Učvršćivanje Braided Loop konektora

Da li ste imali problem sa spadanjem konektora?

• DA

Glasovi: 20 57,1%
  • NE

Glasovi: 15 42,9%

• Ukupno glasača
    35

alp

Full member
Učlanjen(a)
02.02.2008.
Broj reagovanja
2
Dobro zavrnes poklopac, zamotas u vrecicu, istisnes sav zrak i cuvas u frizideru. Kada lijepis, nemoj raditi nagli vec postepeni prelaz. Ljepila koristi sto manje.

Inace, spomenuo si jos jednu manu konektora na koju sam bio zaboravio. Ako imas cvor na struni, kada omotac pukne, zavezes novi i izgubio si jedva 5 mm strune. Kada omotac strune na spoju sa konektorom pukne - a pukne prije ili kasnije - izgubio si malo veci komad.

belibora

Newbie
Učlanjen(a)
24.11.2009.
Broj reagovanja
0
Alpe jedino nisam probao ovo sa friziderom ali ni jedna tuba do sada mi nije dozivela sledecu upotrebu.

alp

Full member
Učlanjen(a)
02.02.2008.
Broj reagovanja
2
Godinu dana drzi. S tim da pod kraj moras busiti necim rupu kroz osuseni dio. Inace slazem se da je to susenje najveca mana ovog ljepila. Aquasure je najbolje ljepilo koje sam vidio, da nije tog problemcica. Trebali bi ga pakovati u tube od 3 cm.

jeprli

Senior member
Učlanjen(a)
26.01.2011.
Broj reagovanja
1
Jel iko od vas pokuso jednostavan albright cvor? Daleko brze, bolje i jednostavnije od konektora, motanih omci i lepkova. Jedan cvor vas kosta mozda 2cm kanapa.

Kad ga vezete, dobro navlazite cvor i gledajte da sto bolje "sjedne", ako nije dovoljno stisnut mOze da proklize. Meni 5-6 namOtaja drzi sasvim dobro, za stuku koristim 20lb amnesia memory free mono, a za pastrmke obicno 12lb. Sa ovakim "butt" krajevima sasvim uredno mogu da bacam sirok broj velicina musica/strimera.

Nenad Bugarcic

Senior member
Učlanjen(a)
16.03.2012.
Broj reagovanja
1
Ja aquasure drzim u zamrzivacu! Treba ga pre upotrebe izvaditi pola h napolje i po zavrsetku ne osstavljati vazduh u grlicu tube! Ja evo juce ga vec treci put koristim a star je oko 6meseci!

nespetro

Hero member
Učlanjen(a)
25.09.2009.
Broj reagovanja
381
Nenad Bugarcic je napisao(la):
Ja aquasure drzim u zamrzivacu! Treba ga pre upotrebe izvaditi pola h napolje i po zavrsetku ne osstavljati vazduh u grlicu tube! Ja evo juce ga vec treci put koristim a star je oko 6meseci!

:tbumb:

Strogo u zamrzivacu. Ovaj sto koristim sada je oko 2 godine star, a mozda ga jednom mesecno zatrebam. Mada se i posle vadjenja iz zamrzivaca moze videti da je sasusem pri vrhu. Tad uzmem burgiju i provrtim vrh, odbacim sasuseni deo koji se nahvatao na burgiju, i moze se upotrebljavati.

belibora je napisao(la):
Ja obicno monofilni predvez provucem iglom kroz kanap i to sve zalijem sa UV  knot sense ( kao sto je Boban predstavio na com.-u) ali mi posle odredjenog vremena puca povrsinski sloj kanapa na prelazu " UV suze" i kanapa. Zamolio bih Mitu i sve vas koji ste koristili Aqusure za spajanje konektora ili predveza sa kanapom da mi odgovore da li dolazi do pucanja povrsinskog sloja kanapa i kako cuvate Aquasure kada ga otvorite da se on ne osusi

Aquasure je jaci od UV lepkova. Ja koristim RIO-v UV ali samo za cvorove. Na nekom spoju kanapa, hoce da puca. Ili ako se stavi preko nekog super lepka, dok aquasure drzi bez problema. 

belibora

Newbie
Učlanjen(a)
24.11.2009.
Broj reagovanja
0
Hvala svima na savetima, sutra ce Aquasur da zavrsi u zamrzivacu  :)

Gogo

Hero member
Učlanjen(a)
26.08.2008.
Broj reagovanja
1
simpson H je napisao(la):
Gogo koliko konektora godisnje promenis?

