VOSSELER RC2 L

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
10
Isprobao sam ovaj čekrk, super jednostavno, precizno  i kvalitetno urađen. Košta nekih 125€. Mnogo mi se dopada a i cenovno meni je nekako, ako zube stisnem, pristupačan  :blush: Toliko bi se možda mogao istegnuti ili na bar dva tri obroka/rate. Imali tko kakvo iskustvo sa ovim čekrkom. Ja sam mogao da čujem i pročitam samo dobre stvari o toj firmi i njihovim čekrcima. Ako je stvarno kako na čekrku piše Made in Germany...mislim da u tom slučaju nema šta mnogo da premišljam.

http://www.vosseler.com/flyreels/vosseler-rc-l-reels-new/more-images.html

Prilozi

• RC2L.jpg
    RC2L.jpg
    30,8 KB · Pregleda: 384

OSX

Junior member
Učlanjen(a)
12.04.2007.
Broj reagovanja
1
kinez sa ebaya  12 USD sa shipingom... radi odlicno..

Prilozi

• Photo 6.jpg
    Photo 6.jpg
    77,8 KB · Pregleda: 416

OSX

Junior member
Učlanjen(a)
12.04.2007.
Broj reagovanja
1
jos jedna sa ebaya, tacno 1 USD... plus shiping 7-8 usd

Prilozi

• Photo 8.jpg
    Photo 8.jpg
    75,9 KB · Pregleda: 430

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
10
danas sam se ponovio  :D i sada su mi oba stapa fino opremljena. Danas sam postao vlasnik i ovog vosselera RC2 L. Lep, jednostavan i precizno urađen čekrk za fino mušičarenje. Taman za moju četvorku  :)

Prilozi

• RC2L.jpg
    RC2L.jpg
    21,3 KB · Pregleda: 471

rango

Senior member
Učlanjen(a)
14.03.2009.
Broj reagovanja
6
Da li je razlika RC i DC serije samo u kocnici i da li je uopste potrebna za klasu 4.

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
10
Moje misljenje je da sftma 4 pa nize nemaju neke narocite potrebe za kocnicu. DC serija ima kocnicu a RC nema. Razlika je u nekim detaljima a kvaliteta je ista (visoka). Mislim da Vosseler ima za manje pare jednako kvalitetne cekrke ko neke firme koje nude isti kvalitet za mnogo vece pare. Probao sam jedan jakoooo poznat cekrk jednake klase kao sto je S3 i mogu reci jednako su robusni samo da je S3 laksi. A cena je dosta niza a nije kinez nego original iz njeme. Kod skupljih u usporedbi sa ovima se placa jos samo ime i dizajn a komotno mogu reci po kvaliteti su tu vrlo bliski. Ja do sada nisam nasao ni jedne mane na njima. Jako mi se dopada i dizajn i konstrukcija na donjoj strani cekrka gde prostor nije zatvoren i prilikom double haula struna ne dodiruje cekrk. Isto i kod dvorucnih stapova prilikom zabacivan takav dizajn ima i svoju prakticnu primenu.

srboljub

Newbie
Učlanjen(a)
06.05.2010.
Broj reagovanja
0
OSX svaka cast, to je informacija, ovi naduvani cekrci tj. cene, mislim da nisu nista bolji od kineskih, jos ako kazes da su odlicni, ovde placas ime puta deset :tbumb: :tbumb: :tbumb:

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
10
Kada se daje više stotina eura za čekrk onda se plača njegova robusnost, lakoća, preciznost izrade, lepota i još mnogo toga pa naravno i ime. Ako nam ne smeta zvuk čekrka ko u starog mlina za kavu ili neke šrotare onda je dobar bilo koji pa makar i plastikaner...ako nam je čekrk samo spremište kanapa i lovimo ribice do možda 2kg max. Još ako lovimo na rekama "glasnog toka" (slapovi, močni brzaci) onda če da bude nečujan. A za mušičarenje ozbilnih boraca od više kila čekrci sa jeftinim mehanizmom mogu da zakažu ili kad tad da otkažu. Ima ovde na forumu jedan zanimljiv video. Čovek lovi na moru čini mi se palamide od oko 4kg. Palamida je sa svojim strahovitim begovima rasturila taj čekrk. Jeftini čekrci če sigurno da traju ali kako i koliko če da služe. Kinezi sada imaju sve bolju robu pa čak dosta jakih firmi sa jakim imenom neke stvari proizvode  u kini. Ipak standard proizvodnje tamo malo drugčije funkcioniše nego kod nekih naših EU ili USA proizvođača kojima nije važan kvantitet nego kvalitet. Nažalost sada je sve manje takvih proizvođača i mnogi svoju proizvodnju presele u kinu. To i nije uvek tako loše ali nema više one garancije na koju smo navikli, imamo več stereotipe o kineskim proizvodima mada nisu uvek tako loši. Ipak kada piše made in chine još uvek ne znaš šta si zapravo kupio dok nam vreme ne pokaže.

Vrh Dno