Danas imamo toliko materijala za vezanje po specijaliziranim trgovinama za to da se čoveku može zavrteti u glavi od silne ponude. Nekima vrtoglavicu čine materijali do kojih ne mogu doći a verovatno im se negde po kući ili u blizini nalazi vrlo prikladna zamena. Može se pokazati i kao još boljim materijalom. Ovo stariji mušičari dobro poznaju pa i oni mlađi koji se druže sa tim starijima ali ako je netko zaboravio ili eventualno misli da je vuna bezveze materijal za vezanje muva, da je zastareo, grdno se vara. Od vune se daju navezati itekako lovne i lepe imitacije (sa malo vežbe i truda naravno iako su skranje jednostavne). Tu odmah imam izuzetnu i lovnu nimfu dobro poznatu pod imenom KillerBug ili "GreylingLure" o kojoj smo več pisali na forumu.
Također je tu i Rhyacophilia Larva od Olivera Edwardsa.
Još je tu raznih mogučih nimfi koje se da navezati sa malo mašte i veštine. Razni tulari/krznokrilci se daju navezati od samo jednog snopića vune (naravno sve ovisi kolike je debljine snopić). To u vodi ima odličan živ/ribi jestiv izgled, vuna dobro upija vodu i ako je otežana olovnom ili bakrenom žicom tone relativno brzo do dna. Što je najbolje vune ima u svim mogučim bojama i jeftina je

Evo jednog mog starog tulara sa abdomenom od vune. Pokvasio sam ga da se donekle vidi kako to izgleda mokro.
Također je tu i Rhyacophilia Larva od Olivera Edwardsa.
Još je tu raznih mogučih nimfi koje se da navezati sa malo mašte i veštine. Razni tulari/krznokrilci se daju navezati od samo jednog snopića vune (naravno sve ovisi kolike je debljine snopić). To u vodi ima odličan živ/ribi jestiv izgled, vuna dobro upija vodu i ako je otežana olovnom ili bakrenom žicom tone relativno brzo do dna. Što je najbolje vune ima u svim mogučim bojama i jeftina je
Evo jednog mog starog tulara sa abdomenom od vune. Pokvasio sam ga da se donekle vidi kako to izgleda mokro.

lazza legendo dao si mi ideju kupit cu persijanca i obezbijedit se makar za 10 narednih godina