Waddingotn Shanks

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
10
Krajem prošle godine ili tako nešto sam uradio nešto vrlo slično (http://www.musicarenje.org/forum/index.php?action=dlattach;topic=1578.0;attach=24408;image) s tim da nisam ni znao da postoje tzv. "Waddington Shanks" po konstrukciji daleko sofisticiranije nego to što sam ja krivio neku žicu i to više iz neke radoznalosti i eksperimenta. Taj moj experimentalni strimer je nastao iz želje da uradim što duži strimer a da mu vrh udice namestim na sred tela misliviš na kraljicu naših voda. Onda tako na drugom forumu sam dobio još jedan od izvanrednih saveta u nizu od našega vrlo iskusnog kolege Vladana. Od njega sam prvi put čuo za "Waddington Shanks". Malo sam pretražio internet da vidim kako to izgleda i kako ljudi i šta vežu na tome. Nije mi dugo trebalo da skujem plan ;)

Vladan je dao također opasku da je šteta da se W.S. ne radi i u verziji za slanu vodu. I naravno, ne bi bio ja ja a da ne probam da sam nešto uradim, posebno u vremenu ove smrdljive krize. Nisam ni pomislio da bi nešto naručio iz USA pa da mi pita bude skuplja od tepsije. Malo sam prečačkao neke e-trgovine za modeliranje kod mene u slo i ubrzo našao žice raznih debljina od belog čelika koji ne bi smeo da hrđa ni u slanoj vodi mada ja to planram trošiti na slatkim vodama. I tako za dva-tri € sam kupio nekoliko žica. Stiglo je to meni pre par dana po pošti i tako sam odmah seo i latio se posla. Dvoje klješta i udri...sa onim kllještima za baš krivljenje žice to bi bilo još lepše.
Uradio sam nekoliko dužih i kraćih w.shankova. Ovako izgledaju. Možda sutram probam namotati nešto gore.
Slikao sam mobilnim telefonom tako da slika i nije neka.

Prilozi

• waddington-like shanks.jpg
    waddington-like shanks.jpg
    42,7 KB · Pregleda: 295

zvezdan

Hero member
Učlanjen(a)
12.02.2008.
Broj reagovanja
22
Seb,pojasni malo metod pravljenja strimera sa ovim!

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
10
Isto kao i na tubicu, samo da ukrivljeni vrh mora biti prema gore kao kod klasičnih udica za lososa sa okcem na gore. To okce dodatno pomaže balansu strimera u vodi. Inače ovi što to koriste za lososa i steelheada vežu udicu omčom pa još daju prozirnu silikonsku tubicu koja drži udicu a ja mislim tu dati prstene i preku tubicu, može i obična karabinska kopča bez virble i preko tubica - tako da se udice mogu menjati po želji. Danas ću prvi put da se isprobam sa tim na stezi. 

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
10
Evo jednog malecnog  :D ma da sam imao malo više ove bele boje imao bi i 30cm ali morao sam da šparam, leđa sam hteo maslinasta ali i sa tim sam bio slab pa sam uradio plava a posle sam se setio da sam mogao izmešati maslinasti i plavi s.fiber  :doh: ali tada je več sve bilo gotovo.

Pored njega sam slikao jednog malog od učkura...jeste, izgleda da mu je uduca prevelika ali to je samo deo taktike ;) jer imam sa njim posebne planove.

Prilozi

• wadd..jpg
    wadd..jpg
    48,6 KB · Pregleda: 224
Vrh Dno