4.500 hiljade dozvola??

compshop

Hero member
Učlanjen(a)
09.07.2007.
Broj reagovanja
3
Nemam nameru nikoga da uvredim...Ali onaj ko radi za 15000 din nije bas normalan. Meni je racun za struju oko 12000, za gas oko 10000, za vodu oko 1500, kablovsku 800, net 2500, telefon, knjigovodja, gorivo, porez, hrana, krpe, zezanje, devojcica, ....   Dakle, ako neko radi za 15000 mora da preispita svoje zivotne odluke i razmisli da li je sposoban da priusti sebi luksuz odlaska na vodu. Sa druge strane, da platim 10000 za ribolov u Srbiji ?!?!?!?!?!?!? :pozzz: . Potrosicu 3x ovoliko na Ribniku i boze zdravlja na ostalim Bosanski rekama gde gazda pored para za dozvolu zasluzuje i litar domace rakije. Gradac - skidam kapu i platicu duplo ako treba! Drina - platim dozvolu kad cuvar naleti na mene (svaki 25. put a i to im je mnogo za onu lakrdiju na reci). Kada ribolovno drustvo pocne da mi titra jaja sa uredjenom obalom, cistom vodom punom ribe, jakom cuvarskom sluzbom i jednolicnim standardima za sve ribolovce, platicu 30000 dinara za 1 godinu ribolova. Ali tada nece biti potrebe za tim silnim parama.....Placace strani ribolovci sa naslovnih stranica ff magazina, placace GAZDI na vodi koji je ulozio novac, vreme i ljubav u vodu kojom gazduje. Placace coveku koji nije nasledio poziciju ribocuvara od tece vec se skolovao za posao koji radi

simpson_H

Hero member
Učlanjen(a)
13.05.2007.
Broj reagovanja
8
crni je napisao(la):
Ne ljutite se na Simpsona,mozda covek nije iz Srbije  :doh:
Simpsone H 'ajde reci mi kako da moji prijatelji koji imaju mesecna primanja oko 15000din. i uz to i porodice priuste sebi LUKSUZ i da daju 4500din. za dozvolu.Pa i da nekako skrpe taj novac zar da ga daju "cuvarima" da bi oni mogli da podele plate koje zaradjuju pecajuci.
Svi oni koji veruju da "cuvari" rade svoj posao profesionalno ja cu ih odvesti u tri pastrmske reke da vide svojim ocima kako se peca pastrmka,sad u decembru,na prirodne mamce.A od "cuvara" ni traga.

Da da simpson H je sa Marsa pa prica ove gluposti.

E pa drugari koliko god vas to bolelo ali ribolov nigde na svetu nije i nece biti socijalna kategorija. To sto se kod nas decenijama radilo, rezulatat je vidljiv danas. Ko ima platu 12.000 din ne treba da bude ribolovac jer za to treba slobodnog vremena.
Imamo prepune reke, i malo ribolovaca i lopova ili je mozda obrnuto :D

Mefisto018

Hero member
Učlanjen(a)
30.12.2006.
Broj reagovanja
0
Verovatno obitavas samo po revirima,vidim da nisi potkovan lovu na divljim vodama

crni

Hero member
Učlanjen(a)
10.09.2007.
Broj reagovanja
1
Bez ljutnje compshop...Ja na svu srecu ne spadam u te za koje mislis da nisu normalni.A dali si procitao kolika je prosecna plata u Srbiji.Negde oko 33000din. a u taj prosek ulaze i ministri i politicari i...
Po tvojoj logici od Nisa do Vranja nece biti vise od 100-tinak ribolovaca!!!Ali ako ti imas resenje daj molim te reci da nam se popravi zivotni standard sto pre!

simpson_H

Hero member
Učlanjen(a)
13.05.2007.
Broj reagovanja
8
Blue Fox Famozni je napisao(la):
Verovatno obitavas samo po revirima,vidim da nisi potkovan lovu na divljim vodama

Ja nosim patike i cipele a zao mi je ako su tebe potkivali, jel' bolelo?

Foxe kakve to uopste ima veze sa cenom dozvole od 4500din. Znaci da je cena 2000 ti bi platio i super sto nema cuvara, makar nije skupo? Ovako ti je 4500 skupo ali neces da platis nego ces da se bijes sa cuvarima ili da bezis. Hajde svi tako da radimo pa ce nam ustvari biti bolje?

simpson_H

Hero member
Učlanjen(a)
13.05.2007.
Broj reagovanja
8
crni je napisao(la):
Bez ljutnje compshop...Ja na svu srecu ne spadam u te za koje mislis da nisu normalni.A dali si procitao kolika je prosecna plata u Srbiji.Negde oko 33000din. a u taj prosek ulaze i ministri i politicari i...
Po tvojoj logici od Nisa do Vranja nece biti vise od 100-tinak ribolovaca!!!Ali ako ti imas resenje daj molim te reci da nam se popravi zivotni standard sto pre!

