simpson H je napisao(la):
Gogo koliko konektora godisnje promenis?
Paaa iskreno ne vise od 2-3 u sezoni ovisi koliko puta sam zapeo, carbonski najloni u debljino od 0,25-0,30 poprilicno znaju izribati konektor ako se cesto zapinje, a nocu na Dunavu uz kamenje to i nije rijetkost. Zapnes u noci i po nekoliko puta, nekad ode strimer, nekad se ispravi udica a svaki puta mi je to bio udarac na konektor koji je po svemu sudeci bio slabiji od carbonskog najlona.
Stoga sam ih i morao cesce mijenjati naravno ukoliko sam na vrijeme primjetio da je ostecen. Na spagi koju koristim za sitniju ribu (klena, babusku...) nisam imao potrebe mijenjati dok se spaga ne istrosi pa sam do sada mijenjao sve zajedo.
A na ovoj "Dunavskoj" cesce eto sve do kada mi je zadnji konektor otkazao poslusnost a rezerve nije bilo pa sam napravio ovu poluomcu sa namotavanjem i epoxiranjem. Kao i na "somovskoj" spagi gdje takodjer koristim (od pocetka) ovakav sistem, nekako mi konktor nije ulijevao sigurnost na sistemu za soma, vjerojatno grijesim, ali ako imas crv sumnje u glavi onda je bolje izbaciti ga na vrijeme nego da razmisljam o tome kako ce mi somcina iscupati konektor i cijeli predvez sa spage.
Cijena konektora mi nikada nije bila vazna u samoj toj prici, nego vise sigurnost da ce to da odradi svoj zadatak kako treba. Ovo vezanje poluomce sa epoxiranjem mi daje potpunu sigurnost u spoj i ako nesto drugo ne "ukaki" stvar riba mi nece zbog toga otici, za razliku od konektora gdje mi se to ipak skoro desilo i to na takvom mjestu gdje sam bio daleko 25 min. camcem od obale i rezervnih dijelova za nastavka ribolova. Naime dosli smo na poziciju nas trojica bacali 20-tak minuta svako na svom mjestu, nakon zapeo sam za kamen i puce konektor umjesto da mi pukne carbonski najlon i time je za mene te veceri bilo zavrsen ribolov. Zbog mene se nismo htjeli vracati u bazu, tj. nisam im ni spomenuo da ne kvarim ugodjaj jer smo bili predaleko za ponovno vracanje nazad. Dakle meni se to vise nikad nece desiti, konektor mi sigurno nece puknuti jer ga necu ni staviti