Vojnici u penziji ili moje muve sa fly patch-a

oholi

Moderator
Urednik
Učlanjen(a)
16.12.2007.
Broj reagovanja
1.682
Sezona 2010 je gotova. Prosao je svako prema kolicini izlazaka, znanju, pomalo i sreci. Neke muve su se probale, neke su tu vec dugo. Jedne su odbacene kao nedovoljno dobre, druge su naprotiv primljene kao odlicne....

Pa da krenem.

Iznenadjenje bro jedan je svakako bila upotreba muva sa krilima od zecije sape. Neverovatno lovne i trajne.

copyofimgp0237.jpg

imgp0237r.jpg

ova fazanka je uhvatila na desetine riba, Rzav, Gradac, Tara, svuda je radila besprekorno. Odlicno se vidi, fenomenalno lezi u vodi. najbolja je na brzoj i uzburkanoj vodi. Mnogi ne vole telo od fazana jer im ne traje dovoljno dugo  :scratch: . Pravilno vezano telo traje bas dugo. vidi se po slikama... Od ove sezone definitivno jedna od standardnih muva u mojoj kolekciji.

imgp0239c.jpg

jos jedna odlicna muva, nakon dvadesetak riba, telo od dabinga je rascupano, tanka rebra od konca pobegla ka repu,ali i dalje lovi. najbolja na sporijim delovima reke.

Za mene jos uvek pomalo enigma, lov pupama. Ova je vadila situaciju nekoliko puta, ostecen samo zavrsni cvor koji nije odoleo zubu pastrmke...jos jedan novi kolac u kutiji

imgp0240.jpg

imgp0241v.jpg

a sad malo proverenih, standardnih u mojoj kutiji vec neko vreme, bez njih ni u WC ne idem :D, toliko riba, bilo je i riba oko 50cm, koje su mi donele. usudio bih se samo na ove dve muve da pecam tokom cele sezone, sto manje vise i radim :D

imgp0242if.jpg

imgp0246d.jpg

ovih nekoliko muva, sa ponekom varijacijom sam koristio cele sezone i za moj ukus dobro sam se nalovio.

Koji su vasi stari favoriti?
Bacite neku rasturenu muvu, nekog oronulog vojnika koji je srecan dosao kuci.

MMartic

Hero member
Učlanjen(a)
16.05.2006.
Broj reagovanja
149
Fenomenalne muve!!! Prekopaću ovih dana po kutijama i slikati penzionisane i odlikovane ratne veterane :tbumb:

sasats

Hero member
Učlanjen(a)
18.12.2008.
Broj reagovanja
28
e jesu ti muve za desetku  :tbumb: a odlicne i fotografije  :yeswink:

oholi

Moderator
Urednik
Učlanjen(a)
16.12.2007.
Broj reagovanja
1.682
Hvala momci :D, ajd sad poneko nek ubaci koju guju iz potaje  :))). moji favoriti su uvek javni

strelac

Moderator
Urednik
Učlanjen(a)
19.05.2007.
Broj reagovanja
710
oholi moguće je da nisi video ali temu sa sličnim nazivom a istom suštinom je već otvorio Marković http://www.musicarenje.org/forum/index.php?topic=3582.0

oholi

Moderator
Urednik
Učlanjen(a)
16.12.2007.
Broj reagovanja
1.682
ne videh, slobodno neka premesti ko moze, ja nemam ovlascenja :D

Vrh Dno