Nemam resenja kako da nam se popravi standard ali znam da ce u Srbiji svi da plate mobilni telefon mesecno 375 din i niko se nece odreci koriscenja istog i reci da je skupo. Ali 375din mesecno za dozvolu je skupo!

crni

Hero member
Učlanjen(a)
10.09.2007.
Broj reagovanja
1
Simpsone,kakve veze imaju primanja od 12000 i slobodno vreme?!?Pa i ti jadnici sto rade za nista imaju slobodno vreme!

crni

Hero member
Učlanjen(a)
10.09.2007.
Broj reagovanja
1
simpson H je napisao(la):
crni je napisao(la):

Nemam resenja kako da nam se popravi standard ali znam da ce u Srbiji svi da plate mobilni telefon mesecno 375 din i niko se nece odreci koriscenja istog i reci da je skupo. Ali 375din mesecno za dozvolu je skupo!
E tu se vec slazem sa tobom!!!

Mefisto018

Hero member
Učlanjen(a)
30.12.2006.
Broj reagovanja
0
Zelim reci da si obavezan da platis kad odes na revir,i tu je cela tvoja makljaza sa ribocuvarima gotova.
Odes 5-6 puta u toku godine na neki revir i to je sve, a mi sto setamo celom Srbijom smo u totalno drugoj situaciji.Idi na Drinu,plati,na Gradac,plati,Visocicu,Temsku ode u 20.000 hiljade.
Mene niko nije potkovao nicim sem znanjem koje sam sam sticao izlascima na vodu i gledajuci druge,a ako ti je toliko stalo da vidis dali boli samo reci da zelis i nema problema..
A sto se mene tice ja se ne bijem,niti svadjam posedujem dozvolu za celu Srbiju,zbog  male tvoje neupucenosti procitaj jedan od prvih postova ove teme..
--HVALA--

strelac

Moderator
Urednik
Učlanjen(a)
19.05.2007.
Broj reagovanja
710
Jel ima neko predstavu koliko ameri plaćaju dozvole?

witch

Hero member
Učlanjen(a)
23.11.2005.
Broj reagovanja
9
Ja sam video godišnje dozvole za Nevadu, Arizonu i Severnu Karolinu. Koštale su 20- 25 dolara!!!!!

crni

Hero member
Učlanjen(a)
10.09.2007.
Broj reagovanja
1
Mixmaster je napisao(la):
Ja sam video godišnje dozvole za Nevadu, Arizonu i Severnu Karolinu. Koštale su 20- 25 dolara!!!!!
Pa imaju nizi standard  :hammer:  :hammer:  :hammer: :whistle:  :whistle:  :whistle:

compshop

Hero member
Učlanjen(a)
09.07.2007.
Broj reagovanja
3
Ta sirotinja sto placa dozvolu 20-30 $, poseduje izvesnu vestinu zvanu kultura ponasanja, samokontrola, socijalna sigurnost, sportski duh, milosrdje, racionalnost, svest, civilizovanost.........Musicarenje u srbiji je kao saka bisera prosuta pred svinje (ako ste se prepoznali u ovoj recenici nije koincidencija). Ako hranimo porodicu svojim ulovom nismo nista dalje stigli od prvobitne ljudske zajednice, samo u toj zajednici je prvobitno dominirao Matrijarhat gde su mame lovile a tate dojile bebe. Ima li ovde pobornika feministickog pokreta?

compshop

Hero member
Učlanjen(a)
09.07.2007.
Broj reagovanja
3
crni je napisao(la):
simpson H je napisao(la):
crni je napisao(la):

E tu se vec slazem sa tobom!!!

Da napomenem da Je Simpson bio sarkastican, zar ne Crni?!@#$%

crni

Hero member
Učlanjen(a)
10.09.2007.
Broj reagovanja
1
Kristalno jasno sam razumeo Simpsonove reci.Hteo sam da kazem da i ta sirotinja(u koju spada i par mojih poznanika) kupuje redovno dozvole bez obzira sto nemaju ceste izlaske na vodu.Ali isti ti ljudi ne dobijaju nista kao kompenzaciju za svoj novac,reke se ne poribljavaju,ne cuvaju,krivolovaca sve vise(svih vrsta)...
Dali negde gresim?

Vrh Dno