Paaa iskreno ne vise od 2-3 u sezoni ovisi koliko puta sam zapeo, carbonski najloni u debljino od 0,25-0,30 poprilicno znaju izribati konektor ako se cesto zapinje, a nocu na Dunavu uz kamenje to i nije rijetkost. Zapnes u noci i po nekoliko puta, nekad ode strimer, nekad se ispravi udica a svaki puta mi je to bio udarac na konektor koji je po svemu sudeci bio slabiji od carbonskog najlona.
Stoga sam ih i morao cesce mijenjati naravno ukoliko sam na vrijeme primjetio da je ostecen. Na spagi koju koristim za sitniju ribu (klena, babusku...)  nisam imao potrebe mijenjati dok se spaga ne istrosi pa sam do sada mijenjao sve zajedo.
A na ovoj "Dunavskoj" cesce eto sve do kada mi je zadnji konektor otkazao poslusnost a rezerve nije bilo pa sam napravio ovu poluomcu sa namotavanjem i epoxiranjem. Kao i na "somovskoj" spagi gdje takodjer koristim (od pocetka) ovakav sistem, nekako mi konktor nije ulijevao sigurnost na sistemu za soma, vjerojatno grijesim, ali ako imas crv sumnje u glavi onda je bolje izbaciti ga na vrijeme nego da razmisljam o tome kako ce mi somcina iscupati konektor i cijeli predvez sa spage.
Cijena konektora mi nikada nije bila vazna u samoj toj prici, nego vise sigurnost da ce to da odradi svoj zadatak kako treba. Ovo vezanje poluomce sa epoxiranjem mi daje potpunu sigurnost u spoj i ako nesto drugo ne "ukaki" stvar riba mi nece zbog toga otici, za razliku od konektora gdje mi se to ipak skoro desilo i to na takvom mjestu gdje sam bio daleko 25 min. camcem od obale i rezervnih dijelova za nastavka ribolova. Naime dosli smo na poziciju nas trojica bacali 20-tak minuta svako na svom mjestu, nakon  zapeo sam za kamen i puce  konektor umjesto da mi pukne carbonski najlon i time je za mene te veceri bilo zavrsen ribolov. Zbog mene se nismo htjeli vracati u bazu, tj. nisam im ni spomenuo da ne kvarim ugodjaj jer smo bili predaleko za ponovno vracanje nazad. Dakle meni se to vise nikad nece desiti, konektor mi sigurno nece puknuti jer ga necu ni staviti :D 

cikamike

Senior member
Učlanjen(a)
01.11.2010.
Broj reagovanja
0
Kako vam se cini ovaj budz za spajanje letecih glava sa kanapom (running line):

http://leecummingsflyfishing.wordpress.com/2012/06/03/welding-adapting-fly-lines-to-construct-deadly-shooting-head-systems/

Princip se svodi na spajanje 2 parceta kanapa topljenjem unutar termo buzira. Buzir se kasnije skida i ostaje prilicno elegantan spoj, bez ikakvih 'budza'.  :)
Probacu da ga primenim na pravljenje petlje na obicnom fly kanapu...

ivke037

Hero member
Učlanjen(a)
11.06.2009.
Broj reagovanja
331
A zamisli da sve to ucbrstis sa nekoliko namotaja strune pa da zalepis sa nekim lepkom tipa Stromsure ili slicno

crni

Hero member
Učlanjen(a)
10.09.2007.
Broj reagovanja
1
Posto nemam problem da saslusam neciji savet u vezi bilo cega,pogotovo ako dolazi od dalekog iskusnijeg kolege uradio sam sebi jednu omcicu na kanapu WF5F.Moram da priznam da sam vrlo prijatno iznenadjen da ne kazem odusevljen.Posle 3 ribolova omcica nije mrdnula.Sigurna je i jaka.Sigurno moze da pokida 0.25mm najlon kao sto je Alp napisao a to je i vise nego dovoljno.Kako stvari stoje sve mi se cini da sam zavrsio sa konektorima.

Evo kako izgleda omcica na mom kanapu.Duzine je oko 1.3cm uradio sam je malo vecu iz straha da se ne pokida inace moze da se uradi i manja mada i ova ne predstavlja nikakav problem.

loopp.jpg

gegula

Hero member
Učlanjen(a)
14.10.2009.
Broj reagovanja
0
uradih i ja ovako isto...sad je da se testira na vodi...veoma lako za napraviti,s tim sto sam ja veoma malo super lepka prevukao preko konca..

gegula

Hero member
Učlanjen(a)
14.10.2009.
Broj reagovanja
0
da li kapnete nesto na kraj to jest na cvor????? ja kapnuo obican lak i danas mi se na vodi razveze cvor :yeswink: :yeswink:

milan_mj

Full member
Učlanjen(a)
11.06.2011.
Broj reagovanja
0
koji si ti lepak koristio? onaj sto deca u skoli lepe kolaz sigurno nece da drzi... ali zato oni mali kako se u narodu zovu "smrt"  :D lepkovi, kakvo glupo ime, jebu kevu kao npr lock tide i sl.

Vrh Dno