jednom zabacih, a 8-9 kg ribe nahvatah :lol:.

http://www.musicarenje.org/forum/index.php?topic=1840.msg49674#new

Ruki

Senior member
Učlanjen(a)
09.01.2008.
Broj reagovanja
0
lep rezultat...4 klena svaki po 3 po 300 gr...jedan oko 400 gr. jedan spao i bezbroj udaraca skoro svako bacanje! Crni mrav je odradio svoje! 8)

zvezdan

Hero member
Učlanjen(a)
12.02.2008.
Broj reagovanja
22
Ja večeras tri komada,na poslednjoj slici kolega Darko drži zadnjeg koji je udario.
Dobri su ovi šarani :tbumb:

Prilozi

• zander1.jpg
    zander1.jpg
    109,7 KB · Pregleda: 132
  • zander2.jpg
    zander2.jpg
    84,3 KB · Pregleda: 121
  • Darko with zander.jpg
    Darko with zander.jpg
    78,5 KB · Pregleda: 125

falco

Full member
Učlanjen(a)
23.10.2007.
Broj reagovanja
185
Ruki je napisao(la):
...isao na Radaljsko jezero i ono pomutno ali potocic koji se u njega uliva je dobar...rezultat nekoliko klenova i dosta beovica. Ono sto me posebno raduje je sto sam opazio par pastrmkica!!! oko 10-15 cm, jedna mi je cak i uzela musicu ali je posle kontre i povlacenja spala....jbg :mad: Ali raduje me sto sam ih primetio a niko ih do sada nije tu video!
Može li malo detalja oko ovog jezera. Čitao sam ranije o njemu u nekom od ribolovačkih časopisa, autor je naveo da vrvi od svakojake ribe. Nastalo je pregrađivanjem rečice Radalj u kojoj, prema pomenutom članku, živi sitnija pastrmka. Ja sam bio pre 2-3 godine i nisam baš impresioniran. Iako nije bilo nikakvih kiša jezero je bilo poprilično mutno, a nazvati Radalj bilo kako osim "potočić" bilo bi teško preterivanje, bar za deo uzvodno od jezera.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno