UiP kod ostalih ribolovca

maxfly

Senior member
Učlanjen(a)
22.10.2010.
Broj reagovanja
13
simpson H je napisao(la):
Jednostavno decku sam rekao da mora da smanji dozivljaje jer debelo nije u pravu, to sto mu se ti uvlacis u bulju ili ne umes da mu objasnis je nesto sasvim drugo. Zamisli kakav bi olosh bio da ga pustim da misli da ribe razmisljaju i imaju emocije a znam da to nije tako?Njemu se ne svidja sto to nije tako, a moze da mu se ne svidja ali je tako i nikako drugacije.
ja mozda jesam mladji i neiskusniji musicar...ja nigde nisam rekao da ribe imaju emocije i da prave zurke kak o TI Simpsone H pokusavas da to izokrenes..Ja sam govorio o tom momentu kada ih vratimo nazad u vodu.Interesuje me da li se nekonekad zapitao kako je ribama u tom momentu!!!Ali mi se definitivno ne svidja nacin na koji si mi se Ti obratio...Ispade.kao da lecis neke komplekse na nekim tebi nepoznatim osobama.
E sad posto nisam toliko pametan da slusam samo sto ti kazes i da ostanem samo na tvojoj tvrdnji g.dine Simpson,ja sam malo trazio i nasao u knjizi "Znakovi na vodi" autora Gorana Grubica i Aleksandra Panica..
Pa na strani 82 izmedju ostalog pise:
"2.Osecaj sigurnosti i gladi:ako se pastrmka oseca nesigurno brzo ce napasti hranu i isto tako brzo se vratiti u svoj zaklon.Takodje,ako je gladna napasce je halapljivije i manje oprezno nego da je sita.
E mene je ovaj momenat kada se riba vraca u zaklon i ponovo oseca sigurnom zainteresovao.

E sad verovatno si Ti pametniji i od njih dvojice pa bih voleo da procitam i neku tvoju knjigu...

Unapred hvala..Maxfly.

falco

Full member
Učlanjen(a)
23.10.2007.
Broj reagovanja
185
Max, ne zameri, ni onaj tvoj prvi post nije bio u baš cool tonu. Na forumu je sigurno da će to izazvati neku energičnu reakciju.

maxfly

Senior member
Učlanjen(a)
22.10.2010.
Broj reagovanja
13
Slazem se falco ali ja se nisam obracao nikome sa foruma niti direktno nekome...mislio sam na manju grupu ljudi koji imaju neprimereno ponasanje u sa kojom ne zelim da me stavljaju u isti kos..razumes?

Goci

Hero member
Učlanjen(a)
03.04.2007.
Broj reagovanja
1
gegula je napisao(la):
udica ni ne moze da izlovi svu ribu,mreze i struja su te koje unistavaju ribu a ribolovci jako tesko to mogu da urade...

gegula je napisao(la):
ribe ce biti evidentno manje ako se nosi ali nikada nece doci do tog stadijuma da ribe nece biti- cak i ako se nosi.

OK, napisao si SVU ribu, nisam lepo pročitao. Kada se priča o UiP pokretu najčešće se misli da doprinos na bogatsvo ribljeg fonda, ne na sprečavanje istrebljenja, tako da te nisam razumeo.

falco

Full member
Učlanjen(a)
23.10.2007.
Broj reagovanja
185
maxfly je napisao(la):
Slazem se falco ali ja se nisam obracao nikome sa foruma niti direktno nekome...mislio sam na manju grupu ljudi koji imaju neprimereno ponasanje u sa kojom ne zelim da me stavljaju u isti kos..razumes?

