vrućina

becko

Full member
Učlanjen(a)
07.11.2006.
Broj reagovanja
26
Evo koliko je posle  5 minuta na suncu pokazao termometar u B.Bašti , kako li je na jugu ? Koje su metode preživljavanja srpskih mušičara u ovim uslovima?

Prilozi

• au.jpg
    au.jpg
    128,5 KB · Pregleda: 111

lazza

Administrator
Urednik
Učlanjen(a)
06.12.2005.
Broj reagovanja
2
Strasno!
Jedini spas je pobeci iz grada u ribolov! Pored reke je uvek hladnije. Ja uvek nosim i kupace kace ako mi dodje da skocim jedan prelom lastu u reku :)

witch

Hero member
Učlanjen(a)
23.11.2005.
Broj reagovanja
9
Ja imam najbolji mogući recept.
Treba poći na neku "džunglastu", klendžijsku reku, poput Nišave, negde oko 9 h. Tada je temperatura vazduha za oko 10 stepeni manja od najviše. Dovezite se i uletite u reku. Mušičarite ceo dan, gazeči bez čizama, i nećete primetiti nikakvu vrućinu. Ako gazite po Nišavi, samo vam može biti hladno.
Nažalost, niko ne sluša ovakve savete. Niko neće da ide u ribolov ovih dana. Malo mi je otužno što sam uživam dok ostali pate, ali šta ćete, mudrost je opojna droga i završava se direktno kod Boga! :hammer:

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
10
kupaće gaće, peškir oko vrata i na jezero  :D ..........voda bistra, plićaci (1,5m) sa sitnim peskom i tu i tamo neka travka na dnu...ribe male velike....lokvanji i trska pri obali.... :D o kako mi krivo bilo danas...izgledalo je kao more, vrlo slično mestima npr. na Kubi gde žive bonefishi a ja nemam podvodnu kameru...ugledah štuku lepu, malo dublje na 2m (otprilike) manje jato ogromnih šarana koji su brzo nestali iz mog vidokruga što je pomalo i kriva moja maska što se, brzo, malce zamagli. Takve lepote jse mogu gledati u malo kojim jezerima. Uglavnom ronim i usput pretražujem/proučavam terene gde lovim  ;) Voda je plava, nekada malo zelena a retko kada zamučena....sada nije pretopla a ni prehladna, aman taman  :D u ove tople dane....kada bi imao godišnju dozvolu to bi bilo kombinovano...kupanje & pecanje!

rabbit

Full member
Učlanjen(a)
07.07.2007.
Broj reagovanja
0
Lako je tebi,čovječe.Bled,Bohinj...Nemaš pojma kakav je pakao u ravnici.Ne znam šta se dešava oko mene,svi padaju,količina gluposti izgovorena za ovih par dana ovih vrućina je nemijerljiva.A ja samo maštam o mušičarenju i nešto mi i nije vruće

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
10
rabbit je napisao(la):
Lako je tebi,čovječe.Bled,Bohinj...Nemaš pojma kakav je pakao u ravnici.Ne znam šta se dešava oko mene,svi padaju,količina gluposti izgovorena za ovih par dana ovih vrućina je nemijerljiva.A ja samo maštam o mušičarenju i nešto mi i nije vruće

pa ja sam se rodio u ravnoj slavoniji (Osijek) gde sam i živeo neko vreme, dosta proživeo u baranji i vojvodini itd.  :) ali eto sada sam tu a nadam se i zauvek  :D

Dobro znam  kakav je pakao u ravnici a nema gorega  nego u mom rodnom kraju avgust mesec i rojevi, oblaci rojeva komaraca, aman komarci to su ti rode a ne komarci...ako netko misli da preterujem neka lepo ode u Osijek sredinom avgusta i lepo presedi polu gol pored drave LOL ima da se znoji od vručine i da mrzi svakog komarca što postoji LOL  :hammer:
Isto je i na Dunavu...Vukovar i dalje, blinkerisao sam sake večeri, obliven znojem što zbo prirodne vručine u zraku što zbog obaveznih dugigh rukava i ninđa maske...videle su mi se samo oči...autan tu nije pomagao mnogo...o kopačkom ritu da ne govorim  :D To osete verovatno svi koji žive u močvarnim ravnicama širom bivše yuge. ipak imam mnogo lepih uspomena sa svih tih krajeva  ;) i ribolova manijački mnogo...skoro-svaki dan godinama  :D

Vrh Dno