Velika potocara!!!!!

Z

Zakula

Guest
Nazalost nije uhvacena na muvu...Ali u svakom sluchaju trofej!! 63 santimetra i 2.960 gr!!

http://www.youtube.com/watch?v=MGGEh-tXy7M&feature=related

kurare

Senior member
Učlanjen(a)
19.09.2008.
Broj reagovanja
0
Zakula, lepa riba ali ništa strašno... Ja imam ove godine jednu od 60 i jednu od 62 cm, obje na mušicu. Mogu ti slat slike ako te zanima kolika je zaista takva riba. Ovaj "majstor" ju "prezentira" ko da je ulovio Free Willy-a :puke:

Janez

gringo

Hero member
Učlanjen(a)
26.05.2007.
Broj reagovanja
0
Ovo stvarno nije nista strasno kao sto rece Kurare.

Ovo je najveca pastrmka koju sam video na youtube, mada nisam mnogo trazio. Obratite paznju na velicinu reke i velicinu ribe http://www.youtube.com/watch?v=lCHN06w_GTI&feature=related

MMartic

Hero member
Učlanjen(a)
16.05.2006.
Broj reagovanja
149
Eh, obradovao me Gringo - ovaj klip me neodoljivo podseća na moj ulov života -  morsku pastrmku koju sam ulovio u Danskoj 2002. godine na varalicu. Jako slična pozicija i veličina reke (treća slika), zamaranje,... Preparirana je i ko želi da je vidi - Welcome. 86cm, 7,8kg  :)

Prilozi

• SeaTroutOpasna_cr.jpg
    SeaTroutOpasna_cr.jpg
    148,2 KB · Pregleda: 309
  • SeaTroutNajbolja_cr.jpg
    SeaTroutNajbolja_cr.jpg
    84,2 KB · Pregleda: 392
  • juli 06 053.jpg
    juli 06 053.jpg
    214,1 KB · Pregleda: 348

gringo

Hero member
Učlanjen(a)
26.05.2007.
Broj reagovanja
0
Pa Milance ovo je vise losos nego potocara  :D :D :D ;)

MMartic

Hero member
Učlanjen(a)
16.05.2006.
Broj reagovanja
149
gringo je napisao(la):
Pa Milance ovo je vise losos nego potocara  :D :D :D ;)

Mnogi su mešali... :D
To je ipak morska pastrmka (Salmo Trutta morpha Trutta) - samo varijetet potočne (Salmo Trutta morpha Fario). Napisah ja i jedan članak koji je nekada postojao na ovom sajtu, ali ga lenji moderatori nikada nisu vratili... :mad:
Inače građa tela je IDENTIČNA potočari, kao i kolorit dok su male. Kada prvi put (sa oko godinu dana) odu u more menja im se kolorit i kasnije po boji mnogo više liče na atlantskog lososa (kao i ovaj moj veliki mužjak).

Zaboravih... najviše se razlikuju od potočare po načinu borbe!!! Takav bes, divljanje i skakanje, dugački nizvodni begovi - nikada ništa slično nisam imao sa potočarama koje se uglavnom drže dna i vira u kome su zakačene. Ma vidi se i na onim klipovima sa morskim divljakušama :)

zvezdan

Hero member
Učlanjen(a)
12.02.2008.
Broj reagovanja
22
Milanče jeli to riba koju si uhvatio onda kad si slučajno zaključao kola u onoj nedođiji?

MMartic

Hero member
Učlanjen(a)
16.05.2006.
Broj reagovanja
149
zvezdan je napisao(la):
Milanče jeli to riba koju si uhvatio onda kad si slučajno zaključao kola u onoj nedođiji?

Ne, ovu sam uhvatio 2002.-ge, to je bilo 2006-te i lovio sam samo na mušičarski pribor. Tada nijedna nije bila veća od 2,3kg.

Prilozi

• martici u dk 179_cr.jpg
    martici u dk 179_cr.jpg
    78,2 KB · Pregleda: 271

compshop

Hero member
Učlanjen(a)
09.07.2007.
Broj reagovanja
3
Slusao sam price od Vibe i njegovog pokojnog brata o ovim alama...Kazu da su posebni borci sto zbog gabarita, tako i zbog kondicije. Ali i pored stalne dostupnosti ove riblje vrste,love se lipljen i potocare manjih dimenzija. Ima valjda nesto u tim rekama.... Svakako sjajan Milancetov ulov - svaka cast majstore

silvio

Hero member
Učlanjen(a)
02.07.2008.
Broj reagovanja
1.144
AUUUUU! milanče razvaljivaš s morskim od frenda koji lovi na Ost See sjever Njemačke da su kako kažeš ludilo borbene i divlje :yeswink:A to se i traži :yeswink:

silvio

Hero member
Učlanjen(a)
02.07.2008.
Broj reagovanja
1.144
Evo slike nevjerojatne pastrve s Une istina uhvaćena na žuti meps ali ipak MONSTRUM:
http://www.unskiribari.com/
http://img90.imageshack.us/i/dsc03009x.jpg/
Stvarno čudo!
Slika preuzeta sa sajta Unskiribari.com :eek:

gringo

Hero member
Učlanjen(a)
26.05.2007.
Broj reagovanja
0
Ova pasatrmka je stvarno ogromna, mada bi bilo jos vece cudo da u takvoj reci kakva je Una nema ovakvih, a i vecih riba.

Vrh Dno