Ne razumem ???
Obraćao si se varaličarima, na primer, i prilično si generalizovao stvari ... a ja često pecam na varalicu ... i kako da se ne osetim prozvanim  :-\

No dobro, nek' radi svako kako voli i sve OK.  :bye:

maxfly

Senior member
Učlanjen(a)
22.10.2010.
Broj reagovanja
13
maxfly je napisao(la):
Mislim da je kod UiP stvar licnosti a ne nacina na koji su ribe uhvacene...Mebe licno bas zabole da li je neki varalicar pustio ribu ili ne ali znam ih licno 90% koji takve ribe kao ove na slici ne bi nikada pustili,jer vole da svima pokazu sta su uhvatili.Vidjao sam da uhvate smudjeve od po par kilograma tezine i onda se vozikaju po gradu i svima pokazuju...puuj  :p
Meni licno takvi ljudi i nisu ribolovci....
falco vidis da sam napisao ZNAM IH LICNO!! Mislio sam manju grupu ljudi koje licno poznajem.Nisam mislio generalno na sve varalicare.

falco

Full member
Učlanjen(a)
23.10.2007.
Broj reagovanja
185
E jbg, sad nas zamajavaš.
Pročitaj ponovo ovaj svoj post, pa proceni da li zvuči tako kao što sad kažeš?!

maxfly je napisao(la):
Porediti prave musicare i prave varalicare je zaista neumesno.
Ujutro kad ustanu oba mastaju da dan provedu na reci i u prirodi ali mi musicari(bar ja i jos neki koje poznajem) na ribu gledamo kao na ravnopravnog ucesnika u "borbi".Ponekad pomislim cak i da im smetam u njihovom prirodnom okruzenju.Varalicari(vecina njih) gledaju na ribu kao na "TROFEJ" i sa takvima ne zelim ni da kontaktiram a kamoli kafu da popijem.Isto tako se iznerviram kada neko na musicarenje.org zapocne neku temu u vezi varalicara ili drugih vrsta ribolovaca.Za takve teme postoje drugi sajtovi i drugi forumi,ne znam kako se zovu...Uostalom ne volim ni kada me neko naziva "ribolovcem",jer me tad trpa u "isti kos" sa ostalim ribolovcima.
Mi musicari smo posebna sorta ljudi a ne ribolovacau i tako zelim i da me tretiraju!!!!

Da li se nekom desilo da se zapita kako se riba oseca u onom momentu kada je pustimo nazad u vodu.E zbog tog njenog osecaja da nas je pobedila a i naseg osecaja da smo u tom momentu ucinili nesto plemenito a u istom momentu i pobedili ja izlazim na vodu.
E taj osecaj je neprocenjiv i zato ja vec 4 godine samo musicarim a ribolovacki pribor sam podelio ili menjao...

maxfly

Senior member
Učlanjen(a)
22.10.2010.
Broj reagovanja
13
Falco i tu sam mislio na tu istu grupu ljudi samo nisam napisao.
Izvinjavam se  varalicarima....

Goci

Hero member
Učlanjen(a)
03.04.2007.
Broj reagovanja
1
Mislim da si omašio hobi ako na pecanje ideš zbog riblje sreće prilikom puštanja, kao i lične sreće zbog činjenja dobrog dela tim puštanjem.

Zarad riblje sreće treba da se boriš za zabranu ribolova. Ili da bar napraviš neki "nema pecanja" revir, gde će živeti neko srećno matično jata riba koje će se mrestiti i davati mlađ, koja će usled nedostaka sreće migrirati van revira i biti upecana na sreću ribolovaca, plus iz mogućnost usrećivanja obeju strana puštanjem iste.  :D

maxfly

Senior member
Učlanjen(a)
22.10.2010.
Broj reagovanja
13
I kada sam rekao da smo mi musicari posebna sorta i tu sam mislio na stanje u mom okruzenju.Ovde kod mene su zaista retki ribolovci koji vracaju ribu nazad.Plovkarosi,varalicari,sarandzije i ostali koji love i na zavesu,krosnju,na ruke i ostali vidovi "hvatanja" ribe sebe nazivaju ribolovcima a mi musicari,koji smo retki u mom gradu,vracamo ribu nazad i zbog toga na nas gledaju kao da smo izrodi ili tako nesto...

Zbog toga je i onaj moj post bio onakav.

