zvezdan
Hero member
- Učlanjen(a)
- 12.02.2008.
- Broj reagovanja
- 22
Mi musicari sa nizijskih voda imamo tu nesrecnu okolnost da je nas omiljeni vid ribolova duboko osporavan od clanova lokalnih ribolovackih zajednica.Ja dosta dugo musicarim pa su se ovi moji vec i navikli,veliki broj me i uvazava,medjutim sve je vise slucajeva da turisti koji prolaze iza mojih ledja osecaju tu vrstu "kreativne"slobode da mi sugerisu kako to ipak nije primeren nacin ribolova za tako velike reke.Neki cak sa kompletnim porodicama stoje po strani,kao kakvi umirovljeni kibiceri,sve glasno komentarisuci zabacaje,ribe koje se hvataju negde drugde,itd.Koliko mogu da izdrzim da ne reagujem,izdrzim,nakon odredjene granice sednem i cekam da se izgube.
Prosla nedelja.Sumrak,cekam da krene smudj u akciju,turisti na svakom koraku.Cujem pljus i polako se spustam niz kej,kad zacujem glas iza sebe:
"Nemas decko protok ti za to pecanje".Okrecem se vec polulud."Molim",pitam.
"Nemas protok,kaze prosedi gospodin,izgleda iritirajuceg sveznalice,treba ti brza voda,nije to za ovde".
Cutim,kiptim,bacam prvi,drugi zabacaj udari smudj.Vadim ga, skidam i vracam u vodu.Sledeci zabacaj ist
krecem se prema onom velemajstoru:"Je li smudj ovo?!",cuti ovaj i udaljava se sa suprugom.
Mislim se da je bolje sto je otisao, jer da sam uhvatio jos nekog zive bi ih pojeo.Sta da radim kad sam za takve stvari zivac,ko sablja.Vidim i ostalim kolegama se desavaju,a ovakvih anegdotica sam prepun.
Prosla nedelja.Sumrak,cekam da krene smudj u akciju,turisti na svakom koraku.Cujem pljus i polako se spustam niz kej,kad zacujem glas iza sebe:
"Nemas decko protok ti za to pecanje".Okrecem se vec polulud."Molim",pitam.
"Nemas protok,kaze prosedi gospodin,izgleda iritirajuceg sveznalice,treba ti brza voda,nije to za ovde".
Cutim,kiptim,bacam prvi,drugi zabacaj udari smudj.Vadim ga, skidam i vracam u vodu.Sledeci zabacaj ist
Mislim se da je bolje sto je otisao, jer da sam uhvatio jos nekog zive bi ih pojeo.Sta da radim kad sam za takve stvari zivac,ko sablja.Vidim i ostalim kolegama se desavaju,a ovakvih anegdotica sam prepun.