Djole Nis

Hero member
Učlanjen(a)
24.10.2007.
Broj reagovanja
1
simpson H je napisao(la):
Da Djole, samo kad ovako napises ispada da je to neki znacajan broj ribolovaca a upravo je obrnuto. Minimum ribolovaca, pristalica bilo koje tehnike kod nas je UiP. Tako da cela prica verovatno gubi smisao. Pa evo cak mogu slobodno da kazem da ima daleko vise ribolovaca koji ne placaju nikakvu dozvolu nego svih UiP ribolovaca zajedno. I medju ribolovcima jedino (mozda ali samo mozda) ima manje zena nego pravih UiP ribolovaca, inace bi bili ubedljivo poslednji.

Ne ,nisi razumeo, na proporcionalnost po raznim kategorijama.

Stvar je u glavi svakog ponaosob i ravnomerno ima nas svakavih i u svim kategorijama. Gledao sam to da musicari nisu nista veci CandR gledano u odnosu na druge. Ako je vezano za revir, i sarandzije vracaju ribu po revirima, ili pak varalicar takodje, pa i mi musicari. Tu si uslovljen a van toga, opet isto, ali jako jako mali broj koji su totalni C&R. Ti rece znas neke licno. Ja sada moram da se zapitam, znam li neke? Nevezano jeli musicarenje ili ne. Sve dok se postuju zakon i propisi ne vidim nista lose. Najvise sam iritiran znas kojim C&R, onima sto idu u vreme zabrane lova na pastrmku pod izgovorom da love druge vrste riba a sa ovima jbg ako se zakaci onda je TOTALNI C&R, sije mu ga djura. I kaze ja sam C&R  :D

Znaci pokret C&R u vreme zabrane. I jos sto nije to novi trend, vec stari!

maxfly

Senior member
Učlanjen(a)
22.10.2010.
Broj reagovanja
13
Ma za mene je musicarenje "borba" da prevarim ribu na neki "ravnopravan" nacin, pokusavajuci da napravim sto realniju vestacku musicu koju cu prezentovati na sto realniji nacin i voditi je isto tako...Pecam zbog onog momenta kada riba uzme moju musicu i krene njena borba da se oslobodi udice..Taj osecaj kada drzim stap u ruci a riba se "otima"na drugoj strani predveza(jos ako je predvez 0,10 ili manji a riba,lipljen ili pastrmka od 35+) taj osecaj me tera da se redovno vracam na vodu.Ali isto tako taj me osecaj tera da stalno napredujem i u fly castingu i u fly tyingu.

simpson_H

Hero member
Učlanjen(a)
13.05.2007.
Broj reagovanja
8
maxfly je napisao(la):
I kada sam rekao da smo mi musicari posebna sorta i tu sam mislio na stanje u mom okruzenju.Ovde kod mene su zaista retki ribolovci koji vracaju ribu nazad.Plovkarosi,varalicari,sarandzije i ostali koji love i na zavesu,krosnju,na ruke i ostali vidovi "hvatanja" ribe sebe nazivaju ribolovcima a mi musicari,koji smo retki u mom gradu,vracamo ribu nazad i zbog toga na nas gledaju kao da smo izrodi ili tako nesto...

Zbog toga je i onaj moj post bio onakav.

Odakle si? Bas bih voleo da saznam mesto u kom musicari vracaju sve ribe bez izuzetka i ne ponesu bas ni jednu?

maxfly

Senior member
Učlanjen(a)
22.10.2010.
Broj reagovanja
13
Teslic Republika Srpska.

Opet se hvatas za nesto sto nisam rekao...Rekao sam da vracamo ribu nazad ali nisam rekao da vracamo sve nazad,jer ja ne idem za ostalim musicarima i ne gledam da li sve ribe vracaju nazad.Koliko ih ja poznajem i koliko sam pecao sa njima oni kao i ja vracaju ribe.Ne mogu da kazem da vracaju SVE ribe nazad jer MOZDA je neki od njih kao i ja poneo nekad nekog kapitalca kuci svojim ukucanima kao dokaz da su bili na vodi,jer su nam zene ljubomorne i sumnjaju u nas ribolov.Jbga svi ostali iz okruzenja kad se vracaju iz "ribolova" nose i po par kila ribe a mi nikad nista...

Vrh Dno